ΣΠΟΡ

Φουλ για Challenge Cup o Ολυμπιακός, 3-0 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Αγκαλιά με το τρίτο Ευρωπαϊκό στο βόλεϊ Ανδρών ο Ολυμπιακός
Φουλ για Challenge Cup o Ολυμπιακός, 3-0 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δύο σετ μακριά από το τρίτο του ευρωπαϊκό στο βόλεϊ Ανδρών βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς επιβλήθηκε 3-0 σετ (20-25, 23-25, 14-25) της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο τελικό του Challenge Cup.

Στον όγδοο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συγκλονιστικοί, κυριάρχησαν απόλυτα και παρουσιάζοντας την ποιότητα τους, έφτασαν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε μια «μαγική» βραδιά στη «Shlomo Group Arena».

Ο Ολυμπιακός, που μέτρησε 10 άσσους και 14 μπλοκ, βρίσκεται μπροστά σε μία σπουδαία πρόκληση, αφού την άλλη Τετάρτη (15/3) στις 20:00, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, μπροστά στον κόσμο του, στο ΣΕΦ.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Στερν, με 17 πόντους, ενώ 16 σημείωσε ο Ιντάλγκο, σε ένα ματς που δεν υστέρησε κανένας από πλευράς «ερυθρόλευκων».

Στο φινάλε του πρώτου σετ, η Μακάμπι μείωσε με τον Ιγκλέσιας (20-21), όμως, ο σύλλογος του Πειραιά κυριάρχησε και με ένα 4-0 σερί έγραψε το 20-25.

Η ισραηλινή ομάδα δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο σετ, καθώς προηγήθηκε 18-16, αλλά με νέο σερί 4-0, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 22-20.

Η Μακάμπι ισοφάρισε 22-22, ο Ιντάλγκο διαμόρφωσε το 22-23, ο Παγένκ, με μπλοκ, έδωσε το πρώτο σετ μπολ (23-24) και ο Στερν, με άσσο, «έγραψε» το 23-25.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το ξεκίνημα και με τρεις σερί άσσους του Στερν έφτασε στο +10 (12-22).

Ο Κουμεντάκης έκανε το 23-13, ο Στερν το 24-14 και μετά από επαφή στην αντένα, οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν το 25-14.

Η διακύμανση του ματς Μακάμπι – Ολυμπιακός:

1ο σετ: 7-8, 16-15, 16-21, 20-25

2ο σετ: 5-8, 15-16, 20-21, 23-25

3ο σετ: 3-8, 9-16, 12-21, 14-25

*Οι πόντοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ προήλθαν από 1 άσσο, 34 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού από 10 άσσους, 32 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.






Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του κόσμου για το 2025, Νίκος Παππάς, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του κατακτώντας την πρώτη θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που ολοκληρώθηκε στη Βόνιτσα.

Σπορ
Σπορ: Προπονητικό καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Μάτι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Προπονητικό καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Μάτι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Με το βλέμμα στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει προπονητικό καμπ στο Μάτι για τις εθνικές ομάδες των ολυμπιακών κατηγοριών.

Σπορ
Σπορ: Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA Masters τον Ιούνιο στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA Masters τον Ιούνιο στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου

Το Καλαμάκι και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου μπαίνουν στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας τον Ιούνιο, φιλοξενώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA Masters 2026 με τη συμμετοχή αποστολών από περισσότερες από 40 χώρες.

Σπορ
Σπορ: Από τη Βόνιτσα ξεκινούν οι εσωτερικοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες του 2026

Από τη Βόνιτσα ξεκινούν οι εσωτερικοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες του 2026

Η Βόνιτσα φιλοξενεί την έναρξη των εσωτερικών ιστιοπλοϊκών αγώνων για το 2026, με το open Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων να συγκεντρώνει αθλητές από όλη τη χώρα.

Σπορ
Σπορ: Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Στα Μελίσσια το γυναικείο χάντμπολ απέδειξε πως ο αθλητισμός μπορεί να νικά το σκορ προσφέροντας ελπίδα δύναμη αλληλεγγύη και ζωή σε όλους

Σπορ
Σπορ: Αιμίλιος Παπαθανασίου: Κατέκτησε τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του

Αιμίλιος Παπαθανασίου: Κατέκτησε τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του

Ακόμη μία ιστορική σελίδα στην τεράστια καριέρα του έγραψε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, κατακτώντας τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο και θέτοντας ήδη ως προτεραιότητα το Star Sailor League του 2026.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πλώρη για ακόμα έναν τίτλο έχει βάλει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοΐα: Πλώρη για ακόμα έναν τίτλο έχει βάλει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοΐα: Μία ανάσα από έναν ακόμη πανελλήνιο τίτλο στην πλούσια καριέρα του είναι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Σπορ
Media: Τένις, εξουσία και σκοτεινά μυστικά: Η νέα σειρά 15-0 έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Τένις, εξουσία και σκοτεινά μυστικά: Η νέα σειρά 15-0 έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Το 15-0 (Fifteen-Love) έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ με μια ιστορία που σοκάρει και καθηλώνει.

Media
Ιστιοπλοΐα: Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Mε αγωνιστική ένταση και υψηλό επίπεδο συμμετοχών ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού, που ανέδειξε τους νικητές στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4.

Ιστιοπλοΐα