MEDIA

Δείτε πώς είναι στα 58 η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σερτάμπ Ερενέρ – Είχε κερδίσει τη Eurovision

Η ιστορία γύρω από τη μεγάλη επιτυχία της Σερτάμπ Ερενέρ το 2003
Δείτε πώς είναι στα 58 η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σερτάμπ Ερενέρ – Είχε κερδίσει τη Eurovision

Τη θυμάστε τη Σερτάμπ Ερενέρ; Πρόκειται για την περίφημη Τουρκάλα τραγουδίστρια η οποία, ανάμεσα στις δεκάδες επιτυχίες της, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό της Eurovision το 2003. Το “Everyway That I Can” είχε σπάσει ταμεία!

Προτού δείτε πώς είναι σήμερα στα 58 της χρόνια, θα σας παραθέσουμε μερικές πληροφορίες γύρω από όσα είχαν συμβεί πριν από ακριβώς 20 χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 2003, το TRT ανακοίνωσε ότι η Ερενέρ θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Τον Φεβρουάριο έγινε γνωστό το όνομα του τραγουδιού και αναφέρθηκε ότι οι στίχοι του ήταν στα αγγλικά.

Το TDK ζήτησε να επιλεχθεί ένα τουρκικό τραγούδι, προκειμένου να εκπροσωπηθεί σωστά ο πολιτισμός της χώρας.

Τότε η Σερτάμπ τοποθετήθηκε λέγοντας: «Πρέπει να είναι στα αγγλικά για να συμμορφώνεται με τα παγκόσμια πρότυπα. Ο μισός κόσμος ακούει αγγλική μουσική. Γιατί να μην ακούσει έναν Τούρκο καλλιτέχνη που τραγουδά στα αγγλικά; Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τουρκικά. Αν δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε ένα κατάλληλο τραγούδι στη δική μας γλώσσα, γιατί να το κάνουμε; Όταν το TRT μου ζήτησε να γράψω ένα τραγούδι, τους έθεσα τους όρους μου. Είπα: ‘Θέλω να τραγουδήσω το τραγούδι στα αγγλικά’».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου και στις 24 Μαΐου, στη Ρίγα, απέσπασε 167 πόντους, χαρίζοντας στην Τουρκία την πρώτη της νίκη στον διαγωνισμό.

Το “Everyway That I Can” μπήκε στα μουσικά charts πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Ενδεικτικά, στη Σουηδία και την Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή των επίσημων καταλόγων.

Λόγω της εμπορικής επιτυχίας του τραγουδιού σε αυτές τις δύο χώρες, έλαβε χρυσή και πλατινένια πιστοποίηση αντίστοιχα.

Δείτε πώς είναι τώρα η Τουρκάλα τραγουδίστρια (photos από παρουσία της στο Αρχαίο Θέατρο της Αλικαρνασσού την Τετάρτη 9/8):

Δείτε πώς είναι στα 58 η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σερτάμπ Ερενέρ - Είχε κερδίσει τη Eurovision

Δείτε πώς είναι στα 58 η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σερτάμπ Ερενέρ - Είχε κερδίσει τη Eurovision

Θυμηθείτε τη Σερτάμπ Ερενέρ στη Eurovision το 2003:

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Γράφω για Media, Celebrities, Gossip κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games όπως το Survivor, MasterChef κι άλλα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026

Media
Πρωτοσέλιδο Sportime: Sportime Πρωτοσέλιδο (7/1): Ήταν δύσκολο το βράδυ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Sportime Πρωτοσέλιδο (7/1): Ήταν δύσκολο το βράδυ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Sportime Πρωτοσέλιδο (7/1): Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός γνώρισαν την ήττα στους αγώνες τους στην Ευρωλίγκα, δεν ήταν και καλό

Πρωτοσέλιδο Sportime
Media: Porto Leone τέλος στον Alpha: Δεν συνεχίζεται η σειρά – Οριστική απόφαση

Porto Leone τέλος στον Alpha: Δεν συνεχίζεται η σειρά – Οριστική απόφαση

Οριστική είναι η απόφαση του Alpha να ρίξει αυλαία στο Porto Leone, καθώς η σειρά που μας μετέφερε στη νυχτερινή Τρούμπα και στα κόκκινα φανάρια δεν θα συνεχιστεί τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν περιθώρια τόσο σεναριακά όσο και εμπορικά.

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026

Media
Media: Μελίνα Λεφάντζη: Από το Grand Hotel του ΑΝΤ1 στη νέα σειρά της ΕΡΤ

Μελίνα Λεφάντζη: Από το Grand Hotel του ΑΝΤ1 στη νέα σειρά της ΕΡΤ

Σε νέο τηλεοπτικό κεφάλαιο περνά η Μελίνα Λεφάντζη, η οποία μετά το Grand Hotel του ΑΝΤ1 μετακομίζει στην ΕΡΤ, συμμετέχοντας σε βασικό ρόλο στο νέο project μυθοπλασίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Media
Media: Survivor 2026 : Ακόμα δύο παίκτες στη λίστα – Ρέθυμνο και Ηγουμενίτσα

Survivor 2026 : Ακόμα δύο παίκτες στη λίστα – Ρέθυμνο και Ηγουμενίτσα

Τα νεότερα για τους παίκτες του Survivor 2026...

Media
Media: ΣΚΑΪ: Επιστροφή στη μυθοπλασία με νέες σειρές – Τι αλλάζει στο κανάλι

ΣΚΑΪ: Επιστροφή στη μυθοπλασία με νέες σειρές – Τι αλλάζει στο κανάλι

Ο ΣΚΑΪ επανεξετάζει σοβαρά τη μυθοπλασία και ανοίγει ξανά τον φάκελο των σειρών. Νέα σχέδια, προσεκτικά βήματα και αλλαγή στρατηγικής.

Media
Media: MEGA: Πρωτιά τηλεθέασης με το Betsson Super Cup και το Ολυμπιακός – ΟΦΗ

MEGA: Πρωτιά τηλεθέασης με το Betsson Super Cup και το Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Το MEGA κυριάρχησε στην τηλεθέαση με τη ζωντανή μετάδοση του Betsson Super Cup και τον αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ.

Media
Media: Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Πότε επιστρέφει ο Λάκης Λαζόπουλος στην τηλεόραση

Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Πότε επιστρέφει ο Λάκης Λαζόπουλος στην τηλεόραση

Η επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου με το Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι πλέον γεγονός, με την ημερομηνία πρεμιέρας να έχει «κλειδώσει».

Media