ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργιάζουν τα «κοράκια» των funds μετά τη νίκη ΝΔ – Κραυγή απελπισίας από δανειολήπτη – «Ευχαριστώ που κοιτάτε μόνο την πάρτη σας»

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Ευχαριστώ το 40% του ελληνικού λαού που αποφάσισε τη μία και μοναδική μου κατοικία να βρεθεί στα χέρια των funds»
Οργιάζουν τα «κοράκια» των funds μετά τη νίκη ΝΔ – Κραυγή απελπισίας από δανειολήπτη – «Ευχαριστώ που κοιτάτε μόνο την πάρτη σας»

Οργιάζουν τα κοράκια των funds τις τελευταίες μέρες, ορμώμενοι από το πολύ ευνοϊκό γι’ αυτούς αποτέλεσμα που έβγαλαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που κατ’ εξοχήν λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος για την λεηλασία και την καταστροφή της λαϊκής περιουσίας, με την αμέριστη βοήθεια του Άρειου Πάγου βέβαια, που με απόφαση του άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει το μακέλεμα της λαϊκής στέγης.

Όπως αποκαλύπτει η «ΕφΣυν», οι εκπρόσωποι εισπρακτικών εταιρειών έχουν αποθρασυνθεί τελείως μετά την εμφατική νίκη του μέγα ευεργέτη των funds Κυριάκου Μητσοτάκη, και από την επόμενη των εκλογών παρενοχλούν συνεχώς δανειολήπτες, αδιαφορώντας πλήρως αν οι οικογένειες που τραμπουκίζουν ψυχολογικά περνούν οικογενειακά δράματα.

Μια τέτοια περίπτωση πολίτη που περνάει τα πάνδεινα από τις εισπρακτικές, είναι η κ. Γλυκερία Δ. από την Κάτω Τούμπα, συνταξιούχος καθηγήτρια μουσικής με καρκινοπαθή σύζυγο και γιο καθηλωμένο από εκφυλιστική νόσο. Για κάποια μερίδα του λαού, η επανεκλογή Μητσοτάκη ήταν αιτία πανηγυρισμών, άλλα για την κ. Γλυκερία σημαίνει πως αντιμετωπίζει κατάματα πλέον τον εφιάλτη να βρεθεί στον δρόμο η ίδια και η οικογένεια της.

Αυτές οι αντιθέσεις αναδεικνύονται όλο και περισσότερο σε μια κοινωνία που επικρατεί ο παρτακισμός, και ο αγώνας για το συλλογικό καλό δίνεται από όσους έχουν απομείνει να διαθέτουν πολιτική σκέψη και να μην άγονται και φέρονται από πολιτικά στρατόπεδα.

Το μήνυμα της κ. Γλυκερίας είναι γροθιά στο στομάχι και φέρνει έναν ολόκληρο λαό προ των ευθυνών του. «Σας ευχαριστώ που κοιτάξατε μόνο την πάρτη σας», λέει για τους Έλληνες ψηφοφόρους που επιβράβευσαν με το 40% των ψήφων τους την κυβέρνηση των funds και των πλειστηριασμών.

Δυστυχώς πολλοί πολίτες βλέπουν την ψήφο… «χαλαρά» ή δέχονται ακόμα και να τους την υπαγορεύουν άλλοι , ενώ για κάποιους άλλους, από αυτή την ψήφο μπορεί να εξαρτάται αν θα σώσουν το σπίτι τους ή αν κάποιος δικαστικός επιμελητής σπάσει την πόρτα τους για να τους πετάξει έξω.

Από την επομένη κιόλας των εκλογών η κ. Γλυκερία, όπως κατήγγειλε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και τον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά, ζει μια τραγική κατάσταση. Εκπρόσωποι εισπρακτικών εταιρειών έχοντας πάρει «αέρα» από τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, της τηλεφωνούν κάθε τέταρτο απειλώντας την, και εκβιάζοντας την ψυχολογικά με το σενάριο να της πάρουν το μοναδικό της σπίτι, που βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα.

Η «ΕφΣυν» δημοσιεύει αναλυτικά τη συγκλονιστική «ευχαριστήρια» μαρτυρία της κ. Γλυκερίας. Μιας καθηγήτριας γνωστής στη Θεσσαλονίκη, που έχει μεγαλώσει τρεις γενιές μουσικών της πόλης, διδάσκοντας στα πιο γνωστά ωδεία της, σε τάξεις πλημμυρισμένες –κυριολεκτικά– από νεαρούς και νεαρές που θα παίζουν σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Να ψοφήσει ο γείτονας, να του πάρω το σπίτι…»

«Με μεγάλα, κεφαλαία γράμματα, “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” το 40% του ελληνικού λαού που αποφάσισε τη μία και μοναδική μου κατοικία –δεν έχω ούτε ποδήλατο– να βρεθεί στα χέρια των funds. Κι ενώ περιμένω τη δικαστική απόφαση, χωρίς να ξέρω τι θα βγει από εκεί, εμένα από τη Δευτέρα αρχίσαν να με παίρνουν κάθε τέταρτο και να με απειλούν. Ένας μου είπε “χρωστάς, κυρία μου, και θα κάθεσαι να μιλάς μαζί μου, το κατάλαβες;”.

Αυτά. Αυτά ζούμε. Αυτό που γίνεται είναι παράνοια, παράνοια. Του εξηγώ ότι είμαστε στα δικαστήρια, περιμένω να αποφασίσει ο δικαστής, μέχρι τότε γιατί, καλέ μου άνθρωπε, με παίρνεις τηλέφωνο και με απειλείς; Οχι, παίρνει άλλος, παίρνει άλλη, “θα μου δώσεις πέντε χιλιάρικα”, “θα μου δώσεις τρία χιλιάρικα, πόσα μπορείς να μου δώσεις”, “μπορείς να βρεις δανεικά από εδώ κι από εκεί;

Να μας δώσεις κάποια χρήματα”. …(του λέω) δεν έχω, καλέ μου άνθρωπε, αν είχα δεν θα είχα θέματα, έχω τον άντρα μου καρκινοπαθή, παλεύω με νύχια και με δόντια να κάνει μια κυστιοκάθαρση μέσα στο νοσοκομείο, με καρκίνο του νεφρού, καρκίνο στην κύστη, τι θέλεις άλλο από μένα; Δεν είναι η πρώτη μου κατοικία, είναι η μοναδική. “Ευχαριστώ” πάρα πολύ. Από την Κυριακή και κάθε τρία λεπτά λέω “σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ, ελληνικέ λαέ”. Που κοίταξες μόνο την πάρτη σου, δεν ήθελες τίποτα άλλο να δεις, που κοίταξες μόνο πώς εσύ θα περάσεις καλά.

Δεν μιλάμε πια για την κατσίκα του γείτονα, τώρα είναι να ψοφήσει ο γείτονας να του πάρω το σπίτι. Εδώ φτάσαμε λοιπόν; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ελπίζω όλος αυτός ο κόσμος να μην έχει πληγές που κάθεται και τις γλείφει, να βγουν να μιλήσουν, δεν μιλώ για την πρώτη, αλλά τη μοναδική κατοικία, να βγουν να μιλήσουν. Εγώ δεν ζήτησα να μου χαρίσουν τίποτα, πληρώνω κανονικά, θα πληρώσω ό,τι μπορώ. Αυτό το “κακοπληρωτές” οι… “στρατηγικοί κακοπληρωτές” είναι ο φερετζές, εντάξει;

Όλοι οι υπόλοιποι παλεύουμε με νύχια και με δόντια να τους δώσουμε ό,τι έχουμε, αλλά να σταματήσει αυτή η καραμέλα με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Να ακούσει ο κόσμος ότι αυτούς δεν τους κυνηγάνε. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας που δεν πλήρωσα, ακόμη κι όταν έπαιρναν τον άντρα μου στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να τον πάω ιδιωτικά, ακόμη και τότε πλήρωσα. Παρόλα αυτά δεν αρκούνται σε αυτά, δεν αρκούνται, θέλουν να πάρουν το σπίτι, θέλουν να με γονατίσουν, να με πετάξουν έξω. Θέλω να τα καταλάβει ο ελληνικός λαός αυτά και να ψηφίσει την άλλη φορά 51% την κυβέρνηση. Αυτά».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οργιάζουν τα «κοράκια» των funds μετά τη νίκη ΝΔ – Κραυγή απελπισίας από δανειολήπτη – «Ευχαριστώ που κοιτάτε μόνο την πάρτη σας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.