ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο δύσκολος δρόμος του Ολυμπιακού με τον Εμβιλά – Το Κατάρ και ο ρόλος του Ελ Αραμπί στην αποχώρηση του Γάλλου

Ο Γιαν Εμβιλά θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή στη συγκεκριμένη υπόθεση. Το παράδειγμα του Ελ Αραμπί.
Ο δύσκολος δρόμος του Ολυμπιακού με τον Εμβιλά – Το Κατάρ και ο ρόλος του Ελ Αραμπί στην αποχώρηση του Γάλλου

Ο Ολυμπιακός είναι σε αναζήτηση προπονητή, αλλά ένα από μεγάλο ζήτημα προκύπτει κι από την επικείμενη αποχώρηση του Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος δεν θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά κατά τα φαινόμενα και αυτή η εξέλιξη ήταν μονόδρομος. Ο ρόλος που έπαιξε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Πολλές ήταν οι αμφιβολίες για τον Γάλλο μέσο πριν τον ερχομό του στον Ολυμπιακό. Για την αγωνιστική του κατάσταση, την ευπάθειά του στους τραυματισμούς, τον χαρακτήρα του. Πράγματι, το παρελθόν του είχε πολλά επικίνδυνα σημεία. Στον Ολυμπιακός πάντως ήταν υπόδειγμα επαγγελματία, λίρα εκατό αγωνιστικά σε αξία και με γεμάτες αγωνιστικές σεζόν.

Σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό, αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Γκιγιέρμε. Διαφορετικού στυλ παίκτες, τεράστια προσωπικότητα, το αποτύπωσε εντός αγωνιστικού χώρου. Έχει να το λέει ο Ολυμπιακός για την προσφορά του Εμβιλά, σε όλα τα επίπεδα, Στην αγωνιστική του προσφορά, στην επίδραση που είχε στους νέους και σε όλο το club.

Το συμβόλαιο του Εμβιλά ήταν από το μεγαλύτερα που είχε ο Ολυμπιακό στο ρόστερ του. Περίπου 1,8 εκατ. ευρώ είναι οι ετήσιες απολαβές του άλλοτε παίκτη και της εθνικής Γαλλίας. Τριετές κλειστό είχε υπογράψει, όταν αποκτήθηκε. Με άλλα λόγια, ένα πολύ μεγάλο ποσό. Και το κακό είναι πως μπορεί να το βρει αυτό το ποσό. Αυτός ήταν και ο λόγος εν πολλοίς, που μας αποχαιρέτισε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Εμβιλά: Το Κατάρ και το παράδειγμα του Ελ Αραμπί

Από τον περασμένο Ιανουάριο έχει προσέγγιση από ομάδες των Η.Α.Ε., με ομάδα από το Κατάρ να έχει κάνει έντονο πρέσινγκ. Μέχρι και δύο εκατ. ευρώ το χρόνο φτάνουν οι προτάσεις ή οι προθέσεις των ομάδων που έχουν κάνει ήδη επαφή. Διότι, από τον Ιανουάριο είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί μιας και τέλος Ιουνίου μένει ελεύθερος.

Τον Μάρτιο είχε γίνει μία συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση να συνεχίσουν μαζί Ολυμπιακός και Εμβιλά. Αρκεί, να είναι όλοι ευχαριστημένοι από το επικείμενο deal. Ο Ολυμπιακός γνώριζε πως ο Γάλλος μέσος θέλει μια (σχετικά) πολυετή ανανέωση. Ένα συμβόλαιο 2+1. Ο Εμβιλά γνώριζε πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ματσάρει τα ποσά των ομάδων από Αραβία μεριά. Επομένως, αμφότεροι συμφώνησαν να τα πουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Η κατάσταση άλλαξε για την ομάδα του Πειραιά στο μεσοδιάστημα. Ο μέσος όρος ηλικίας πρέπει να πέσει, τα υψηλά συμβόλαια να πηγαίνουν σε παίκτες μικρότερης ηλικίας. Το παράδειγμα του Ελ Αραμπί δεν βοήθησε τον Εμβιλά. Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν πάντα συνεπής αγωνιστικά και στο σκοράρισμα, όλα τα χρόνια του στον Ολυμπιακό. Μόνο η περυσινή σεζόν αποδείχθηκε ελλειμματική, διανύοντας το 36ο έτος της ηλικίας του. Και δεν φαίνεται διαλλακτικός στο να συζητήσει πιθανή μείωση των αποδοχών! Μάλιστα, ο Ολυμπιακός τον ανανέωσε πέρυσι τέτοια εποχή, επειδή υπήρχε πρόταση από ομάδα των Εμιράτων. Ο Εμβιλά κλείνει τα 33 τον Ιούνιο. Η χρονική διάρκεια ήταν θέμα. Σοβαρό. Αυτό δημιούργησε την απόσταση.

Επιπρόσθετα, ο Ολυμπιακός έδωσε τα ηνία στον Αντόνιο Κορδόν. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής δεν έχει αναλάβει ακόμα επίσημα τα καθήκοντά του. Ως εκ τούτου, οι αξιολογήσεις του για τους παίκτες θα αργήσουν. Ο Εμβιλά ήθελε να κριθεί από τον οργανισμό, αυτό δεν ήταν δυνατό, επομένως ήταν μονόδρομος να χωρίσουν. Σαν φίλοι…

Το κενό στα χαφ, τεράστιο. Διότι, ο Εμβιλά δεν είναι παίκτης που βρίσκεις εύκολα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που ο Ολυμπιακός πήρε τον δύσκολο δρόμο να μην τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Όποια απόφαση κι αν έπαιρνε στο συγκεκριμένο κομμάτι, σωστή θα ήταν. Το ταμείο θα δείξει αν έπραξε καλά. Με άλλα λόγια, το ποιος θα έρθει στη θέση του.

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Δεν παίζει ο Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός: Δεν παίζει ο Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός δε θα έχει στη βασική 11άδα τον Ελ Κααμπί και ο Μεντιλίμπαρ καταστρώνει πλάνα με τον Ταρέμι στην αρχή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Θέλει Τσάπρα ο Ολυμπιακός – Βέβαιοι πως είναι ο νέος Τοροσίδης

Θέλει Τσάπρα ο Ολυμπιακός – Βέβαιοι πως είναι ο νέος Τοροσίδης

Ο Τσάπρας έχει μπει στο μικροσκόπιο του Ολυμπιακού και οι συγκρίσεις με τον Τοροσίδη δεν γίνονται τυχαία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Πάει καλοκαίρι για Μουζακίτη

Ολυμπιακός μεταγραφές: Πάει καλοκαίρι για Μουζακίτη

Ο Μουζακίτης παραμένει στο ευρωπαϊκό ραντάρ και το καλοκαίρι δείχνει ως το πιθανό σημείο καμπής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Μπελάς η Ρέιντζερς – Θέλει τέσσερις βαθμούς για να είναι σίγουρος

Ολυμπιακός : Μπελάς η Ρέιντζερς – Θέλει τέσσερις βαθμούς για να είναι σίγουρος

Πέρα από τα ρέστα του για το Champions League ο Ολυμπιακός, η Ρέιντζερς τον έχει στρεσάρει και για την επόμενη διοργάνωση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O Μαρινάκης επιμένει για Αντρέ Λουίζ παρά τις απαιτήσεις

O Μαρινάκης επιμένει για Αντρέ Λουίζ παρά τις απαιτήσεις

Ο Ολυμπιακός δεν εγκαταλείπει την υπόθεση Αντρέ Λουίζ με τον Μαρινάκη να δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Κλειδωμένη η ενδεκάδα που έχει ο Μεντιλίμπαρ στο μυαλό του για τη Λεβερκούζεν

Ολυμπιακός : Κλειδωμένη η ενδεκάδα που έχει ο Μεντιλίμπαρ στο μυαλό του για τη Λεβερκούζεν

Έχει αποφασίσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν στο Καραϊσκάκη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Γυρίζει άρον άρον ο Ελ Κααμπί – Στην Αθήνα την Δευτέρα το βράδυ – Παίζει με Λεβερκούζεν

Ολυμπιακός: Γυρίζει άρον άρον ο Ελ Κααμπί – Στην Αθήνα την Δευτέρα το βράδυ – Παίζει με Λεβερκούζεν

Ο Ελ Κααμπί αγωνίστηκε για 80 λεπτά στον τελικό της Ραμπάτ που κρίθηκε στην παράταση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Βρήκε επιθετικό, δεν είναι ο Ταρεμί

Νότιγχαμ Φόρεστ: Βρήκε επιθετικό, δεν είναι ο Ταρεμί

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει καταλήξει στην περίπτωση του Λορέντσο Λούκα για τη θέση του επιθετικού, που είχε ακουστεί ο Ταρεμί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στους τρεις Νιγηριανούς που ανέβασαν μετοχές μετά το AFCON και ο Μπρούνο

Στους τρεις Νιγηριανούς που ανέβασαν μετοχές μετά το AFCON και ο Μπρούνο

Το AFCON λειτούργησε ξανά ως βιτρίνα και για κάποιους Νιγηριανούς ως εισιτήριο για το επόμενο βήμα.

Ποδόσφαιρο