EXTRATIME

Ο τραγουδιστής που τίμησε εν ζωή τη Μαρίκα Νίνου

Η Μαρίκα Νίνου έφυγε από τη ζωή στις 23 Φεβρουαρίου του 1957 σε ηλικία 35 ετών.
Ο τραγουδιστής που τίμησε εν ζωή τη Μαρίκα Νίνου

Είχε γεννηθεί το 1922 πάνω στο πλοίο Ευαγγελίστρια που μετέφερε την οικογένειά της και άλλους Αρμένιους πρόσφυγες από τη Σμύρνη στον Πειραιά.

Μέσα σε οκτώ μόλις χρόνια δισκογραφικής διαδρομής κατόρθωσε να δημιουργήσει μύθο αξεπέραστο τον οποίο ενίσχυσε και η βιαστική φυγή της παραμένοντας μέχρι και τις μέρες μας σημείο αναφοράς στο χώρο του λαϊκού, και όχι μόνο, τραγουδιού.

Αντιγράφω απ’ το βιβλίο «Σαν άστρο εβασίλεψα» των Κατερίνας Τσιρίδου και Τάσου Κακλαμάνη κι από το κεφάλαιο «Ο Στέλιος το καλό παιδί»:

«Ένα βράδυ πέρασε από το σπίτι μου ο Στέλιο Καζαντζίδης. Ήταν αυτός ο νεαρός με τη σπουδαία φωνή, ένα ανερχόμενο αστέρι που όλοι έλεγαν ότι θα πάει μπροστά. Τα είχε μπλεγμένα με μια πιτσιρίκα με καλή φωνή, την Καίτη Γκρέυ.

“Ντύσου, κα Μαρίκα, θα σε πάω για φαγητό”. Χάρηκα και απόρησα συνάμα.

Με πήγε σε μια πολυτελή ταβέρνα , Εδέμ τη λέγανε, ακριβώς μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Λεωφόρου Συγγρού.

Μόλις κάτσαμε και παραγγείλαμε του είπα:

“Στέλιο σ’ ευχαριστώ που με σκέφτηκες και θέλησες να με δεις, η αλήθεια είναι ότι με ξέγραψαν οι περισσότεροι συνάδελφοι και φίλοι τώρα που είμαι στα δύσκολα. Μα αναρωτιέμαι, εσύ γιατί;”.

Γέλασε δυνατά και μου είπε:

“Εσύ δεν θυμάσαι κα Μαρίκα μου, μα θυμάμαι εγώ… Τότε , τότε που ήσουν η μεγαλύτερη αρτίστα και ερχόσουν τα ξημερώματα στην Ομόνοια. Εγώ ήμουν φτωχαδάκι ακόμη, πριν ξεκινήσω το τραγούδι, δούλευα οικοδομή. Πολλά βράδια δεν είχα ούτε φράγκο να γυρίσω σπίτι και έπεφτα να κοιμηθώ στις σκάλες του τρένου που έβγαζαν λίγη ζεστούλα. Το ίδιο κι ένας σωρός φίλοι, μπατίρια, όλοι μεροκαματιάρηδες… Ήρθες ξημερώματα Πρωτοχρονιάς με δυο μεγάλες τσάντες γεμάτες τυρόπιτες και… Καλή Χρονιά Παιδιά!, μας φώναξες. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ”

Με γύρισε σπίτι με χίλιες φροντίδες… “Στέλιο, ευχαριστώ και να προσέχεις”»

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Ο Παύλος Μαρινάκης κουνά το δάχτυλο στους αγρότες και προειδοποιεί με βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου «αποφάσισε» ότι οι χαροκαμένοι γονείς δεν αρμόζει να πολιτεύονται, αλλά θα πρέπει μόνο να θρηνούν άπραγοι

Κοινωνία
Κοινωνία: Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία για έναν πρωθυπουργό με πλήθος συμβούλων - Ο Άγγελος Συρίγος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Μητσοτάκη, αλλά τον εξέθεσε χειρότερα

Κοινωνία
ExtraTime: Αυτές είναι οι 20 καλύτερες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, ανάμεσά τους και το 1968 της ΑΕΚ

Αυτές είναι οι 20 καλύτερες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, ανάμεσά τους και το 1968 της ΑΕΚ

Οι 20 καλύτερες ελληνικές ταινίες όπως τις δείχνει το IMDb σε αντίστροφη σειρά από το 20 στο 1 με κριτήριο πάνω από 1000 ψήφους

ExtraTime
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

«Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

Χιλιάδες συντηρητικοί Γάλλοι χρησιμοποιούν το application «mafrance.app» για να παρακολουθούν την πληθυσμιακή αλλοίωση της Γαλλίας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δένδιας και Μπακογιάννη «ξύπνησαν» από τον λήθαργο του «διεθνούς δικαίου»: «Δεν αποτελεί κανόνα λειτουργίας των κρατών» – «Ήρθε το τέλος της ανεμελιάς»

Δένδιας και Μπακογιάννη «ξύπνησαν» από τον λήθαργο του «διεθνούς δικαίου»: «Δεν αποτελεί κανόνα λειτουργίας των κρατών» – «Ήρθε το τέλος της ανεμελιάς»

Η απαγωγή Μαδούρο από τις ΗΠΑ «ξύπνησε» την κυβέρνηση, που ως τώρα ήταν «κολλημένη» με το διεθνές δίκαιο για να καταγγέλλει τη Ρωσία

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Άγνωστο παραμένει το πώς έγινε, αλλά και το πώς διορθώθηκε! – «Μπορεί να ξανασυμβεί» λένε οι ελεγκτές κυκλοφορίας

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Άγνωστο παραμένει το πώς έγινε, αλλά και το πώς διορθώθηκε! – «Μπορεί να ξανασυμβεί» λένε οι ελεγκτές κυκλοφορίας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας επιβεβαιώνει ότι τα αίτια του μπλακ άουτ παραμένουν άγνωστα

Κοινωνία
ExtraTime: Γυναίκα οπαδός των Jaguars squat-άρισε τον Trevor Lawrence σε μπαρ

Γυναίκα οπαδός των Jaguars squat-άρισε τον Trevor Lawrence σε μπαρ

Οπαδός των Jaguars σήκωσε και έκανε squat τον Trevor Lawrence σε μπαρ και το βίντεο έκανε τον γύρο των social media

ExtraTime
VIRAL: Το τραγούδι που έγινε viral στις ΗΠΑ για τον quarterback των Patriots πριν από τα playoffs

Το τραγούδι που έγινε viral στις ΗΠΑ για τον quarterback των Patriots πριν από τα playoffs

Ένα τραγούδι που γράφτηκε για πλάκα από δύο μουσικούς στη Νέα Αγγλία έγινε viral και υιοθετήθηκε από τους οπαδούς των Patriots πριν από τα playoffs.

VIRAL