ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τα καυτά ερωτήματα για την Εθνική Ελλάδας που ανοίγουν νέα συζήτηση

Η Εθνική Ελλάδας δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι αντιπαράθεσης και τα όσα έβαλε στο τραπέζι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανοίγουν μία νέα συζήτηση.
Βαγγέλης Μαρινάκης: Τα καυτά ερωτήματα για την Εθνική Ελλάδας που ανοίγουν νέα συζήτηση

Για άλλη μία φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ολομέτωπη επίθεση στην ΕΠΟ. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί είδηση. Τα έβαλε και με την κυβέρνηση. Το έχει ξανακάνει. Η μπάλα πήρε και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Στην επιστολή που έστειλε προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ως πρόεδρος της Super League έθιξε πολλά θέματα ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν τους δικούς τους λόγους να κάνουν αντιπολίτευση στην ΕΠΟ. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάντα υπήρχε αυτό. Μόνο που ορισμένα θέματα είναι αρκετά σοβαρά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και για την Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας. Σε άλλες χώρες έτσι έχουν τα πράγματα. Προστατεύουν τις εθνικές τους ομάδες σαν κόρη οφθαλμού. Εδώ μόνο αυτό δεν κάνουμε.

Τα θέματα που έθιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

  • Το τεράστιο φιάσκο της ΕΠΟ με τους τέσσερις «τιμωρημένους» που μας έκανε VIRAL. Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτή την γκάφα; Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Σιώπης είχαν μείνει εκτός με το Γιβραλτάρ γιατί οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είχαν ενημερώσει πως έχουν συμπληρώσει κάρτες. Μόνο που αυτό δεν ίσχυε. Είχαν δικαίωμα συμμετοχής και δεν έπαιξαν!
  • Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Opap Arena στο παιχνίδι με την Ολλανδία. Μετά το τέλος του οι Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Βουτ Βέγκχορστ είχαν δηλώσει πως δεν έχουν παίξει σε χειρότερο αγωνιστικό χώρο.
  • Η απόφαση της ΕΠΟ να γίνει το φιλικό Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία στη Ριζούπολη κεκλεισμένων των θυρών. Κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά ακόμη και από τον αρχηγό της Εθνικής Τάσο Μπακασέτα.
  • Η Εθνική Ελλάδας δεν έχει προπονητικό κέντρο και είναι αναγκασμένη να ξενιτεύεται από εδώ και από εκεί. Το πρόβλημα με τον Άγιο Κοσμά είναι ευρέως γνωστό και δεν λύση ακόμη δεν έχει βρεθεί.
  • Πρόσφατα ο Γκουστάβο Πογέτ αποκάλυψε πως ο βοηθός του είναι απλήρωτος εδώ και οκτώ μήνες. Το γεγονός πως μίλησε δημόσια ήταν άκομψο και ίσως υπογράφει το τέλος του. Δεν τιμά, όμως, και την ΕΠΟ να μην πληρώνει έναν εργαζόμενό της.

Μήπως θα έπρεπε να το δει αλλιώς η ΕΠΟ;

Στην επιστολή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει ακόμη αναφορές για την πρόσληψη του Βασίλη Δημητριάδη ως team manager της ΕΠΟ, για διάφορους «αργόσχολους» εργαζόμενους της Ομοσπονδίας και τον τρόπο που εκείνη λειτουργεί.

Όπως τονίσαμε και παραπάνω, αντιπολίτευση στην ΕΠΟ μπορεί να κάνει ο καθένας. Κατά καιρούς όλοι έχουν περάσει από τη συγκεκριμένη θέση. Μόνο που με την Εθνική δεν πρέπει να παίζει κανείς.

Τα όσα αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανοίγουν διάφορες συζητήσεις. Από το πώς είναι δυνατόν να κάνει κάποιος τόσο παιδαριώδη λάθη όπως αυτό με τις κάρτες έως το πώς δίνει πατήματα η Ομοσπονδία ώστε να την εκθέτουν ο Πογέτ και οι συνεργάτες του.

Δεν τελειώνουν, μάλιστα, όλα εκεί. Με την Ολλανδία είδαμε ένα γήπεδο να μη γεμίζει. Η επίσημη ενημέρωση είναι πως «για λόγους ασφαλείας» θα υπάρχουν κλειστές θύρες και στο παιχνίδι με τη Γαλλία. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε ένα ακόμη φιάσκο. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει όλοι όσοι έχουν λόγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο να το δουν αλλιώς και να προστατέψουν την Εθνική Ελλάδας με πρώτη φυσικά την ΕΠΟ.

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης: Πριν τον Ολυμπιακό προσπάθησε ο Αλόνσο να σώσει την κατάσταση στη Ρεάλ

Ρεάλ Μαδρίτης: Πριν τον Ολυμπιακό προσπάθησε ο Αλόνσο να σώσει την κατάσταση στη Ρεάλ

Ο Βάσκος δεν κατάφερε να περάσει στη Ρεάλ τον τρόπο λειτουργίας του και έτσι τον «έφαγαν» οι παλιοί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επίσημο ενδιαφέρον Τραμπζονσπόρ για Μπρούνο – Πόσα ζήτησε ο Ολυμπιακός

Επίσημο ενδιαφέρον Τραμπζονσπόρ για Μπρούνο – Πόσα ζήτησε ο Ολυμπιακός

Η Τραμπζονσπόρ κατέγραψε επίσημα ενδιαφέρον για τον Ονιεμαέτσι με τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται ανοικτός σε πώληση.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Χόφενχαϊμ – Γκλάντμπαχ 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χόφενχαϊμ – Γκλάντμπαχ 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χόφενχαϊμ - Γκλάντμπαχ παιχνίδι Bundesliga με ένταση ρυθμό πίεση στον άξονα φάσεις εκατέρωθεν και μάχη τακτικής.

Μεταδόσεις
Sportime BET: Oι αναμετρήσεις του Κυπέλλου με ενισχυμένες αποδόσεις!

Oι αναμετρήσεις του Κυπέλλου με ενισχυμένες αποδόσεις!

Ενισχυμένες αποδόσεις στα τέσσσερα μεγάλα ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας από τη Novibet.

Sportime BET
Μεταδόσεις: Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κολωνία - Μπάγερν Μονάχου παιχνίδι Bundesliga με ένταση, πίεση ψηλά, φάσεις, ποιότητα και στόχο βαθμούς για την κατάκτηση της κορυφής.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: Άρης – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Χιμένεθ, οι λίγες αλλαγές και το ρίσκο της συνέχειας

Άρης – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Χιμένεθ, οι λίγες αλλαγές και το ρίσκο της συνέχειας

Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα αυτό που χτίζει τις τελευταίες εβδομάδες, επιλέγοντας συνέπεια αντί για αλλαγές ενόψει Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Λειψία – Φράιμπουργκ 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Λειψία – Φράιμπουργκ 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Λειψία - Φράιμπουργκ αναμέτρηση Bundesliga με ένταση ρυθμό πίεση ψηλά φάσεις εκατέρωθεν και βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ένας «Κραλ», Αντίνο κι άλλους τρεις!

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ένας «Κραλ», Αντίνο κι άλλους τρεις!

Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αντίνο και του αμυντικού μέσου, ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε άλλες τρεις προσθήκες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Άρης 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Άρης 14/1/2026 : Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Άρης ντέρμπι Κυπέλλου Ελλάδος με πάθος ένταση μονομαχίες φάσεις και στόχο την πρόκριση στον θεσμό.

Ποδόσφαιρο