ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Συγκρούστηκαν τρένα – Δεκάδες νεκροί

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και στους Έλληνες πολίτες
Ινδία: Συγκρούστηκαν τρένα – Δεκάδες νεκροί

Ινδία: Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα, αφού ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ 30 και 50 άτομα έχουν σκοτωθεί, ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν, όταν τρένα συγκρούστηκαν στην Ορίσα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 19.20 κοντά στον σταθμό Bahanaga Bazar.

Το τρένο ήταν καθ’ οδόν προς τον κεντρικό σταθμό Τσενάι από τον σταθμό Shalimar κοντά στην Καλκούτα.

Σχεδόν 50 ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο σημείο στην περιοχή Μπαλασόρε, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της πολιτείας.

Αρκετά βαγόνια εκτροχιάστηκαν στη σύγκρουση που επέφερε δεκάδες θανάτους.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter ότι είναι στενοχωρημένος με το περιστατικό και πως οι σκέψεις του βρίσκεται στις οικογένειες των πενθούντων.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες», έγραψε στο Twitter.

«Αγωνιώ από την τραγική είδηση ​​του δυστυχήματος στο Μπαλασόρε της Ορίσα. Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες των πενθούντων. Εύχομαι για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Προτρέπω τους εργαζόμενους και τους ηγέτες του Κογκρέσου να παράσχουν όλη την υποστήριξη που απαιτείται στις προσπάθειες των διασωστών», ανέφερε ο Ραχούλ Γκάντι, αρχηγός του Κογκρέσου.

Ένα από τα τρένα που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση ήταν το Shalimar-Chennai Coromandel Express, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε τα ποσά που θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων, σε όσους τραυματίστηκαν σοβαρά και σε όσους υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Προφανώς για τους Έλληνες πολίτες αυτό το δυστύχημα θυμίζει το πρόσφατο των Τεμπών τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Τότε, ο επιβατικός συρμός Intercity 62, με μηχανή ηλεκτροκίνησης Siemens Mobility 120-022 που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85.

Δείτε ρεπορτάζ από την τραγωδία στην Ινδία:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ινδία: Συγκρούστηκαν τρένα – Δεκάδες νεκροί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.