ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Tα ισραηλινά mini drone που αρέσουν στον Δένδια

Χρησιμοποιούνται και σαν καμικάζι drone με την προσθήκη εκρηκτικών.
Tα ισραηλινά mini drone που αρέσουν στον Δένδια

Ο σύγχρονος στρατιώτης σε ομάδες έξι ατόμων με την χρήση drone, για τον οποίο έκανε αναφορά ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πιθανά να διαθέτει και ισραηλινά mini drone.

Θα πρόκειται για drone σαν τα ισραηλινά Ninox 40 Micro-tactical Drone System, τα οποία είναι drone ενός χρήστη που μπορούν να αναπτυχθούν χειροκίνητα όταν αυτός βρίσκεται σε κίνηση ή από έναν τυπικό εκτοξευτή χειροβομβίδων.

Το drone έχει περίπου το μέγεθος μιας κανονικής αναδιπλούμενης ομπρέλας, ζυγίζει μόλις 250 γραμμάρια και είναι εξοπλισμένο με μπαταρία κατάλληλη για έως και 40 λεπτά πτήσης.

«Αυτό που μας εκπλήσσει είναι το πόσο γρήγορα το Ninox 40 μπορεί να προσδιορίσει τον προσανατολισμό του σε έναν τρισδιάστατο χώρο και να πετάξει μακριά μόλις αναπτυχθούν οι ρότορες», σημειώνει το mikeshouts.com.

«Τα πάντα συμβαίνουν σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Πολύ εντυπωσιακό», τονίζεται.

Το Ninox 40 χρησιμοποιείται και σαν καμικάζι drone με την προσθήκη εκρηκτικών.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Η Ελλάδα εξοπλίζει τα F-16 με το πιο προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Τούρκοι: Η Ελλάδα εξοπλίζει τα F-16 με το πιο προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Η L3Harris εξοπλίζει τα ελληνικά F-16 Viper με το AN/ALQ-254, το πιο προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που αυξάνει δραστικά την επιβιωσιμότητα των μαχητικών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συνεργασία BAE Systems και Turkish Aerospace για νέα UAV

Συνεργασία BAE Systems και Turkish Aerospace για νέα UAV

Η BAE Systems και η Turkish Aerospace υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενισχύοντας τη βρετανoτουρκική αμυντική σχέση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Επιβεβαίωση: Η Αθήνα εξετάζει την απόκτηση έξι έως 12 επιπλέον Rafale F4

Επιβεβαίωση: Η Αθήνα εξετάζει την απόκτηση έξι έως 12 επιπλέον Rafale F4

Η Ελλάδα εξετάζει την αγορά επιπλέον μαχητικών Rafale F4 για να διατηρήσει το προβάδισμα στο Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία προωθεί συμφωνία για Eurofighter Typhoon.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Η Γερμανία προτείνει 405 τεθωρακισμένα στην Ελλάδα: KF-41 Lynx και Marder, γραμμή παραγωγής και χρηματοδότηση

Τούρκοι: Η Γερμανία προτείνει 405 τεθωρακισμένα στην Ελλάδα: KF-41 Lynx και Marder, γραμμή παραγωγής και χρηματοδότηση

Η νέα γερμανική πρόταση προβλέπει 205 KF-41 Lynx και 200 μεταχειρισμένα Marder για την Ελλάδα, με τουλάχιστον 25% συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα και ευνοϊκή χρηματοδότηση από Rheinmetall.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Σιλβί Γκουλάρ: «Η Ευρώπη πρέπει να καλύψει το τεχνολογικό κενό στην άμυνα έναντι των ΗΠΑ»

Σιλβί Γκουλάρ: «Η Ευρώπη πρέπει να καλύψει το τεχνολογικό κενό στην άμυνα έναντι των ΗΠΑ»

Η Σιλβί Γκουλάρ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να καλύψει το τεχνολογικό κενό με τις ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας και να ενισχύσει την αυτάρκειά της, στο πλαίσιο της 9ης Ετήσιας Διάσκεψης της Ε.ΕΝ.Ε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτριου Χούπη στη Σερβία για ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας

Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτριου Χούπη στη Σερβία για ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκε επίσημα τη Σερβία, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του και τον υπουργό Άμυνας, ενισχύοντας τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Έφυγε από τη ζωή ο Τούρκος ηθοποιός που αποκάλυψε πως ο πατέρας του κατέβασε την ελληνική σημαία στη Σμύρνη

Έφυγε από τη ζωή ο Τούρκος ηθοποιός που αποκάλυψε πως ο πατέρας του κατέβασε την ελληνική σημαία στη Σμύρνη

Ο Ahmet Gülhan, θρύλος του τουρκικού θεάτρου, είχε δηλώσει πως ο πατέρας του ήταν ο στρατιώτης που διέταξε την υποστολή της ελληνικής σημαίας στη Σμύρνη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Η Ελλάδα χωρίς πυρομαχικά σύμφωνα με τον Αϋφαντή

Τούρκοι: Η Ελλάδα χωρίς πυρομαχικά σύμφωνα με τον Αϋφαντή

Ο Γιώργος Αϋφαντής παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει μείνει χωρίς επαρκή πυρομαχικά, υποστηρίζουν οι Τούρκοι και κάνουν λόγο για τουρκική υπεροχή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το αληθινό όπλο των τουρκικών Eurofighter δεν είναι οι Meteor

Το αληθινό όπλο των τουρκικών Eurofighter δεν είναι οι Meteor

Οι προσαρμοσμένες δεξαμενές καυσίμου των Eurofighter αυξάνουν την αυτονομία της Τουρκίας και αλλάζουν τους συσχετισμούς ισχύος στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά