ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA αποτελέσματα: Κάρι και Μπράνσον κράτησαν «ζωντανούς» Γουόριορς και Νικς στις σειρές τους (NBA)

Το ένστικτο της αυστοσυντήρησης λειτούργησε για Γκόλντεν Στέιτ και Νέα Υόρκη και μείωσαν στις σειρές τους σε 3-2.
NBA αποτελέσματα: Κάρι και Μπράνσον κράτησαν «ζωντανούς» Γουόριορς και Νικς στις σειρές τους (NBA)

NBA αποτελέσματα: Οι Γουόριορς νίκησαν τους Λέικερς με 121-106 και οι Νικς τους Χιτ με 112-103 και μείωσαν στις σειρές των ημιτελικά της Δύσης και της Ανατολής αντίστοιχα σε 3-2.

Πρώτοι χρονικά οι Νικς επικράτησαν στην έδρα τους των Χιτ, έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον με 38 πόντους (4/10τριπ.), 9ριμπ. και 7ασ., ενώ πολήυτιμη συνεισφορά είχαν και οι Μπαρέτ και Ραντλ με 26 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Με εξαίρεση του δεύτερο δωδεκάλεπτο, σε όλα τα υπόλοιπα οι γηπεδούχοι υπερίσχυσαν, ενώ σούταραν με 13/34 τρίποντα (38,2%), αλλά και 40(!) βολές, από τις οποίες ευστόχησαν στις 29. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί τους εκτέλεσαν μόλις 19 από τις οποίες ευστόχησασαν στις 16.

Για τους Χιτ, που μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (103-101) λίγο πριν το τέλος, αλλά δεν είχαν άλλες δυνάμεις, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 19 πόντους, ο Μπαμ Αντεμπάγιο 18 πόντους και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον 17 πόντους.

Επόμενο παιχνίδι στο Μαϊάμι, στις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/11) για την Ελλάδα.

Τα δωδεκάλεπτα: 14-24, 50-47, 84-74, 112-103

NBA αποτελέσματα: Στο Σαν Φρανσίσκο οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έβγαλαν ενέργεια αυτή τη φορά και «λύγισαν» σχετικά εύκολα τους Λέικερς, χτίζοντας διψήφια διαφορά από το δεύτερο δωδεκάλεπτο και διατηρώντας την στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου.

Αυτή τη φορά οι πρωταθλητές δεν τα… έσπασαν από το τρίποντο, έχοντας 13/35, δηλαδή 37,1% και παρότι ο Κλέι Τόμπσον ήταν και πάλι σε κακή μέρα (10π. με 3/12 σουτ), Στεφ Κάρι (27π., αλλά με 3/11τριπ.), Γκριν (20π., 10ριμπ.) και Γουίγκινς (25π.), ήταν εκεί για να κάνουν τη διαφορά.

Σημείο κλειδί για τους νικητές τα 49 ριμπάουντ και 29 ασίστ , έναντι 38-24 των αντιπάλων τους.

Από την άλλη, οι Λέικερς είχαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στους 25 πόντους (9/17 εντός πεδιάς), με 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, τον Ντέιβις (προτού αποχωρήσει από το παρκέ με χτύπημα στο κεφάλι στην 4η περίοδο) 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ από 10/18 δίποντα και τους Ράσελ και Ριβς να σημειώνουν από 15, με τον τελευταίο να έχει επιπλέον 7 ριμπάουντ-5 ασίστ.

Επόμενο παιχνίδι στο Λος Άντζελες, στις 5:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/11) για την Ελλάδα.

Τα δωδεκάλεπτα: 32-28, 70-59, 93-82, 121-106

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως δεν δίστασε να αποθεώσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αναγνωρίζοντας ανοιχτά ότι έκανε τη διαφορά στο παρκέ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Με κορυφαίους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του στη Euroleague.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ταϊρίκ Τζόουνς: Μόνο Ολυμπιακό βλέπουν πλέον στη Σερβία

Ταϊρίκ Τζόουνς: Μόνο Ολυμπιακό βλέπουν πλέον στη Σερβία

Η αντίστροφη μέτρηση για την 5η Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει και στη Σερβία τα ρεπορτάζ δείχνουν ξεκάθαρα μία κατεύθυνση: Ολυμπιακός. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο λιμάνι.

Μπάσκετ
Sportime BET: Σούπερ ποδαρικό με απίθανη απόδοση στην Interwetten!

Σούπερ ποδαρικό με απίθανη απόδοση στην Interwetten!

Τρελή απόδοση από την Interwetten για το αιώνιο ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Sportime BET
Μπάσκετ: Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι Τελ Αβίβ (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι Τελ Αβίβ (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπάγερν και Μακάμπι παίζουν ματς που κρίνεται στον ρυθμό, στα λάθη και στο ποιος θα βρει πρώτος σερί πόντων.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός κρίνεται σε ρυθμό, άμυνα και καθαρό μυαλό, με κάθε κατοχή να έχει βάρος τελικού.

Μπάσκετ
Sportime BET: To απόλυτο ντέρμπι με ενισχυμένες αποδόσεις!

To απόλυτο ντέρμπι με ενισχυμένες αποδόσεις!

Ενισχυμένες αποδόσεις από τη Novibet για το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague.

Sportime BET
Μπάσκετ: Μπασκόνια – Φενερμπαχτσέ (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπασκόνια – Φενερμπαχτσέ (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μπασκόνια - Φενερμπαχτσέ παίζουν ματς έντασης, με κλειδί τον ρυθμό, τα λάθη και το ποιος θα αντέξει ως το τέλος.

Μπάσκετ
Euroleague: Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας (2/1/2026): Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αναντολού Εφές και Ερυθρός Αστέρας κοντράρονται σε ματς που μπορεί να κριθεί στην άμυνα, στον ρυθμό και στα ριμπάουντ.

Euroleague