ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Παλικαρίσιο Εκουαδόρ, «φρέναρε» την Ολλανδία (1-1) κι έβαλε «φωτιά» στον Α’ όμιλο! (vid)

Το Εκουαδόρ απέσπασε 1-1 από την Ολλανδία και έκανε τον Α όμιλο του Μουντιάλ «άνω-κάτω».
Μουντιάλ 2022: Παλικαρίσιο Εκουαδόρ, «φρέναρε» την Ολλανδία (1-1) κι έβαλε «φωτιά» στον Α’ όμιλο! (vid)

Μουντιάλ 2022: Με γκολ του στο 49′ η Εθνική Εκουαδόρ πήρε παλικαρίσιο 1-1 από την Ολλανδία (6′ Γκάκπο) και σε συνδυασμό με το 3-1 της Σενεγάλης επί του Κατάρ, έβαλε «φωτιά» στον Ά όμιλο, μετά από 2 αγωνιστικές!

Στους 4 βαθμούς πλέον το Εκουαδόρ όπως και οι Ολλανδοί, με την ομάδα της λατινικής Αμερικής να αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική τη Σενεγάλη (έφτασε τους 3 βαθμούς) και την Εθνική Ολλανδίας να παίζει με το απογοητευμένο – και ουσιαστικά αποκλεισμένο – Κατάρ. Αμφότερα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 29 του μηνός, με ώρα έναρξης τις 17:00.

Φυσικά η ομάδα του Ισημερινού θα αρκείται και στην ισοπαλία απέναντι στους Αφρικανούς προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

Οσον αφορά το ματς με την Ολλανδία, Ο Ενέρ Βαλέντσια με το γκολ που σημείωσε έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία, που πετυχαίνει τα έξι τελευταία γκολ της ομάδας τους, σε τελική φάση Mundial.

Αναφορικά με την εξέλιξη του ματς, το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Οράνιε έκανε κάποιους να νομίσουν οτι η Ολλανδία θα επικρατήσει εύκολα. Αμ δε. Το Εκουαδόρ όχι μόνο αντέδρασε, αλλά συνολικά ήταν αισθητά ανώτερο από την «διάσημη» αντίπαλό του και αν κάποιος άξιζε τη νίκη ήταν εκείνο.

Το 1-0 έγινε στο 6ο λεπτό όταν από ένα λάθος γύρισμα του Καϊσέδο έδωσε την ευκαιρία στον Κλάασεν να κερδίσει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, να τροφοδοτήσει τον Χάκπο και εκείνος με αριστερό «κεραυνό» να σκοράρει.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ σε ισάριθμα ματς Μουντιάλ για τον 20χρονο άσο, ο οποίος μετράει φέτος 16 γκολ και 18 ασίστ με τις φανέλες της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας και της PSV.

Η συνέχεια όμως ανήκε στους λατίνους που απείλησαν στο 13′ και στο 32′ με τον Βαλέντσια. Μάλιστα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ισημερινός βρήκε… δίχτυα μετά από μακρινό σουτ του Βαλένσια και προβολή του Εστουπινιάν, όμως ο διαιτητής Γκορμπάλ, ακύρωσε το γκολ, διότι ο Πορόσο που ήταν εκτεθειμένος επηρέαζε τη φάση μπροστά από την εστία του Νόπερτ.

Μουντιάλ 2022: Παλικαρίσιο Εκουαδόρ, «φρέναρε» την Ολλανδία (1-1) κι έβαλε «φωτιά» στον Α’ όμιλο!

Το Εκουαδόρ συνέχισε δυνατά και στο Β’ μέρος και ισοφάρισε στο 49′ με τον μόνιμο σκόρερ του Ένερ Βαλέντσια. Μετά από απανωτά λάθη της ολλανδικής άμυνας, ο Εστουπινιάν σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Νόπερτ (ήταν γενικότερα πολύ ασταθής) απέκρουσε και ο  ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Νοτιοαμερικανοί συνέχισαν να έχουν πιο επιθετική εικόνα και στο υπόλοιπο του αγώνα, την ώρα που οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να βρουν απαντήσεις στην πίεση ψηλά των αντιπάλων τους. Έτσι στο 59’ το Εκουαδόρ «άγγιξε» το 2-1, όταν το σουτ του Βαλέντσια σταμάτησε στα πόδια του Φαν Ντάικ με τη μπάλα να καταλήγει στη συνέχεια στον Πλάτα που με τη σειρά του εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ με το αριστερό, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νόπερτ.

To 1-1 έμεινε ως το φινάλε, με το Εκουαδόρ να κερδίζει τις εντυπώσεις και να έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2022.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Χέγκσον Μέντες του Εκουαδόρ με την κάρτα που αντίκρισε στο 57ο λεπτό συμπλήρωσε τις δύο και θα απουσιάσει από τον τελευταίο αγώνα του 1ου ομίλου με τη Σενεγάλη.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80’ Ντε Ρουν), Κλάασεν (69’ Μπερχούις), Μπέρχβαϊν (46’ Ντεπάι), Xάκπο (79’ Βέγκχορστ).

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Άλφαρο): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Χινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90’ Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90’ λ.τρ. Κ. Ροντρίγκες), Εστράδα (74’ Σαρμιέντο).

*Ο Χέγκσον Μέντες του Ισημερινού με την κάρτα που αντίκρισε στο 57ο λεπτό συμπλήρωσε τις δύο και θα απουσιάσει από τον τελευταίο αγώνα του 1ου ομίλου με τη Σενεγάλη.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Φεύγει δανεικός από τον Ολυμπιακό Β’ για να πάρει παιχνίδια – Τον πιστεύουν πολύ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Φεύγει δανεικός από τον Ολυμπιακό Β’ για να πάρει παιχνίδια – Τον πιστεύουν πολύ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού λοιπόν, παρακολουθούν στενά την πορεία του και θεωρούν πως μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του συλλόγου στο μέλλον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κοντά σε deal η ΑΕΚ με Βάργκα Μπαρνάμπας – Μόνο τα ιατρικά απομένουν

Κοντά σε deal η ΑΕΚ με Βάργκα Μπαρνάμπας – Μόνο τα ιατρικά απομένουν

Ο Βάργκα Μπαρνάμπας βρίσκεται μία ανάσα από την ΑΕΚ, με τις πληροφορίες από την Ουγγαρία να αναφέρουν ότι απομένουν μόνο τα ιατρικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή από τη Φερεντσβάρος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές: Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Βιλένα και πληρώνουν κιόλας για να φύγει

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Βιλένα και πληρώνουν κιόλας για να φύγει

Κανονικά στις προπονήσεις ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος είχε φτάσει να έχει market value το 2019 στα 14 εκατ. ευρώ αλλά δεν θέλουν να τον βλέπουν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ενημέρωση ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις ελάχιστες θέσεις στο καράβι Πειραιάς – Ηράκλειο ενόψει Σούπερ Καπ

Ενημέρωση ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις ελάχιστες θέσεις στο καράβι Πειραιάς – Ηράκλειο ενόψει Σούπερ Καπ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τους φιλάθλους για τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις στο καράβι Πειραιάς - Ηράκλειο ενόψει του Σούπερ Καπ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Πήρε το διαμάντι του Κάμπου ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός μεταγραφές: Πήρε το διαμάντι του Κάμπου ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν στον Βαρσάμη ένα project με προοπτική και τον εντάσσουν άμεσα στον κορμό της U19.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Είπαν στον Αρίας για τον Ολυμπιακό και τρελάθηκε

Ολυμπιακός μεταγραφές: Είπαν στον Αρίας για τον Ολυμπιακό και τρελάθηκε

Από το καλοκαίρι, όταν έπεσε το όνομα του Αρίας στο τραπέζι, ο Μεντιλίμπαρ, αφού εξέτασε τα χαρακτηριστικά του πείστηκε πως είναι παίκτης που του «κάνει».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Πιέζεται, αλλά δεν θέλει να ακούει ο Γιαννιώτας!

Άρης: Πιέζεται, αλλά δεν θέλει να ακούει ο Γιαννιώτας!

Ο Χιμένεθ ενημέρωσε τον Γιαννιώτα ότι δεν είναι στα πλάνα του, αλλά ο Έλληνας εξτρέμ δεν θέλει να… ακούει για ΑΕΛ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο Γκουγκεσασβίλι που τελειώνει και ο δανεικός Μπαλωμένος!

ΠΑΟΚ: Ο Γκουγκεσασβίλι που τελειώνει και ο δανεικός Μπαλωμένος!

Ο Λουτσέσκου έχει «τελειώσει» τον Γκουγκεσασβίλι και στον ΠΑΟΚ σκέφτονται να κόψουν τον δανεισμό του Μπαλωμένου στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό πήγε ο Μπρέγκου στον Παναιτωλικό!

Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό πήγε ο Μπρέγκου στον Παναιτωλικό!

Ο Αντριάνο Μπρέγκου είχε ζητήσει από τον εκπρόσωπο του να του βρει ομάδα για να πάει δανεικός.

Ποδόσφαιρο