ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δε Νιου Σεντς – Παναθηναϊκός 0-2: Βάσεις πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Δε Νιου Σεντς και είναι πολύ δύσκολο πια να μείνει εκτός 24άδας στη League Phase του Conference League.
Δε Νιου Σεντς – Παναθηναϊκός 0-2: Βάσεις πρόκρισης

Δε Νιου Σεντς – Παναθηναϊκός 0-2 και έτοιμο για την πρόκριση το «τριφύλλι». Δύσκολα θα μείνει εκτός 24αδας έχοντας πια επτά βαθμούς και την Ντιναμό Μινσκ εντός την τελευταία αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Σε καμία περίπτωση δεν συνιστά επιτυχία το ότι θα παίξει πλέι οφ. Ο αρχικός στόχος ήταν η οκτάδα, η οποία πήγε περίπατο από νωρίς. Τουλάχιστον οι «πράσινοι» περιόρισαν τη ζημιά. Βγάζουν πια μία σοβαρότητα.

Το πρώτο που ήθελαν στο ματς με τη Δε Νιου Σεντς ήταν το διπλό. Το δεύτερο ήταν να μη γίνει ξανά θρίλερ. Τα πέτυχαν και τα δύο και κατάφεραν και κάτι ακόμη. Είδαν τον Ιωαννίδη να σκοράρει μετά από 112 ημέρες. Σημαντικό για την ψυχολογία του έστω και εάν το έβαλε με πέναλτι.

Έκανε συνολικά καλό παιχνίδι ο Ιωαννίδης, αλλά ο πολυτιμότερος ήταν ο Τζούρισιτς. Άνοιξε το σκορ και πήρε το πέναλτι ο Σέρβος που ξεχώρισε ξανά. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βαγιαννίδης.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός έβαλε την μπάλα κάτω και προσπάθησε να αναπτυχθεί ορθολογικά. Η πρώτη του φάση ήρθε στο 9′ με τον Μλαντένοβιτς στο τέλος να μην κάνει το καλύτερο δυνατό γύρισμα και τον Τζούρισιτς να μη σουτάρει.

Έξι λεπτά μετά ο Ιωαννίδης δημιούργησε ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, ο Τζούρισιτς εκτέλεσε και ο Ρόμπερτς μπλόκαρε. Η τρίτη, όμως, ήταν και φαρμακερή. Αυτή τη φορά ο Βαγιαννίδης γύρισε, ο Ρόμπερτς νίκησε σε πρώτο χρόνο τον Τζούρισιτς, ο οποίος με τη δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 18′ προειδοποίησαν οι γηπεδούχοι με τον Κλαρκ μετά την κακή έξοδο του Ντραγκόφσκι και στα επόμενα λεπτά έκαναν αισθητή την παρουσία τους από τις στατικές φάσεις. Ντάνιελς στο 23′ και Κλαρκ στο 31′ δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά εκνεύρισαν τον Βιτόρια, ο οποίος έβλεπε τους παίκτες του χαλαρούς να δίνουν στημένα στον αντίπαλο.

Αφού έφυγε ένα προβληματικό χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά στα πόδια του και στο 40′ φλέρταρε με το 0-2. Σε μία φάση που έχει βγάλει πολλές φορές φέτος από στατική μπάλα ο Αράο κέρδισε τους πάντες στον αέρα, αλλά αστόχησε. Τρία λεπτά από κόρνερ του Τζούρισιτς ο Ρόμπερτς απέκρουσε το σουτ του Ίνγκασον και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Μετά την ανάπαυλα οι «πράσινοι» έψαξαν το 0-2 για να κλειδώσουν τη νίκη τους. Το άγγιξαν στο 57′ με τον Βαγιαννίδη, το πέτυχαν στο 61′ με εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη. Την παράβαση είχε κερδίσει ο Τζούρισιτς.

Ουσιαστικά εκεί τελείωσαν όλα. Αν και ο Παναθηναϊκός το έψαξε και για άλλο γκολ. Είχε μία φάση με τον Τετέ και τη μεγάλη ευκαιρία του Μαντσίνι στο 80′. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ιωαννίδη να έχει δύο άστοχες τελικές και τον Γεντβάι μετά να έχει μία σημαντική επέμβαση κρατώντας έτσι το μηδέν.

Δε Νιου Σεντς – Παναθηναϊκός 0-2

Σκόρερ: 15′ Τζούρισιτς, 61′ πέν. Ιωαννίδης

ΔΕ ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ (Κρεγκ Χάρισον): Ρόμπερτς, Μπέικερ (11’ Ντάνιελς), ΜακΓκόχεϊ, Πασκ, Ντέιβις, Κλαρκ (78’ Γουίλσον), Ντ. Γουίλιαμς (64’ Σμιθ), Ρέντμοντ, Χόλντεν, Τζ. Γουίλιαμς (64’ Μακ Μάνους), Μπρόμπελ (78’ Μπράντλεϊ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (89’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (46’ Γέντβαϊ), Ινγκασον, Μλαντένοβιτς (72’ Μαξ), Μαξίμοβιτς, Αράο, Μπακασέτας (89’ Ουναϊ), Τετέ, Ιωαννίδης, Τζούρισιτς (72’ Μαντσίνι).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μαριέλα Νησωτάκη: Η Ελληνίδα της Σαουθάμπτον που κυνηγά ταλέντα

Μαριέλα Νησωτάκη: Η Ελληνίδα της Σαουθάμπτον που κυνηγά ταλέντα

Σε μια εποχή που τα κλαμπ ψάχνουν όχι μόνο παίκτες αλλά και ανθρώπους που τους ανακαλύπτουν πρώτοι, μία Ελληνίδα έχει ήδη περάσει τα τεστ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Μάρθα Στιούαρτ αγοράζει ποσοστό στη Σουόνσι

Η Μάρθα Στιούαρτ αγοράζει ποσοστό στη Σουόνσι

Η Μάρθα Στιούαρτ έγινε μειοψηφική ιδιοκτήτρια της Σουόνσι, ακολουθώντας τον Snoop Dogg και τον Λούκα Μόντριτς σε μια αλλιώτικη κίνηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πήρε την κατηφόρα ο Χουάνγκ – Αν έμενε στον Ολυμπιακό θα έκανε τώρα 20 εκατ. ευρώ

Πήρε την κατηφόρα ο Χουάνγκ – Αν έμενε στον Ολυμπιακό θα έκανε τώρα 20 εκατ. ευρώ

Όλα ήταν... τέλεια ώσπου ένας Τούρκους δικηγόρος τον... παραμύθιασε και έφυγε από τον Ολυμπιακό νύχτα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αντόνιο Κορδόν ψάχνει «εννιάρι» και χτυπά την πόρτα του Βαΐ στην Bundesliga

Ο Αντόνιο Κορδόν ψάχνει «εννιάρι» και χτυπά την πόρτα του Βαΐ στην Bundesliga

Η Σεβίλλη κινείται για την απόκτηση του Ελιέ Βαΐ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με δανεισμό και οψιόν αγοράς, καθώς το πρόβλημα στο σκοράρισμα πιέζει τον Αλμέιδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα χάσει και την Ευρώπη, το έχουν καταλάβει;

Παναθηναϊκός: Θα χάσει και την Ευρώπη, το έχουν καταλάβει;

Ο Παναθηναϊκός με το που φεύγει το 2025 είναι ήδη στο -6 από το Λεβαδειακό και πλέον είναι στον αέρα ακόμα και η Ευρώπη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κώστας Καραπαπάς: Η κατάργηση της δημόσιας ανάλυσης με βίντεο από την ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι ένα ακόμα βήμα βαθύτερα στο σκοτάδι

Κώστας Καραπαπάς: Η κατάργηση της δημόσιας ανάλυσης με βίντεο από την ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι ένα ακόμα βήμα βαθύτερα στο σκοτάδι

«Μήπως ο κύριος Λανουά νομίζει ότι η Ελληνική Διαιτησία είναι το χωράφι του;»

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Europa League 2026-27: Ο Ολυμπιακός στα φαβορί του Pot 1 με τα σημερινά δεδομένα αλλά δεν τον ενδιαφέρει… καθόλου

Europa League 2026-27: Ο Ολυμπιακός στα φαβορί του Pot 1 με τα σημερινά δεδομένα αλλά δεν τον ενδιαφέρει… καθόλου

Πώς διαμορφώνεται το Europa League 2026-27 αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα. Ολυμπιακός στο Pot 1, αλλαγές λόγω συντελεστών και σενάρια UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν σηκώνει κουβέντα ο Μεντιλίμπαρ και ποιος να του το πει;

Ολυμπιακός μεταγραφές: Δεν σηκώνει κουβέντα ο Μεντιλίμπαρ και ποιος να του το πει;

Σέντερ μπακ, εξτρέξ και αριστερό μπακ κοιτάνε στην αγορά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όμως ο Μεντιλίμαπρ λέει συνεχώς «δεν θέλω παίκτες».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς θα στηρίξει τον Γκρούγιτς

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς θα στηρίξει τον Γκρούγιτς

Η ΑΕΚ είναι στην αγορά για την απόκτηση χαφ αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο Γκρούγιτς θα μείνει εκτός πλάνων για τη συνέχεια

Ποδόσφαιρο