ΑΕΚ

Ο Μπρούνο Άλβες θα ήθελε να μπει η ΑΕΚ όσο είναι δυνατόν στη μεταγραφική αγορά της Πορτογαλίας

Στην ΑΕΚ κατέχει τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή και θέλει να εντάξει την Πορτογαλία στις χώρες που η ομάδα θα τσεκάρει παίκτες
Ο Μπρούνο Άλβες θα ήθελε να μπει η ΑΕΚ όσο είναι δυνατόν στη μεταγραφική αγορά της Πορτογαλίας

Η ΑΕΚ είναι γεγονός πως με την έλευση του Αλμέιδα έβαλε και σε μια σειρά το μεταγραφικό της πλάνο. Όχι μόνο όσον αφορά τους παίκτες που θα τσεκάρει αλλά και τον τρόπο λειτουργίας, τις ανανεώσεις, όλα.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2022, η κατάσταση έδειχνε να μη βασίζεται σε κάποιο σχέδιο αν και τα προηγούμενα χρόνια είχαν περάσει στελέχη με εμπειρία.

Η αλλαγή στο οργανόγραμμα φαίνεται ότι βοήθησε την ΑΕΚ. Ο Παναγιώτης Κονέ από Τεχνικός Διευθυντής έγινε Εκτελεστικός.

Τη θέση του πήρε ο πολωνός Ράντεκ Κουχάρσκι και οι δυο τους φαίνεται πως είναι στην πρώτη γραμμή ώστε να γίνουν πράξη τα μεταγραφικά θέλω του Ματίας Αλμέιδα.

Ο αργεντίνος κόουτς έδειξε από την πρώτη του χρονιά στο κλαμπ πως είναι ο προπονητής που δουλεύει μάλλον μοντέρνα. Προτιμά τον τρόπο των αγγλικών κλαμπ. Εκείνος στο 100% τονίζει τις ανάγκες που υπάρχουν όσον αφορά τις θέσεις που επιζητά ενίσχυση.

Κονέ και Κουχάρσκι κυρίως φέρνουν τα ονόματα και όποιος κάνει στον Αλμέιδα γίνονται συζητήσεις για την απόκτησή του.

Είναι άλλωστε γνωστό και χαρακτηριστικό πως το περασμένο καλοκαίρι ο Αλμέιδα είχε μιλήσει ονομαστικά για δύο παίκτες μόνο/κυρίως.

Τον Ορμπελίν Πινέδα που τελικά αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Θέλτα και τον Ινμπεόμ που ήρθε στην Ελλάδα αλλά στον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ: Ο Άλβες θέλει να βάλει και την Πορτογαλία στο πλάνο

Στο οργανόγραμμα από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και έγιναν οι μεγάλες αλλαγές στην ΑΕΚ, βρίσκεται και ο Μπρούνο Άλβες. Με αγωνιστική θητεία στην ομάδα έστω και για έναν χρόνο και πλούσια, επιτυχημένη και γεμάτη εμπειρίες, καριέρα. Αγαπητός από τον κόσμο.

Ο Άλβες φαίνεται κατά τον πρώτο του χρόνο στο κλαμπ να μην είχε τόσο ενεργή μεταγραφική συμμετοχή. Και τα καθήκοντά του να ήταν εκείνα που σχετίζονταν με το αγωνιστικό πλάνο.

Οι σχέσεις, ωστόσο, με Κονέ, Κουχάρσκι, Αλμέιδα ήταν και παραμένουν αγαστές και σε αυτό το κομμάτι.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΑΕΚ (αυτή είναι η θέση που κατέχει) βρίσκεται στην Πορτογαλία. Ενημέρωσε περί αυτού και μέσω του λογαριασμού του στο instagram.

Ο Άλβες έχει γράψει ιστορία με την εθνική Πορτογαλίας και όπως έκανε γνωστό η παρουσία του εκεί αφορά την U21 της χώρας. Τον τρόπο που δουλεύει, πως προετοιμάζει τους παίκτες για τα παιχνίδια.

Μάλιστα, ο Άλβες θα παρακολουθήσει και τον σημερινό Τρίτη (28/3) φιλικό αγώνα U21 Πορτογαλίας-Νορβηγίας.

Θα ήταν παράτολμο να πει κανείς πως ο Αθλητικός Διευθυντής της ΑΕΚ τσεκάρει κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Ειδικά η ομάδα της Πορτογαλίας αποτελείται από ποδοσφαιριστές που παίζουν είτε στα καλύτερα πρωταθλήματα (Νέτο στη Γουλβς, Ταβάρες στην Άρσεναλ, Φάμπιο Σίλβα στην Αϊντχόφεν δανεικός από τη Γουλβς, Ολιβέιρα στη Μαρσέιγ), είτε στην Μπενφίκα ή την Πόρτο.

Ή σε ομάδες όπως η Φαμαλικάο, η Βιτόρια Γκιμαράες και άλλες που όμως ήδη κοστολογούνται άνω των 3,4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι περισσότεροι.

Είναι όμως μια κίνηση η παρουσία του Άλβες, προκειμένου η ΑΕΚ να επιστρέψει και πάλι στην, άλλοτε, αγαπημένη της, πορτογαλική αγορά.

Κανείς δεν ξεχνά εξάλλου πως μέχρι πρόσφατα στο ρόστερ της ΑΕΚ βρίσκονται πολλοί πορτογάλοι παίκτες (Νέλσον Ολιβέιρα, Λόπες, Σιμόες) ή όπως εκείνοι που είχαν έρθει το δυσάρεστο καλοκαίρι με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο.

Τη φετινή περίοδο είναι χαρακτηριστικό πως δεν βρίσκεται ούτε ένας παίκτης από την Πορτογαλία στο ρόστερ της ΑΕΚ. Η θητεία των περισσότερων όντως δεν ήταν καλή αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν πρόκειται για μια αγορά με πάμπολες ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ εξάλλου λόγω της παρουσίας του Ζοσέ Μπότο έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην Πορτογαλία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπρούνο Άλβες θα ήθελε να μπει η ΑΕΚ όσο είναι δυνατόν στη μεταγραφική αγορά της Πορτογαλίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).