ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση, νέο σοκ για τον Εντογάν, λίγους μήνες πριν τις εκλογές (vid)

Σε νέα δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, η συμμαχία της αντιπολίτευσης έναντι της κυβερνητικής συμμαχίας.
Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση, νέο σοκ για τον Εντογάν, λίγους μήνες πριν τις εκλογές (vid)

Οι εκλογές στην Τουρκία έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου και μία ακόμη δημοσκόπηση δείχνει πως το κυβερνών κόμμα (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ή αλλιώς AKP) εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω τη συμμαχία της αντιπολίτευσης στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα στο σχετικό γκάλοπ που διενεργήθηκε από τις 18 έως τις 24 Ιανουαρίου (πολύ πρόσφατα δηλαδή) και σε δείγμα 2.000 ατόμων, σε 26 επαρχίες της Τουρκίας (με τη μέθοδο ερωτηματολογίου, πρόσωπο με πρόσωπο) οι ερωτώμενοι απάντησαν στο εξής ερώτημα:

«Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν διεξαγόταν εκλογές στην Τουρκία αυτή την Κυριακή;».

Οπως θα δούμε και στο γράφημα που παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 31%, η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή το ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα συγκεντρώνει 26,1, το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ 15,8% το HDP (φιλοκουρδικό κόμμα) 8,6% και ακροδεξιό που είναι σύμμαχος του κυβερνώνοντος κόμματος ποσοστό 6,1%.

Αν δούμε αθροιστικά τα αποτελέσματα του γκάλοπ καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κυβερνητική συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί συγκεντρώνει ποσοστό μόλις το 37% των ψηφοφόρων, ενώ η συμμαχία της αντιπολίτευσης αθροιστικά συγκεντρώνει το 41,9%. Και μάλιστα σε αυτό το ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνεται προς το παρόν το ποσοστό του κουρδικού κόμματος (δηλαδή 8,6%) το οποίο προς το παρόν μένει ουδέτερο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο για τη δημοσκόπηση στην Τουρκία

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά