ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Συγκλόνισαν στο «Αλ Τσαντίρι» οι 3 χαροκαμένοι πατεράδες – «Ο Μητσοτάκης είπε 34 “εγώ”, αλλά ούτε ένα “αναλαμβάνω την ευθύνη”»

Παύλος Ασλανίδης, Ηλίας Παπαγγελής και Βασίλης Χατζηχαραλάμπους μίλησαν με πόνο ψυχής για τα όσα αντιμετωπίζουν
Τέμπη: Συγκλόνισαν στο «Αλ Τσαντίρι» οι 3 χαροκαμένοι πατεράδες – «Ο Μητσοτάκης είπε 34 “εγώ”, αλλά ούτε ένα “αναλαμβάνω την ευθύνη”»

Για την εγωμανία του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε ο Παύλος Ασλανίδης, παρατηρώντας πολύ εύστοχα ότι στη συνέντευξη που έδωσε στον Αντώνη Σρόιτερ, χρησιμοποίησε δεκάδες φορές τη λέξη «εγώ», χωρίς όμως να αναλάβει ούτε μία ευθύνη για όσα του καταλογίζονται.

Στο χθεσινοβραδινό «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» ράγισαν και οι πέτρες με τους τρεις χαροκαμένους πατεράδες που μίλησαν για το έγκλημα στα Τέμπη. Παύλος Ασλανίδης, Δημήτρης Παπαγγελής και Βασίλης Χατζηχαραλάμπους κατέθεσαν τον πόνο και την αγανάκτησή τους για τον γολγοθά της συγκάλυψης που ανεβαίνουν εδώ και δύο χρόνια.

«Δεν αντέχω να βλέπω τους υποκριτές πολιτικούς από όλα τα κόμματα, από όλα», είπε ο κ. Ασλανίδης και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός σε 39 λεπτά είπε 34 “εγώ”. Δεν είπε ένα “εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη”. Και μετά είπε ότι όλα έγιναν καλά. Αφού έγιναν όλα καλά, γιατί μαζεύανε τα απομεινάρια των καμένων παιδιών και τα πετούσαν στα χωράφια; Δεν μας είπαν ποτέ γιατί το έκαναν αυτό! Άταφα είναι τα παιδιά μας, δεν έχουμε πάρει τίποτα».

Πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα ρεσιτάλ εγωπάθειας, περιστρέφοντας όλη τη συζήτηση γύρω από την προστασία του εαυτού του και την απόσειση όλων των ευθυνών. Το κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών των «εγώ» ήταν όταν εκστόμισε το απίστευτο:

«Νομίζω πρώτος μετά τους γονείς εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος να μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι περισσότερο τραυματισμένος ή στενοχωρημένος ή οργισμένος από αυτή την υπόθεση από ό,τι είμαι εγώ».

Εδώ είναι που πρέπει να πούμε ότι τα σχόλια… περιττεύουν. Η κοροϊδία του πρωθυπουργού μιλά από μόνη της. Ο πρωθυπουργός της υπέρμετρης αλαζονείας που πίστευε ότι με το 41% πήρε συγχωροχάρτι η κυβέρνηση, τώρα λέει ότι στεναχωριέται και οργίζεται δύο χρόνια μετά τα Τέμπη.

Ο Παύλος Ασλανίδης διηγήθηκε το πώς βίωσε τις πρώτες εφιαλτικές μέρες μετά την τραγωδία, εξηγώντας πώς υποπτεύθηκε εξαρχής ότι επρόκειτο για έγκλημα που μπήκε σε επιχείρηση συγκάλυψης:

«Εμείς καταλάβαμε τι έχει γίνει τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου. Όταν φτάσαμε στο Νοσοκομείο της Λάρισας και είδαμε ότι τα παιδιά μας δεν ήταν στις λίστες. Αλλά πάλι ελπίζαμε, μήπως είχε γίνει κάνα θαύμα, μήπως ήταν κάπου αλλού. Αλλά όσο περνούσαν οι μέρες…», είπε αρχικά ο Παύλος Ασλανίδης.

«Δεν πίστεψα τίποτα από την αρχή από όλα όσα είπαν. Είχαμε πολλές πληροφορίες για το τι έγινε, για την έκρηξη, για τη φωτιά. Δεν πίστεψα από την αρχή. Όπως από την αρχή είδαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πετούσε τα λουλούδια και την έβαλαν να κάνει θεατρική παράσταση. Την ώρα που πετούσε τα λουλούδια στο καμένο κουπέ που ήταν τα παιδιά μας εκεί, ήταν μέσα διασώστης και τα έφαγε στο κεφάλι», πρόσθεσε.

Για τη φημολογία για τα φυαλίδια με αίμα που με απόφαση δικαστικών λειτουργών δόθηκε εντολή να καταστραφούν 40 μέρες μετά την τραγωδία, ο κ. Ασλανίδης εξήγησε την πραγματική διάσταση του θέματος:

«Δεν ήταν φυαλίδια με αίμα. Μου το είπε ιατροδικαστής της Λάρισας. Ήταν γενετικό υλικό που είχαν πάρει από όλους τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Ξαφνικά ήρθε μια απόφαση του ανακριτή να τα καταστρέψουν».

Ενώ για τον παλλαϊκό ξεσηκωμό των Ελλήνων πολιτών που συμπαραστέκονται στο αίτημα της δικαίωσης, ο Παύλος Ασλανίδης είπε ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί και δεν πρέπει να «καπελωθεί« από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Αυτό που κατέβασε τόσο κόσμο στους δρόμους ήταν ακριβώς το ανάποδο: ότι δεν υπήρχε κανένας κομματικός διαχωρισμός στα συνθήματα του κόσμου. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, ενώθηκαν όλοι με μια κοινή φωνή. Και αυτό δεν πρέπει να το μολύνει κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός.

Συγκεκριμένα ο κ. Ασλανίδης σχολίασε:

«Θέλω να πω κάτι γιατί είναι των ημερών. Συζητάνε για Προανακριτικές και φαγώνεται η αντιπολίτευση για ένα κίνημα που έκαναν οι πολίτες, οι απλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών που βγήκαν στους δρόμους. Αυτό το κίνημα ανήκει στους Έλληνες και σε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Είναι δικό σας, είναι δικό μας, είναι όλων των Ελλήνων, σε όλο τον κόσμο. Προανακριτική θα κάνετε μόνο για να παραπέμψετε τον Τριαντόπουλο και όλους τους άλλους στη δικαιοσύνη. Άλλον δολοφόνο δεν θα χειροκροτήσετε στη Βουλή».

Στη συνέχεια στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» πήρε τον λόγο ο Ηλίας Παπαγγελής: «Τους πρώτους 6 μήνες, με την αφωνία που υπήρχε στην ενημέρωση και στις τηλεοράσεις, νομίζαμε ότι δεν έχει συμβεί, νομίζαμε ότι ζούμε έναν εφιάλτη. Δεν άκουγες πουθενά τη λέξη Τέμπη ή τρένα. Νομίζαμε ότι θα ξυπνήσουμε το πρωί, θα πάμε στο κρεβάτι των παιδιών μας και θα τα βρούμε εκεί», είπε μεταξύ άλλων.

«Και τώρα μαθαίνουμε ότι όλο αυτό ήταν μια σκηνοθεσία, ένα στημένο έργο κάποιων ανθρώπων, κάποιου Γκρίνμπεργκ, του πρωθυπουργού μας. Και προσπαθώ να καταλάβω δύο χρόνια γιατί μας εμπαίζουν, γιατί μας χλευάζουν, γιατί μας ειρωνεύονται. Τα παιδιά μας χάσαμε. Και ζητάμε να μας πουν γιατί τα χάσαμε. Γιατί ρε παιδιά; Δύο χρόνια δεν πήραμε απάντηση. Δεν θα βγει κάποιος να μας πει; Ρωτάω των πρωθυπουργό, γιατί έχασα το παιδί μου; Τι έφταιξε; Αυτό συνέβη. Όλο αυτό που έγινε μετά; Με τη φωτιά; Με όλη αυτή την παρανοϊκή προσπάθεια να μην ακουστεί τίποτα για τα Τέμπη, να μην τιμωρηθεί κανένας… Πρέπει να είναι πρωτάκουστο στα δικαστικά χρονικά, δύο χρόνια μετά, να μην έχει κατηγορηθεί κανένας. Ποιος φταίει για αυτό; Εμείς φταίμε που φωνάζουμε για να βρεθούν αυτοί που έφταιξαν», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Β. Χατζηχαραλάμπους είπε τα εξής: «Εγώ ένα μήνυμα θέλω να στείλω. Τα παιδιά μας οδηγούν, μας κατευθύνουν και μας δίνουν δύναμη για να τα δικαιώσουμε. Οι γονείς και ειδικά οι μητέρες που χάνουν παιδί γίνονται και λέγονται Αγίες. Όταν έχουμε μαζί μας εσάς στον κόσμο και τους Αγγέλους μας πάνω και απέναντί μας έχουμε τη διαφθορά, τη συγκάλυψη, την αδιαφάνεια, θέλω να πω στους πολιτικούς ότι εμείς είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η ιστορία θα γράψει ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε και θα δικαιώσουμε αυτές τις 57 ψυχές».

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτος – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτος – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Παραπάνω από το μισό χρόνο, δουλεύουμε για το κράτος - Ιδιαίτερα οι έμμεσοι φόροι προκαλούν μια μόνιμη «αφαίμαξη» για τα νοικοκυριά

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Εξοντωτικά πρόστιμα και νομικές συνέπειες ζήτησε για τους αγρότες ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει «μεγάλη υπομονή»

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις Καρυστιανού τρομάζουν το Μαξίμου - Οι πολίτες αγνοούν την προπαγάνδα εναντίον της Μαρίας Καρυστιανού

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χαστούκι κατά του ψηφιακού ολοκληρωτισμού στη Βρετανία – Ο Στάρμερ ανακαλεί την υποχρεωτικότητα των ψηφιακών ταυτοτήτων – Η Ελλάδα ακούει;

Χαστούκι κατά του ψηφιακού ολοκληρωτισμού στη Βρετανία – Ο Στάρμερ ανακαλεί την υποχρεωτικότητα των ψηφιακών ταυτοτήτων – Η Ελλάδα ακούει;

Επιτέλους λίγο φως μέσα στο σκοτάδι της Νέας Τάξης - Εκατομμύρια υπογραφών έκαναν τη βρετανική κυβέρνηση να υποχωρήσει - Οι Έλληνες τι κάνουν;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ – «Αθώα» πάλι η κυβέρνηση παρότι γνώριζε χρόνια για το μπάχαλο στις αερομεταφορές

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ – «Αθώα» πάλι η κυβέρνηση παρότι γνώριζε χρόνια για το μπάχαλο στις αερομεταφορές

«Παραίτησαν» τον Γιώργο Σαουνάτσο - Την καθιερωμένη «συνταγή» της καρατόμησης για τα μάτια του κόσμου ακολούθησε η κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Επική απάντηση Ανεστίδη σε Καιρίδη: «Με έχετε ταλαιπωρήσει πολύ με το μπλόκο στα Μάλγαρα» – «Καλά σας κάναμε»

Επική απάντηση Ανεστίδη σε Καιρίδη: «Με έχετε ταλαιπωρήσει πολύ με το μπλόκο στα Μάλγαρα» – «Καλά σας κάναμε»

Ένταση επικράτησε στον ΣΚΑΪ μεταξύ του γαλάζιου βουλευτή και του αγροτοσυνδικαλιστή - Ο Κ.Ανεστίδης αποστόμωνε συνεχώς τον Δ.Καιρίδη

Κοινωνία
Κοινωνία: Καρυστιανού για την ακατάσχετη λασπολογία Καραχάλιου: «Θεωρώ ότι πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο»

Καρυστιανού για την ακατάσχετη λασπολογία Καραχάλιου: «Θεωρώ ότι πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο»

«Η μόνη αλήθεια στο παραλήρημά του είναι ότι συνάντησα τον κ. Καραχάλιο 2-3 φορές - Συνέχεια μιλούσε για ό,τι συνέβαινε στη Νέα Δημοκρατία»

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Ασλανίδης: «Εύχομαι στη Μ.Καρυστιανού να βάλει τον Καραμανλή στη φυλακή όπως μου το ορκίστηκε»

Παύλος Ασλανίδης: «Εύχομαι στη Μ.Καρυστιανού να βάλει τον Καραμανλή στη φυλακή όπως μου το ορκίστηκε»

Δηλώσεις κόντρα στο διχαστικό πνεύμα έκανε ο Παύλος Ασλανίδης - «Εύχομαι κάθε επιτυχία στη Μ. Καρυστιανού στη δημιουργία κόμματος»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ούτε στο… Ιράν τέτοια ποιότητα ενημέρωσης: Η ΕΡΤ έδειξε επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ ως βίντεο συμπλοκών στην Τεχεράνη

Ούτε στο… Ιράν τέτοια ποιότητα ενημέρωσης: Η ΕΡΤ έδειξε επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ ως βίντεο συμπλοκών στην Τεχεράνη

Σάλος με τα fake επεισόδια που πρόβαλε η ΕΡΤ - Δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι μια τέτοια παραπληροφόρηση δεν την πρόσεξε κανείς στο κανάλι

Κοινωνία