ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδος: Ο Πογέτ ρισκάρει με τις επιλογές του – Μέχρι που θα τον φτάσουν;

Το... φάουλ από τον Ουρουγουανό για τους Δουβίκα, Παυλίδη και Κωνσταντέλια που κάποια στιγμή θα το βρει μπροστά του
Εθνική Ελλάδος: Ο Πογέτ ρισκάρει με τις επιλογές του – Μέχρι που θα τον φτάσουν;

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από το να επιστρέψει σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το EURO 2024, μετά από μια δεκαετία.

Η «γαλανόλευκη» με αντεπιθέσεις-φωτιά άλωσε το Δουβλίνο και πλέον το ματς της Δευτέρας (16/10, 21:45) αποτελεί χαρακτήρα τελικού. Ένας τελικός που θα διεξαχθεί εντός έδρας, στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Με νίκη ουσιαστικά περνάει στο EURO. Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική μας.

Αυτή είναι η βαθμολογία του ομίλου της Ελλάδας και οι επόμενες αγωνιστικές.

Με ήττα, στρέφεται ουσιαστικά στα play-offs του Nations League, ώστε να παίξει το τελευταίο χαρτί πρόκρισης εκεί.

Πριν όμως φτάσουμε στο ματς με τους Ολλανδούς, ορισμένα πράγματα χρήζουν ανάλυσης. Για παράδειγμα, η επιμονή Γκουστάβο Πογέτ να αφήνει τα μεγάλα ταλέντα είτε εκτός αποστολής, είτε στον πάγκο.

Δουβίκας, Παυλίδης και Κωνσταντέλιας δεν αγωνίστηκαν με το Εϊρε, κάτι που αποτελεί ρίσκο και σε δεύτερη ανάγνωση φάουλ.

Εθνική Ελλάδος: Μέχρι πότε θα βγαίνει το ρίσκο;

Σύμφωνοι. Ο Πογέτ έχει φτάσει την Ελλάδα μέχρι ενός σημείου παίρνοντας γενναίες αποφάσεις και ρισκάροντας αρκετά. Διότι κάθε εθνική ομάδα στον κόσμο που έχει βλέψεις, αξιοποιεί στο έπακρο της ταλέντα της.

  • Εν προκειμένω, ο Κωνσταντέλιας που κεντάει με τον ΠΑΟΚ έμεινε εκτός αποστολής,
  • Ο περσινός πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, Τάσος Δουβίκας, που πήγε με 12 «χαρτιά» στην Θέλτα δεν κλήθηκε καν στην αποστολή.
  • Όσο για τον Παυλίδη, ο Ουρουγουανός έστειλε μήνυμα στον παίκτη της Αλκμααρ με 10 γκολ σε 8 αγώνες.

Πριν μας πείτε για τον… Ρεχάγκελ ότι είχε λειτουργήσει ακριβώς έτσι αφήνοντας εκτός Γεωργάτο, Στολτίδη και Ζήκο, να πούμε ότι ο Πογέτ δεν έγινε Ότο με μια νίκη.

Τα ρίσκα, respect γι’αυτά, του έχουν βγει. Ωστόσο, στον κόσμο του ποδοσφαίρου δεν μπορείς να πορεύεσαι με αποκλειστικό γνώμονα την τύχη. Κάποια στιγμή, αυτή τελειώνει και πρέπει να υπάρχει τεχνοτροπία για να φέρει τα θετικά αποτελέσματα.

Κάποια στιγμή, τα γάλατα θα σφίξουν και θα χρειαστούμε νέο αίμα με επιλογές γεμάτες ταλέντο και ρέντα. Εκεί, οι τρεις προαναφερθέντες θα πρέπει να είναι ήδη έτοιμοι και να γνωρίζουν μέσα από την τριβή τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα.

Αν αυτή δεν επέλθει, τότε δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Οριστικά εκτός με Λεβερκούζεν ο Ελ Κααμπί – Στον τελικό το Μαρόκο με χαμένο πέναλτι του Μπρούνο!

Ολυμπιακός: Οριστικά εκτός με Λεβερκούζεν ο Ελ Κααμπί – Στον τελικό το Μαρόκο με χαμένο πέναλτι του Μπρούνο!

Η πρόκριση του Μαρόκου στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής βάζει οριστικό τέλος στα σενάρια έγκαιρης επιστροφής του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα με τη Λεβερκούζεν.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (15/1) : Κι αν ο Λεβαδειακός του Κομπότη πάρει το Κύπελλο;

Πρωτοσέλιδο Sportime (15/1) : Κι αν ο Λεβαδειακός του Κομπότη πάρει το Κύπελλο;

Το Κύπελλο Ελλάδας έχει δείξει φέτος πως δεν σέβεται φαβορί. Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να χαλάσει σχέδια και το ερώτημα πλέον τίθεται ανοιχτά: μήπως είναι ικανός να φτάσει μέχρι το τέλος;

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Τη μέρα που Ταρέμι, Γιάρεμτσουκ δεν απείλησαν τον ΠΑΟΚ, ο Μπετανκόρ απέκλεισε τη Ρεάλ με ΄δυο γκολ στο φινάλε (vids)!

Ολυμπιακός : Τη μέρα που Ταρέμι, Γιάρεμτσουκ δεν απείλησαν τον ΠΑΟΚ, ο Μπετανκόρ απέκλεισε τη Ρεάλ με ΄δυο γκολ στο φινάλε (vids)!

Την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Μπετανκόρ υπέγραφε τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από το Copa del Rey.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πρόβλημα όλος ο Ολυμπιακός, αλλά και κάποιοι παίκτες δεν αλλάζουν

Πρόβλημα όλος ο Ολυμπιακός, αλλά και κάποιοι παίκτες δεν αλλάζουν

Δεν έπαιξε ποτέ το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, ολόκληρος σαν ομάδα, αλλά πρόβλημα είναι και συγκεκριμένες μονάδες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των ημιτελικών Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – Λεβαδειακός

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των ημιτελικών Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – Λεβαδειακός

Οριστικοποιήθηκαν τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, με Παναθηναϊκό – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – Λεβαδειακό να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τον τελικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το πρόβλημα της ΑΕΚ που λύνεται μόνο με μεταγραφή!

Το πρόβλημα της ΑΕΚ που λύνεται μόνο με μεταγραφή!

Το πρόβλημα της ΑΕΚ που ανέδειξε... ο Άρης στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης – Παναθηναϊκός: Οι αιχμές Χιμένεθ για τα πέναλτι και το… άδικο 3-0

Άρης – Παναθηναϊκός: Οι αιχμές Χιμένεθ για τα πέναλτι και το… άδικο 3-0

Έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τον αποκλεισμό του Άρη από τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας υπερβολικό και άδικο το τελικό 3-0.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Άρης 3-0: Ο Ρόουζ τα έκανε, ο Μπακασέτας τα έβαζε!

Παναθηναϊκός – Άρης 3-0: Ο Ρόουζ τα έκανε, ο Μπακασέτας τα έβαζε!

Με χατ -τρικ του Μπακασέτα τα δύο με πέναλτι που έκανε ο Ρόουζ, ο Παναθηναϊκός στα ημιτελικά του Κυπέλλου και πάνω στον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο