ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο παραλήρημα Βούλτεψη για Τέμπη: «Φταίνε οι Ιταλοί – Σε αυτούς πουλήσαμε τα τρένα – Δεν τα πάει καλά και ο υπ. Μεταφορών Σαλβίνι»

Σε άλλο πλανήτη η προκλητική Βούλτεψη, μιλούσε για τις μεταφορές της... Ιταλίας και τους Ιταλούς που φωνάζουν: «ξύπνα Σαλβίνι»!
Απίστευτο παραλήρημα Βούλτεψη για Τέμπη: «Φταίνε οι Ιταλοί – Σε αυτούς πουλήσαμε τα τρένα – Δεν τα πάει καλά και ο υπ. Μεταφορών Σαλβίνι»

Η ανεκδιήγητη Σοφία Βούλτεψη συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε γραφικότητα και πούλημα «τρέλας». Προκλητική μέχρι τελικής πτώσεως. Αντί να νιώσει έστω λίγη ντροπή που χαρακτήριζε τα Τέμπη «μπαγιάτικο θέμα», συνεχίζει να εκστομίζει απίστευτες αθλιότητες που ως συνήθως δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η φαιδρή τακτική της κ. Βούλτεψη. Όποτε δεν μπορεί να προβάλλει ούτε μισό επιχείρημα για σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αρχίζει και «πετάει» άσχετα παραδείγματα από άλλες χώρες, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το τερματίζει και λέει κυριολεκτικά ό,τι της κατέβει στο κεφάλι.

Πότε θα μιλήσει για τους Ισπανούς που κοιμούνται σε μπανιέρες, πότε θα πει για τα ακριβά… σνίτσελ στα εστιατόρια του Βερολίνου, πότε θα την απασχολούν οι φωτιές στο Τολέδο, πότε θα ρίχνει τις ευθύνες για την εισβολή λαθραίων μεταναστών στα… πραξικοπήματα στην Αφρική και πότε θα μιλά για «ρεκόρ χειμερίας ζέστης στην… Ανταρκτική».

Όλα αυτά θα μπορούσαν να φτιάξουν πολύ ωραία ανέκδοτα, αν δεν μιλούσαμε για τον μαρτυρικό θάνατο 57 ανθρώπων στο έγκλημα των Τεμπών. Μη έχοντας να απαντήσει τίποτα για τα συγκλονιστικά στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα και φωνάζουν τη λέξη «συγκάλυψη», η Σοφία Βούλτεψη εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ και προχώρησε σε ένα απίστευτο αφήγημα κοροϊδίας. Σύμφωνα με τη Βούλτεψη λοιπόν, για τα Τέμπη φταίει μόνο η Hellenic Train, άρα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες από τους… Ιταλούς και τον… Σαλβίνι!

Σε ένα εξωφρενικό παραλήρημα η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ξεκίνησε να λέει αρχικά για τους μετανάστες που προσπαθεί να στείλει η Ιταλία στην Αλβανία. Και από εκεί βρήκε αφορμή να μιλήσει για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα της… Ιταλίας. Κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο είπε αρχικά:

«Να μην ξεχάσω ότι ο Σαλβίνι είναι υπουργός Μεταφορών στην Ιταλία, όπου έχουμε πάρα πολλά σιδηροδρομικά δυστυχήματα τον τελευταίο καιρό. Και το σύνθημα στην Ιταλία είναι ‘’ξύπνα Σαλβίνι’’».

Ακόμα και ο Χρήστος Κούτρας δεν άντεξε αυτά που άκουγε και διέκοψε τη Βούλτεψη: «Ναι, ναι, να ξυπνήσουμε εμείς εδώ και ύστερα να δούμε τα υπόλοιπα. Αφήστε τον Σαλβίνι, αυτός είναι δίπλα εκεί στην Ιταλία», είπε στην υφυπουργό.

Εκείνη όμως συνέχισε απτόητη λέγοντας: «Όχι, όχι, σε αυτούς το έχουμε πουλήσει», εννοώντας τους Ιταλούς της Hellenic Train που αγόρασαν τον ΟΣΕ. «Δώστε το πίσω» είπε ο δημοσιογράφος, με τη Βούλτεψη να απαντά: «Όλα θα τα δούμε αλλά δεν μπορεί κάποιος που το έδωσε σε αυτούς, μετά να φωνάζει και να κάνει και τον εισαγγελέα ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Ιταλοί φταίνε;», ρώτησε ο Χρήστος Κούτρας, με τη Βούλτεψη να απαντά με κωλοτούμπα: «Όχι δεν λέω αυτό. Λέω ότι 2 κόμματα, ένα που διαχειρίστηκε τον ΟΣΕ και ένα που πούλησε τον ΟΣΕ κατηγορούν την κυβέρνηση της ΝΔ που ήρθε να διαχειριστεί αυτά που έκαναν τόσα χρόνια».

«Εγώ δέχομαι πολιτικές ευθύνες όσες θέλετε, συγκάλυψη δεν δέχομαι», είπε κλείνοντας η Σοφία Βούλτεψη, προφανώς διότι οι πολιτικές ευθύνες δεν σημαίνουν τίποτα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οπότε έχουμε και λέμε: Για το έγκλημα στα Τέμπη φταίει η Ιταλία, η Hellenic Train, o ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο… Σαλβίνι που δεν τα πάει καλά στις Μεταφορές. Προφανώς και έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά η Βούλτεψη μιλά σαν να κυβερνείται μόνη της η χώρα τα τελευταία 5 χρόνια. Σαν να μην έγινε η τραγωδία επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Και δεν συζητάμε για το «βουνό» στοιχείων που δείχνουν τη συγκάλυψη, για τα οποία η υφυπουργός δεν λέει ούτε κουβέντα. Ξαφνικά θυμήθηκε τους «κακούς» Ιταλούς, ενώ μέχρι να γίνει η τραγωδία ο Καραμανλής τους έβρισκε «υποδειγματικούς» επαγγελματίες.

Είναι φανερό που πηγαίνει η δουλειά στη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης. Να στοχοποιηθεί μόνο η Hellenic Train και ίσως 2-3 πολιτικά πρόσωπα το πολύ, ώστε να βγει λάδι ο Μητσοτάκης. Μόνο που η Σοφία Βούλτεψη με τον γνωστό της ζήλο γελοιοποιήθηκε για ακόμη μια φορά. Έδειξε πάλι πόσο γραφική μπορεί να γίνει, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη και του τελευταίου Έλληνα.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Αντί να κρεμάσουμε γούρια στην πόρτα να «κρεμάσουμε» την απροθυμία μας για πράξεις αγάπης - Η ελεημοσύνη είναι το μόνο «γούρι» που δεν σπάει ποτέ

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

«Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

Ένας από τους 87 οδηγούς που έπιασαν τα αλκοοτεστ, είχε πάνω από το όριο των 0,60 και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Η οικογένεια του νεαρού οδηγού μοτοσικλέτας κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για παράταση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Silver Alert στις Σέρρες για την εξαφάνιση του 45χρονου Κωνσταντίνου Γκίνη, διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων. Έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό του.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χρυσό, λίβανο και σμύρνα Του προσφέραμε κι εκείνος μας ανταπέδωσε τη Βασιλεία των Ουρανών - Η Βηθλεέμ άνοιξε τη νέα Εδέμ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, άδικος αποκλεισμός τους από το επίδομα παιδιού (Α21).

Κοινωνία
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης