ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Έπρεπε να τον κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός;

Θα μπορούσε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος να αποτελέσει τον αμυντικό μέσο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός;
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Έπρεπε να τον κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός;

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πήρε τη μεγάλη απόφαση. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά. Ο Ολυμπιακός εκείνη που συνεχίζει λίγο πριν από τα 22 του.

Θυμίζει, από την ανάποδη πλευρά, την περίπτωση του Αργύρη Καμπετσή, ο οποίος βρισκόταν στην ακαδημία της ΑΕΚ μεταπήδησε σε εκείνη του πειραϊκού συλλόγου και στα 19 του υπέγραψε στο «τριφύλλι».

Δύο πρόσφατες περιπτώσεις, δύο κοντινές ηλικίες. Προφανώς έχουν καταγραφεί πολύ πιο ηχηρές μετακινήσεις από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον και μάλιστα χωρίς… ανταπόκριση. Αντώνης Αντωνιάδης, Χάρης Γραμμός, Αντώνης Νικοπολίδης, Μιχάλης Κωνσταντίνου από τη μία, Μάικ Γαλάκος, Γιώργος Δεληκάρης, Γιάννης Κυράστας, Στράτος Αποστολάκης από την άλλη. Ενδεικτικά παραδείγματα, ίσα-ίσα για να καταλάβει κανείς τη χαοτική διαφορά με τους δύο σύγχρονους άσους.

Βέβαια, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν είδαν με καλό μάτι τη μετακίνηση του Αλεξανδρόπουλου στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα του χρεώνουν τη στιγμή που φίλησε το σήμα του συλλόγου πριν από ένα ντέρμπι «αιωνίων».

«Το κάνω σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζομαι και δεν είναι η πρώτη φορά. Κάνω το σταυρό μου πριν αγωνιστώ και φιλώ το σήμα της ομάδας μου από την περίοδο που αγωνιζόμουν στην Κ15 του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι σαν μια μικρή ιεροτελεστία. Το τριφύλλι είναι το φυλακτό μου», είχε πει τότε.

Στο τέλος κάθε τέτοιας ιστορίας, όλοι λένε: «Επαγγελματίας είναι, ας πάει όπου θέλει, αρκεί να τιμά το συμβόλαιό του».

Στην προκειμένη, το ερώτημα είναι αν έπρεπε να τον διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καταρχήν ψάχνει «εξάρι».

Με εξαίρεση τους Γιάννη Κώτσιρα και Φώτη Ιωαννίδη, το κλαμπ δεν διαθέτει άλλους γηγενείς παίκτες μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου (με τους Κάρλος Ζέκα και Γιώργο Βαγιαννίδη να ακολουθούν).

Επίσης, δεν θα έπιανε θέση στην ευρωπαϊκή λίστα, υπό την έννοια ότι προέρχεται από την ακαδημία της ομάδας.

Παράλληλα, ο Αλεξανδρόπουλος ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά τον σύλλογο, τον βίωσε στις πολύ δύσκολες στιγμές του, τον είδε και όταν άρχισε δειλά-δειλά να ανοίγει τα φτερά του.

Ακόμα και το ενδεχόμενο της αποτροπής της μετακίνησής του στον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να μπορούσε να θεωρηθεί κίνητρο. Το τελευταίο στην ιεραρχία ίσως. Όπως και να ‘χει, ο νεαρός μέσος τα φόρεσε τα ερυθρόλευκα, αν και ο ίδιος επιθυμούσε επιστροφή στο Κορωπί.

Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα έχει ιδιαίτερη αξία αν ο Παναθηναϊκός συνάψει συμφωνία με κάποιο πολύ δυνατό όνομα που μελλοντικά θα ανταποκριθεί και στις προσδοκίες. Μέχρι να γίνει αυτό, τα «αν» θα αιωρούνται. Διότι ναι μεν οι «πράσινοι» δεν θέλουν δανεισμούς, αλλά ο Αλεξανδρόπουλος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με τα πράσινα:

Κώστας Παπαδόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, έκανε το 2/2 στα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα επόμενα μεγάλα ραντεβού των δύο «αιωνίων»

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του στη Euroleague και έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυριαρχίας

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως δεν δίστασε να αποθεώσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αναγνωρίζοντας ανοιχτά ότι έκανε τη διαφορά στο παρκέ.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Επιβεβαιώνει το Sportime – Δανεικός με οψιόν αγοράς ο Λούκας Τσάβες

Παναθηναϊκός: Επιβεβαιώνει το Sportime – Δανεικός με οψιόν αγοράς ο Λούκας Τσάβες

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του Sportime, κάνοντας δικό του τον Λούκας Τσάβες με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς από την Αρχεντίνος Ζούνιορς.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Με κορυφαίους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του στη Euroleague.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Επιστρέφει ο Γιώργος Κάτρης πρόωρα από τον δανεισμό του στον Λεβαδειακό

Παναθηναϊκός: Επιστρέφει ο Γιώργος Κάτρης πρόωρα από τον δανεισμό του στον Λεβαδειακό

Στον Παναθηναϊκό επιστρέφει ο Γιώργος Κάτρης, καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στον Λεβαδειακό και ο νεαρός στόπερ τίθεται ξανά στη διάθεση του Τριφυλλιού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οριστικό! Άμεσα στο Κορωπί ο Παντελίδης – Είπε το ναι ο Μπενίτεθ, αποχωρεί ο παίκτης από την Κηφισιά

Παναθηναϊκός: Οριστικό! Άμεσα στο Κορωπί ο Παντελίδης – Είπε το ναι ο Μπενίτεθ, αποχωρεί ο παίκτης από την Κηφισιά

Ο Παναθηναϊκός πήρε την απόφαση και φέρνει άμεσα τον Παύλο Παντελίδη στο Κορωπί, ολοκληρώνοντας πρόωρα τη μετακίνησή του από την Κηφισιά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οριστικό deal με Γκρέμιο – Πωλήθηκε ο Τετέ με 6,5 εκατ. ευρώ

Παναθηναϊκός: Οριστικό deal με Γκρέμιο – Πωλήθηκε ο Τετέ με 6,5 εκατ. ευρώ

Στη Βραζιλία θεωρείται τελειωμένη και ο Παναθηναϊκός το επιβεβαιώνει: ο Τετέι αποχωρεί με μεταγραφή στην Γκρέμιο, σε deal που φτάνει τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Ποδόσφαιρο