ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού η Ελλάδα

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες
Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού η Ελλάδα

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Πολύ καλά κύλησε για την Ελλάδα η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Σιλεσία της Πολωνίας.

Στην κορυφή του άλματος εις μήκος βρέθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με άλμα στα 8,34μ. χάρισε 16 πόντους στη χώρα και έκανε ρεκόρ ηπείρου για φέτος.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη:

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημά του, αφού προσγειώθηκε στα 8.08μ.

Ο Γιώργος Πομάσκι εθεάθη να τον χειροκροτάει ήρεμος, γνωρίζοντας ότι έχει γίνει η καλή αρχή.

Ο Δημήτρης Τσιάμης, διακριθείς χθες στο τριπλούν, τον τόνωσε ακόμα περισσότερο φωνάζοντας «μπράβο».

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Τεντόγλου, αφού η δεύτερη προσπάθεια αποδείχθηκε άκυρη.

Ο προπονητής του, μάλιστα, αντιλήφθηκε με γυμνό μάτι ότι δεν κύλησε καλά αυτό, όπως φάνηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Εν συνεχεία, ο Σίμον Εχάμερ πλησίασε με 7.95μ., ομοίως και ο Ματία Φουρλάνι, η ανερχόμενη δύναμη του ιταλικού στίβου, που πέτυχε 7.97μ.

Ο Έλληνας υπεραθλητής έκανε 7.95μ. στην τρίτη του προσπάθεια, άκυρη ήταν η τέταρτη και στα 8.07μ. η πέμπτη.

Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν είχαν καμία σημασία. Ο Τεντόγλου εξασφάλισε τη νίκη και κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Πάτησε γερά, απογειώθηκε και έπεσε στα 8.34μ. Απολαυστικός ξανά και ξανά! Το φετινό ευρωπαϊκό ρεκόρ, μάλιστα, ήρθε με αντίθετο άνεμο 1,3!

Μία τρομερή κούρσα έκανε η Γεωργία Δεσπολλάρη, που τερμάτισε δεύτερη στη σειρά της στα 800μ. κι έσπασε το προσωπικό της ρεκόρ με χρόνο 2:02.31, ενώ ο Μιχάλης Αναστασάκης τερμάτισε τρίτος με 74.12μ. στη σφυροβολία.

Συνεπώς, η Ελλάδα συγκέντρωσε 98,5 βαθμούς και έφτασε τους 171,50, σκαρφαλώνοντας στη 13η θέση της βαθμολογίας των 16 χωρών που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία.

Συγκεκριμένα άφησε πίσω της τη Νορβηγία (161β.), την Τουρκία (160β.) και το Βέλγιο (159β.).

Πλέον, μετά την ολοκλήρωση των 25 από τα 37 αγωνισμάτων, η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αποφύγει την τελευταία τριάδα και τον υποβιβασμό.

Ευρωπαϊκοί Αγώνες – Η βαθμολογία των χωρών

Στίβος

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: 2ο Τουρνουά Padel Τύπου: Ραντεβού των εργαζομένων στα ΜΜΕ το Σάββατο 24 Ιανουαρίου

2ο Τουρνουά Padel Τύπου: Ραντεβού των εργαζομένων στα ΜΜΕ το Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλουμένων Εργαζομένων στα ΜΜΕ διοργανώνει το 2ο τουρνουά padel Τύπου, δίνοντας τη δυνατότητα σε συναδέλφους και συναδέλφισσες από τα μέσα ενημέρωσης να συνδυάσουν άθληση, ψυχαγωγία και συναδελφικό πνεύμα, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στο Ελληνικό.

Σπορ
Σπορ: Εθνική πόλο Ανδρών: Στο Βελιγράδι για το μετάλλιο που δεν έχει κατακτήσει

Εθνική πόλο Ανδρών: Στο Βελιγράδι για το μετάλλιο που δεν έχει κατακτήσει

Η Εθνική πόλο Ανδρών μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για το μετάλλιο που δεν έχει κατακτήσει ποτέ

Σπορ
Σπορ: Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του κόσμου για το 2025, Νίκος Παππάς, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του κατακτώντας την πρώτη θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που ολοκληρώθηκε στη Βόνιτσα.

Σπορ
Σπορ: Προπονητικό καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Μάτι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Προπονητικό καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Μάτι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Με το βλέμμα στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει προπονητικό καμπ στο Μάτι για τις εθνικές ομάδες των ολυμπιακών κατηγοριών.

Σπορ
Σπορ: Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA Masters τον Ιούνιο στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA Masters τον Ιούνιο στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου

Το Καλαμάκι και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου μπαίνουν στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας τον Ιούνιο, φιλοξενώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA Masters 2026 με τη συμμετοχή αποστολών από περισσότερες από 40 χώρες.

Σπορ
Σπορ: Από τη Βόνιτσα ξεκινούν οι εσωτερικοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες του 2026

Από τη Βόνιτσα ξεκινούν οι εσωτερικοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες του 2026

Η Βόνιτσα φιλοξενεί την έναρξη των εσωτερικών ιστιοπλοϊκών αγώνων για το 2026, με το open Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων να συγκεντρώνει αθλητές από όλη τη χώρα.

Σπορ
Σπορ: Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Στα Μελίσσια το γυναικείο χάντμπολ απέδειξε πως ο αθλητισμός μπορεί να νικά το σκορ προσφέροντας ελπίδα δύναμη αλληλεγγύη και ζωή σε όλους

Σπορ
Σπορ: Αιμίλιος Παπαθανασίου: Κατέκτησε τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του

Αιμίλιος Παπαθανασίου: Κατέκτησε τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του

Ακόμη μία ιστορική σελίδα στην τεράστια καριέρα του έγραψε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, κατακτώντας τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο και θέτοντας ήδη ως προτεραιότητα το Star Sailor League του 2026.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πλώρη για ακόμα έναν τίτλο έχει βάλει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοΐα: Πλώρη για ακόμα έναν τίτλο έχει βάλει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοΐα: Μία ανάσα από έναν ακόμη πανελλήνιο τίτλο στην πλούσια καριέρα του είναι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Σπορ