ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα – Τι θα γίνει με τα 214

Αναβαθμίζονται τα ΜΕΚΟ 200 στην Ελλάδα μετά από συμφωνία που επετεύχθη.
Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα – Τι θα γίνει με τα 214

Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα μεταξύ της THYSSENKRUPP και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

THYSSENKRUPP και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δεσμεύονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου και του Άγγελου Αγγελίδη, για στενότατη συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει την υποστήριξη και αναβάθμιση των ικανοτήτων των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200 και τη συντήρηση και επισκευή υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των τεσσάρων ελληνικών 214.

Να σημειωθεί ότι τα Ναυπηγεία Σκαρμαγκά ανακοίνωσαν τη σύμπραξή τους με τη Naval Group, για τη ναυπήγηση των κορβετών Gowind στην Ελλάδα (2+1).

Συμφωνία για την κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα – Τι θα γίνει με τα 214

Tην ίδια ώρα, το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει εκτός των 3 Belharra και 4 αμερικανικές LCS ενώ δεν βγαίνει ο σχεδιασμός για τα 2 Ticonderoga, με την εντυπωσιακή η αλήθεια είναι ισχύ πυρός.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές φαίνεται πως το Πολεμικό Ναυτικό προσανατολίζεται σε κάποιου νέου είδους σχεδιασμό των δυνάμεών του.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση που πλέον έχει κερδίσει έδαφος είναι, έλεγε στο geostratigika.gr άνθρωπος με γνώση της υπόθεσης, η Ελλάδα να πάρει άμεσα 4 αμερικανικές LCS.

Μάλιστα ο λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα πλοία, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους, ενώ βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως έρχονται άμεσα.

Αναφορικά με τη χρήση τους, ο σχεδιασμός θα είναι να αναλάβουν τα LCS περιπολίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να μην καταπονούνται οι βασικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αποστολές συνοδείας.

Ως επίδειξη σημαίας θα είναι οι πρώτες αποστολές των LCS αν και όταν έρθουν στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η σκέψη για τα 2 Ticonderoga δεν έχει πολλούς θαυμαστές εντός του Π.Ν..

Πηγή: Geostratigika.gr

Δείτε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Όσο στην Ελλάδα μας μιλούν για «βελτίωση του κλίματος», οι Τούρκοι γιορτάζουν την άλωση της Κύπρου και μιλούν για εισβολή στη Θράκη

Φρεγάτες: Πρόβλημα και τα κλάσης Freedom και τα Independence – Τα φτιάχνουν πριν τα παροπλίσουν

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά