ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΕΟΚ δεν έχει οπαδικά κριτήρια ούτε αντιπαλότητες

Κάποια πράγματα είναι αυταπόδεικτα κι αν επιχειρήσει κάποιος να τα τοποθετήσει απέναντι σε έναν παραμορφωτικό καθρέπτη, μόνο τότε θα δει αυτά που δεν ισχύουν. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Η ΕΟΚ δεν έχει οπαδικά κριτήρια ούτε αντιπαλότητες

Η έλευση του Δημήτρη Διαμαντίδη στην ΕΟΚ δεν έχει να κάνει με άλλα κριτήρια πέραν της αναγκαιότητας να βρίσκονται ΟΛΟΙ κοντά στο μπάσκετ.

Εδώ ο αντίπαλος του Βαγγέλη Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, έχει πλέον θέση και μάλιστα υψηλής ευθύνης στην Ομοσπονδία. Κι ας μην εξελέγη. Πόσες φορές έχει πει ο πρόεδρος της ΕΟΚ όπως και τα μέλη του Δ.Σ. ότι το 3 on 3 είναι από τα σπουδαιότερα project της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας;

Πάρα πολλές. Μαντέψτε ποιος είναι πρόεδρος στην Επιτροπή για το 3 on 3. Ναι, είναι ο Άγγελος Παπανικολάου. Αντίπαλος του Βαγγέλη Λιόλιου στις εκλογές όπως και ο Παναγιώτης Φασούλας μόνο που σε αντίθεση με την «αράχνη», ο Μεσολογγίτης γιατρός δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Δ.Σ.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, αν και είχε έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση προεκλογικά με το νέο πρόεδρο και το «γκρουπ» του, όλα μπήκαν στην άκρη και αξιοποιήθηκε. Το ήθελε και ο ίδιος, το ήθελε και ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Παπανικολάου προτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος από τον Απόλλωνα Αθηνών και υποστηρίχτηκε ανοιχτά κι επίσημα από τον Παναθηναϊκό. Όπως ο Παναγιώτης Φασούλας προτάθηκε από τον Ολυμπιακό και ο Βαγγέλης Λιόλιος (νικητής και με μεγάλη διαφορά) από τον Προμηθέα Πάτρας.

Και ο Φασούλας εξελέγη στο Δ.Σ (αφού ξεπέρασε το προβλεπόμενο 25% των ψήφων) όπως και ο Ευθύμης Ρεντζιάς αλλά και ο Φάνης Χριστοδούλου που ανήκαν στο συνδυασμό του. Μάλιστα ο Ρεντζιάς έχει αναλάβει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πόστο των διεθνών σχέσεων και του NBA ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος, δεν αντιμετώπισε ως ηττημένους (αν είναι δυνατόν) τους Φασούλα και Χριστοδούλου.

Το αντίθετο! Σέβεται την προσφορά τους στο μπάσκετ και θεωρεί ότι η παρουσία τους στο Δ.Σ ακόμα κι αν διαφωνούν μαζί του είναι χρήσιμη για το εθνικό μας σπορ.

Είναι δεδομένο ότι μέσα στην Ομοσπονδία δεν υπάρχουν «αντίπαλοι» κι «εχθροί» ούτε και οπαδικά κριτήρια! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους εκλεγμένους, όπως ο Δήμος Ντικούδης (με παρελθόν σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Άρη και ΠΑΟΚ) αλλά και σε ανθρώπους που πήραν πόστο.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής που συμμετέχει στο αναπτυξιακό, συνδύασε όλη την αθλητική του καριέρα με τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι (και την Νήαρ Ηστ φυσικά). Ο Νίκος Ζήσης, μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, είχε όλη του την καριέρα στην Ελλάδα στην ΑΕΚ.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος (επίσης στο αναπτυξιακό) έκανε μεγάλη καριέρα και ταυτίστηκε με τον ΠΑΟΚ ως αθλητής και παράγοντας. Η Εβίνα Μάλτση έγραψε λαμπρή ιστορία στο μπάσκετ γυναικών ενώ αγωνίστηκε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό. Ο Νίκος Ζεϊμπέκης υπήρξε αθλητής και παράγοντας του Άρη.

Ούτε περιορισμοί υπάρχουν, ούτε συγκεκριμένες επιλογές στην ΕΟΚ αλλά ούτε και «παιδιά και αποπαίδια». Υπάρχει μια αποστολή που πρέπει να εκπληρωθεί και υπό αυτό το πρίσμα γίνονται οι επιλογές. Είναι ξεκάθαρο

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 85-92: Ξέχασε την άμυνα στην Αθήνα στο Α’ ημίχρονο αλλά η επίθεση έβγαζε φωτιές στο Β’ ημίχρονο

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 85-92: Ξέχασε την άμυνα στην Αθήνα στο Α’ ημίχρονο αλλά η επίθεση έβγαζε φωτιές στο Β’ ημίχρονο

Ξέχασε την άμυνά του στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός και μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις δεν... κερδίζεις έτσι, αλλά η επιθετική καταιγίδα στο 2ο ημίχρονο έδωσε τη λύση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε η Βιέννη για λόγους ασφαλείας – Το ματς επιστρέφει στο Βελιγράδι λόγω κινδύνου επεισοδίων

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε η Βιέννη για λόγους ασφαλείας – Το ματς επιστρέφει στο Βελιγράδι λόγω κινδύνου επεισοδίων

Η Παρτιζάν ακύρωσε τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Βιέννη για λόγους ασφαλείας και τον μεταφέρει στο Aleksandar Nikolic Hall στο Βελιγράδι.

Μπάσκετ
Sportime BET: Χριστούγεννα με μπασκετικό πάρτι στην Interwetten!

Χριστούγεννα με μπασκετικό πάρτι στην Interwetten!

Χριστούγεννα με αναμετρήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Euroleague και την Interwetten στις επάλξεις...

Sportime BET
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Τάιλερ Ντόρσεϊ – Πώς δεν έγινε το μεγαλύτερο λάθος από τον Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τάιλερ Ντόρσεϊ – Πώς δεν έγινε το μεγαλύτερο λάθος από τον Μπαρτζώκα

Η πραγματικότητα είναι απλή. Δύο τραυματισμοί δεν άφησαν τον Γ. Μπαρτζώκα να κάνει το μεγαλύτερο λάθος του στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές πως ο Μόουζες Ράιτ δεν αποκλείεται να φύγει από τη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Ο Σέιμπεν Λι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με Εφές και Μπεσίκτας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του σύμφωνα με τον Ματέο Αντρεάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν πρώτο ματς μάλλον φάνηκε για τα καλά πως ο Μόντε Μόρις ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

Γιώργος Μπαρτζώκας: Εχω δει τον Μουσταφά Φαλ να κάνει σπριντ μέσα στο γήπεδο – Γυρνάει πιο γρήγορα

«Θα γυρίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», είπε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μέσα στη σεζόν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός: Τι έδειξε ο Μόντε Μόρις στο πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ

Ο Μόντε Μόρις έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Κολοσσό, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ, αφήνοντας θετικές πρώτες εντυπώσεις.

Μπάσκετ