ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Κλαίγονται» στις ΗΠΑ οι Τούρκοι: «Στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35, δώστε σε εμάς έστω τα παλιά F-16»

Παράπονα των Τούρκων στις ΗΠΑ: Δώστε μας τα «παλαιά» F-16, στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35.
Τουρκία: «Κλαίγονται» στις ΗΠΑ οι Τούρκοι: «Στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35, δώστε σε εμάς έστω τα παλιά F-16»

Όσο περισσότερες μέρες κυλούν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, τόσο περισσότερο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι επιτελείς τους επιστρέφουν στα όσα μας είχαν συνηθίσει πριν.

Δηλαδή «φαγωμάρα» για την Ελλάδα, καθώς μετά την πρόθεση να βγάλουν το ελικοπτεροφόρο τους στο Αιγαίο, οι Τούρκοι στρέφονται τώρα στα εξοπλιστικά και το «αιώνιο» θέμα με τα F-35 που πρόκειται να πάριε η χώρα μας από τις ΗΠΑ και όχι εκείνοι.

Την ώρα που η Τουρκία θέλει ένα υπερμαχητικό ανώτερο των F-35, άρχισε να κλαίγεται ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, τούρκοι αναλυτές λένε: «Οι ΗΠΑ πρέπει να μας δώσουν τα παλαιάς τεχνολογίας F-16, θα δώσουν F-35 στην Ελλάδα». «Η Ελλάδα θα πάρει από τις ΗΠΑ αεροσκάφη ανώτερα των δικών μας» παραδέχονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την αναλύτρια εξωτερικής πολιτικής Γκιλρού Γκεζέρ «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην περάσει από το Κογκρέσο το ζήτημα των F-16. Eίναι ζήτημα αριθμητικής. Eδώ έχει σημασία η θέληση που θα δείξει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Μάς λένε πως θα μας δώσουν τα μαχητικά, το λένε με κάθε ευκαιρία ῎Δώστε μας τα F-16 καθώς στην Ελλάδα δίνετε τα F-35’’. Ουσιαστικά σε μας θα δώσουν μαχητικά παλαιότερης τεχνολογίας. Μας έβγαλαν εκτός του προγράμματος των F-35 και αρνούνται να μας δώσουν τα F-16…»

Οι Τούρκοι αναλυτές εκφράζουν δε τις ανησυχίες τους για τις προθέσεις των ΗΠΑ όσον αφορά τους F-16… «Η παραλαβή των F-16 είναι για την αεροπορία μας ζωτικής σημασίας, εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας όλοι είναι εκπαιδευμένοι σε αυτά τα αεροσκάφη  Όμως πρέπει να έχουμε στο νου μας στο σενάριο να μην έρθουν ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής γεωστρατηγικής Οζγκιούρ Τορ.

Πάντως, το πέμπτο F-35 που κατασκευάστηκε για την Τουρκία στο πλαίσιο του κοινού αμερικανοτουρκικού προγράμματος παραδόθηκε στην αεροπορία των ΗΠΑ…

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ για την Τουρκία και τα μαχητικά






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Κλαίγονται» στις ΗΠΑ οι Τούρκοι: «Στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35, δώστε σε εμάς έστω τα παλιά F-16»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.