ΣΠΟΡ

Mε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα το κυκλαδίτικο gala ΞιφασΚΕΑ

Το gala ΞιφασΚΕΑ είναι η προτελευταία από τις 13 εκδηλώσεις (αθλητικοί αγώνες, παιδικά camp, δραστηριότητες αναψυχής) του πρωτοποριακού θεσμού Κέα Beach Games
Mε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα το κυκλαδίτικο gala ΞιφασΚΕΑ

Έρχεται το gala «ΞιφασΚΕΑ», μια πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση ξιφασκίας που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια και Olympian Δώρα Γκουντούρα, ο Τζιώτης πρωταθλητής Κωνσταντίνος Καραμπάσης και πολλοί άλλοι πρωταθλητές Ελλάδος, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα βραβευτούν για τις σημαντικές διακρίσεις τους.

Το ραντεβού είναι στην όμορφη παραλία του Κούνδουρου της Κέας στις 10 Σεπτεμβρίου, στο Porto Koundouros Beach & Villas, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν για αυτό το υπέροχο άθλημα, θα γνωρίσουν από κοντά την πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα που στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ανέβηκε σε 8 παγκόσμια βάθρα!

Η Δώρα μάς είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα παραβρεθώ στο gala ΞιφασΚΕΑ στην Κέα! Χαίρομαι πάρα πολύ που διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση που ενισχύει το άθλημα της ξιφασκίας και δίνεται η δυνατότητα και στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το υπέροχο αυτό άθλημα!

Και επίσης χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω για το άθλημά μου μέσα από τα μάτια μου και τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει τόσα χρόνια, ειδικά παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο αυτές τις εικόνες σε παιδιά μικρότερης ηλικίας θέλοντας πάρα πολύ να τα εμπνεύσω και να τα ωθήσω να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω και να γνωρίσουν έτσι την μαγεία του πρωταθλητισμού.

Σας περιμένουμε όλους εκεί για να σας δείξουμε την μαγεία της ξιφασκίας και του αθλητισμού αλλά και να μιλήσουμε για τα ιδεώδη και την ευγενή άμιλλα! Οι συναθλήτριες, οι συναθλητές μου και εγώ θα χαρούμε να είστε μαζί μας και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια τεράστια γιορτή ξιφασκίας».

Mε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα το κυκλαδίτικο GALA ΞιφασΚΕΑ

 

Επίσης οι Τζιώτες και οι Τζιώτισες επιτέλους θα δουν από κοντά να αγωνίζεται ο πρωταθλητής τους Κωνσταντίνος Καραμπάσης στο Ξίφος Μονομαχίας ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετέχω στο gala ΞιφασΚΕΑ που διοργανώνεται στην Τζια σε λίγες μέρες. Θα χαρώ πολύ που θα συναγωνιστώ μπροστά στους φίλους και συγγενείς μας με τον φίλο και συναθλητή μου Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο.

O θεσμός Kea Beach Games είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στην Κέα αλλά και σε πολύ κόσμο να γνωρίσει το νησί μέσα από αθλητικές δραστηριότητες».

Στο gala ΞιφασΚΕΑ, που διοργανώνεται από την εταιρεία SPORTiRiS και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, θα λάβουν μέρος επίσης και οι πρωταθλητές: Νεφέλη Ροδοπούλου στο Ξίφος Μονομαχίας, Κλαίρη Μπένου στη Σπάθη, θα γίνει και ένας μικτός αγώνας όπου η Σταυρίνα Γαρυφάλλου θα αγωνιστεί στο Ξίφος Ασκήσεως εναντίον του Αρτέμη Τζοβάνη και τέλος δεν θα λείψουν και οι μικροί πρωταθλητές μας ηλικίας 10 ετών, Ευάγγελος Στεφανόπουλος και Γιώργος Μπαβέας στο Ξίφος Μονομαχίας!

Μαζί με τις πρωταθλήτριες και τους πρωταθλητές θα παρευρίσκονται και ο ομοσπονδιακός προπονητής Σπάθης Θανάσης Δελενίκας, η επιτυχημένη προπονήτρια του συλλόγου «Ίριδα» Δήμητρα Ζάχου και ο διεθνής διαιτητής Ξίφους Μονομαχίας Στέργιος Τσώκας.

Από το gala ΞιφασΚΕΑ δεν θα μπορούσε να λείψει και η επίδειξη των παιδιών που θα λάβουν μέρος στο τριήμερο camp ξιφασκίας και μοντέρνου πεντάθλου που θα προηγηθεί και που θα δείξουν την ξιφασκία που έμαθαν αλλά και τις ικανότητες τους στη σκοποβολή και στο τρέξιμο (lazer-run) κάτω από την καθοδήγηση του πρωταθλητή μοντέρνου πεντάθλου Παύλου Δακουτρού, της προπονήτριας ξιφασκίας Εμμανουέλας Κωστάκη και της τέως πρωταθλήτριας πεντάθλου Anfisa Kasyanova.

Μαζί τους επίσης θα απολαύσουμε μια παρουσίαση Μεσαιωνικής Ξιφασκίας από τον Γιώργο Ζαχαρόπουλο και την ομάδα του!

Το gala ΞιφασΚΕΑ είναι η προτελευταία από τις 13 εκδηλώσεις (αθλητικοί αγώνες, παιδικά camp, δραστηριότητες αναψυχής) του πρωτοποριακού θεσμού Kea Beach Games που έγιναν στην Κέα φέτος πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας αλλά και με τη μεγάλη στήριξη πολλών επιχειρήσεων του νησιού και της υπόλοιπης Ελλάδας!

Οι εκδηλώσεις θα τελειώσουν με το 2ο Kea Beach Volley Fun τον Οκτώβριο, ένα τουρνουά μπιτς βόλεϊ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, όπου ξανά οι Τζιώτες και οι Τζιώτισσες θα αγωνιστούν για τον δεύτερο τίτλο του πρωταθλητή μπιτς βόλεϊ 2023 της Κέας.

Mε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα το κυκλαδίτικο GALA ΞιφασΚΕΑ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Αιμίλιος Παπαθανασίου: Κατέκτησε τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του

Αιμίλιος Παπαθανασίου: Κατέκτησε τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του

Ακόμη μία ιστορική σελίδα στην τεράστια καριέρα του έγραψε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, κατακτώντας τον 26ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο και θέτοντας ήδη ως προτεραιότητα το Star Sailor League του 2026.

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πλώρη για ακόμα έναν τίτλο έχει βάλει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοΐα: Πλώρη για ακόμα έναν τίτλο έχει βάλει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Ιστιοπλοΐα: Μία ανάσα από έναν ακόμη πανελλήνιο τίτλο στην πλούσια καριέρα του είναι ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Σπορ
Media: Τένις, εξουσία και σκοτεινά μυστικά: Η νέα σειρά 15-0 έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Τένις, εξουσία και σκοτεινά μυστικά: Η νέα σειρά 15-0 έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Το 15-0 (Fifteen-Love) έρχεται στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ με μια ιστορία που σοκάρει και καθηλώνει.

Media
Ιστιοπλοΐα: Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Oι νικητές στο περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4

Mε αγωνιστική ένταση και υψηλό επίπεδο συμμετοχών ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ευβοϊκού, που ανέδειξε τους νικητές στις κατηγορίες όπτιμιστ και ilca 4.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την 5η θέση κατέλαβαν οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2025

Την κορυφαία ελληνική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 πραγματοποίησαν οι Σωκράτης Χαμαριάς και Ιάσων Ξύπας, κατακτώντας την 5η θέση στην κατηγορία 420 αγοριών στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Σπορ
Σπορ: Μπιλιάρδο υψηλού επιπέδου στο επετειακό event των 45 χρόνων του Koralli Billiard Club

Μπιλιάρδο υψηλού επιπέδου στο επετειακό event των 45 χρόνων του Koralli Billiard Club

Σε ατμόσφαιρα γιορτής και με μπιλιάρδο υψηλού επιπέδου, το Koralli Billiard Club στην Αγία Παρασκευή τίμησε τα 45 χρόνια ιστορίας του...

Σπορ
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Ιστιοπλοΐα: Στην 4η θέση οι Χαμαριάς, Ξύπας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2025 με τη συμμετοχή 400 ιστιοπλόων από 70 χώρες.

Σπορ
Σπορ: Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή 7 Ελλήνων ιστιοπλόων

Στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, μία διοργάνωση–προθάλαμος Ολυμπιονικών, όπου η Ελλάδα δίνει το «παρών» με επτά από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της ιστιοπλοΐας.

Σπορ