ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης με σωστή νοοτροπία και όσα περισσότερα γράψει το «κοντέρ»

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για τη σωστή νοοτροπία που έδειξε ο Άρης με τη Λαμία και την καλή εμφάνιση αρκετών παικτών που την είχαν ανάγκη.
Άρης με σωστή νοοτροπία και όσα περισσότερα γράψει το «κοντέρ»

Ό,τι δεν έκανε στα προηγούμενα «μικρά» ματς ο Άρης το έκανε στο 5-0 κόντρα στη Λαμία. Νίκη, πολύ καλή εμφάνιση, παίκτες που το είχαν ανάγκη, να βγαίνουν μπροστά και τον Άλαν Πάρντιου να προχωρά σε πολλές αλλαγές και να δικαιώνεται.

Πανηγυρισμοί δεν χρειάζονται, όμως όσοι θεωρούν ότι το ματς ήταν εξ αρχής εύκολο έχουν άδικο. Ο Άρης το έκανε να φαίνεται έτσι. Όταν είσαι σε κακή αγωνιστική κατάσταση και με κακή ψυχολογία (γιατί φταις ο ίδιος, αλλά και γιατί η ΕΠΟ του Μπαλτάκου στο έχει κλέψει τουλάχιστον 5-6 βαθμούς) τίποτα δεν είναι εύκολο.

https://youtu.be/WIn-NA68Rus

O «Θεός του πολέμου» νίκησε με πολλά γκολ, σκόραρε πρώτος (μόλις η 3η φορά στο πρωτάθλημα φέτος) καθάρισε από το ματς από νωρίς κι επιπλέον δεν σταμάτησε να κυνηγά ένα όσο δυνατόν ευρύτερο σκορ ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν δεν ήταν ο Αντέτζο από πλευράς Λαμίας σήμερα. το «κοντέρ» θα μπορούσε να γράψει και 7 και 8 γκολ. Κι αυτό απέναντι σε μια δυσκολοκατάβλητη, διαχρονικά, την οποία ποτέ οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν νικήσει με τόσο επιβλητικό τρόπο.

Ένας ματς που το χρειαζόταν και ο Άλαν Πάρντιου που έκανε και πάλι πολλές αλλαγές (έξι με αυτές των Οντουμπάγιο και Μπράμπετς να είναι αναγκαστικές), έχοντας η ομάδα του παίξει ματς μόλις τρεις ημέρες πριν. Ο Άγγλος τεχνικός παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα με έναν αμυντικό χαφ (Ετέμπο) και με τους πιο αθλητικούς του παίκτες. Άφησε στον πάγκο τον ανεβασμένο εσχάτως Νταμπό για να ξεκουραστεί, τον επιβαρυμένο Γκρέι, αλλά και τον Ιτούρμπε που ως τώρα τον έχει στηρίξει πολύ, αλλά ο Παραγουανός δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει.

Στη θέση τους Ζερβίνιο και Πάλμα άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Ιβοριανός έδωσε αυτός ακριβώς για το οποίο τον απέκτησε ο Άρης. Με την ταχύτητά του να ανοίγει κλειστές άμυνες, όπως κι έκανε στο 2-0, κάνοντας άνω-κάτω τον αμυντικό Κορνέζο. Η καλή δουλειά που κάνει στις προπονήσεις βγαίνει.

Οσον αφορά τον Πάλμα, είχε ανάγκη αυτή την εμφάνιση, καθώς μετά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν, ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα βρισκόταν σε πτώση. Τρία γκολ και μία ασίστ (στο 1-0) και όλα με σουτ. Ειδικά τα δύο τελευταία του που ήταν και από μακρινή απόσταση τα έχει ανάγκη ο Άρης, καθώς είναι ίσως ο μοναδικός στο φετινό ρόστερ που μπορεί να σκοράρει από απόσταση. Γιατί και ο Ιτούρμπε σουτάρει αλλά δίχτυα σπανίως βρίσκει.

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για τη σωστή νοοτροπία που έδειξε ο Άρης με τη Λαμία και την καλή εμφάνιση αρκετών παικτών που την είχαν ανάγκη.

Δέκατο γκολ ο Γκρέι και πέμπτο στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά ερχόμενος από τον πάγκο. Ακόμη ένα σεντερφορίσιο τέρμα από τον Τζαμαϊκάνό που έκανε και τρίπλα αδειάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο. Μάλιστα ο Γκρέι έβγαλε και πάλι ασίστ, αλλά δυστυχώς ο Καμάτσο την πέταξε στα σκουπίδια.

Βεβαίως να σημειώσουμε και το πρώτο γκολ από τον Φαμπιάνο ο οποίος σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική με κεφαλιά από στημένη φάση. Αυτή τη φορά ευτυχώς δεν του το ακύρωσαν ενώ να αναδείξουμε επίσης ότι το τέρμα ήρθε από «κομπίνα» μετά την εκτέλεση του κόρνερ.

Αυτά κρατάει ο Άρης από το ματς με τη Λαμία. Πανηγυρισμοί δεν χρειάζονται αλλά να στεκόμαστε στα θετικά και να χτίζουμε πάνω σε αυτά. Πλέον Πάρντιου και παίκτες πάνε στα Γιάννινα για το κλείσιμο του πρώτου γύρου με άλλη ψυχολογία μετά την «5άρα».

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για τη σωστή νοοτροπία που έδειξε ο Άρης με τη Λαμία και την καλή εμφάνιση αρκετών παικτών που την είχαν ανάγκη.

ΥΓ: Μετά τη γραφική διαμαρτυρία που έκανε ο Σπανός για το Ατρόμητος – Άρης, είχαμε μια ακόμη πιο γραφική ανακοίνωση από τη Λαμία. Και μετά από διασυρμό με 5-0! Προφανώς όταν ο παίκτης βρίζει τον διαιτητή μπροστά στα μούτρα του δεν πρέπει να αποβληθεί, κατά τη γνώμη τους.

ΥΓ1: Πολύ όμορφη στιγμή η αποθέωση στον Ετέμπο κατά την αλλαγή του. O Νιγηριανός έδειξε την κλάση του από το πρώτο ματς γιατί είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και έχει ήδη κάνει τον Σάσα να ξεχαστεί.

ΥΓ2: ΄’Υστερα από 6-7 κακές διαιτησίες στα 11 πρώτα παιχνίδια, επιτέλους είδαμε κι 50%-50%. Πώς και δεν ψάχτηκαν πάλι να ακυρώσουν κάποιο γκολ; Αφήνουν και 1-2 ματς για ξεκάρφωμα ίσως; Να δούμε στα Γιάννενα τώρα.

ΥΓ3: Μπράβο στην ΠΑΕ που αφιέρωσε τη νίκη στους οπαδούς που υπέστησαν τα πάνδεινα στο Περιστέρι. Να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους και να τους βοηθήσει να δικαιωθούν. Τα ονόματα των υπευθύνων πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα, να χάσουν τη δουλειά τους και όχι να μετακινηθούν σε κάποιο άνετο γραφείο.

ΥΓ4: Μετά την εξοργιστική και αναίτια επίθεση της αστυνομίας στο Περιστέρι, ακολούθησε και η «μαγειρεμένη» έκθεσή της. Άλλο που δεν ήθελε η ΕΠΟ φυσικά για να καλέσει ξανά την ΠΑΕ Άρης σε απολογία ώστε να ρίξει πάλι για κάποιο πρόστιμο; «Και κερατάς και δαρμένος» δηλαδή!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης με σωστή νοοτροπία και όσα περισσότερα γράψει το «κοντέρ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.