ΜΠΑΣΚΕΤ

Έχει λόγο ο Ολυμπιακός να ανησυχεί για την «κοιλιά» που κάνει;

Καλύτερα ο Ολυμπιακός να κάνει τώρα «κοιλιά» ο Ολυμπιακός παρά από τα πλέι οφ και μετά.
Έχει λόγο ο Ολυμπιακός να ανησυχεί για την «κοιλιά» που κάνει;

Ο Ολυμπιακός γνώρισε και 3η σερί ήττα στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά με 80-77 από τη Μονακό του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα η μέχρι πρότινος σίγουρη πρώτη να είναι στον «αέρα» καθώς η Φενέρμπαχτσε… καραδοκεί.

Πέρα από την πρωτιά, το πιο σημαντικό είναι να απαντηθεί το ερώτημα αν με την «κοιλιά» που κάνει ο Ολυμπιακός ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος στα πλέι οφ ή στο Final-4. Δηλαδή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να πάει με την ίδια εικόνα και να κινδυνεύσει είτε να μην προκριθεί στο F-4 είτε ακόμη και να πάει και εκεί να μην καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο επειδή θα είναι το ίδιο κακός.

Η λογική λέει πως «ΟΧΙ». Κι αυτό καθώς μέχρι τώρα οι ερυθρόλευκοι πήγαιναν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση «τρένο». Μέχρι και πριν από τρεις αγωνιστικές είχαν μόλις 7 ήττες σε 29 παιχνίδια.

Καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει σερί. Κι αν υπάρχει μια περίοδος να γίνει κάποια «κοιλιά» στη σεζόν, ας είναι τώρα. Οδεύουμε στην ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague και σε κάποιες ομάδες βγαίνει κούραση και ντεφορμάρισμα, ενώ στον Ολυμπιακό υπάρχουν και πολλές απουσίες σημαντικών παικτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έχει λόγο ο Ολυμπιακός να ανησυχεί για την «κοιλιά» που κάνει;

Είναι εμφανές οτι οι Φουρνιέ, Φαλ και ΜακΚίσικ που στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν καθοριστικοί για την εξαιρετική πορεία της ομάδας τους είναι εκτός φόρμας. Είναι επίσης εμφανές οτι παίκτες που αντιμετώπισαν τραυματισμούς και έχουν επιστρέψει, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όπως για παράδειγμα οι Γκος και  ειδικά ο Ράιτ.

Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει μια κακή ψυχολογία στην ομάδα του Μπαρτζώκα κι έναν εκνευρισμό που «αποτυπώνεται» στην αστοχία στις βολές. Γιατί τη Μονακό ο Ολυμπιακός θα την κέρδιζε χθες (27/3) αν ευστοχούσε σε 4-5 βολές παραπάνω και δεν τελείωνε το ματς με 19/33. Οι 33 που κέρδισε έδειξαν οτι κατάφερε να φθείρει αποτελεσματικά την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει τις βολές σε πόντους.

Από εκεί και πέρα το θέμα της πρωτιάς στην κανονική περίοδο είναι περισσότερο για το γόητρο και λιγότερο για την ουσία. Ειδικά στη φετινή Ευρωλίγκα που ο 8ος μπορεί να είναι μια εκ των Ρεάλ, Παρί, Μπαρτσελόνα, Εφές. Κάποτε έβγαινες πρώτος ή δεύτερος και ήξερες οτι ο 8ος και ο  7ος που θα αντιμετωπίσεις θα ήταν κάποια σαφώς πιο αδύναμη ομάδα. Φέτος δεν ισχύει αυτό, συνεπώς το να μην βγει ο Ολυμπιακός πρώτος μπορεί και να θετικά για τα σταυρώματα στα πλέι οφ.

Περισσότερο λοιπόν ο Ολυμπιακός πρέπει να ανησυχεί για το θέμα των τραυματιών παρά για την αγωνιστική του κατάσταση. Εφόσον κομβικοί παίκτες όπως ο Γουόκαπ (ο Μπαρτζώκας είπε οτι θα είναι διαθέσιμος) και ο Μιλουτίνοφ επιστρέψουν τότε δύσκολα οι Πειραιώτες μπορούν να εμφανίσουν τόσο κακό πρόσωπο στη συνέχεια.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της σεζόν και μέσα σε όλα έχει σε σούπερ φόρμα και τον Αταμάν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Κρίσιμο το ματς στην Μπολόνια

Ολυμπιακός μπάσκετ: Κρίσιμο το ματς στην Μπολόνια

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ίσως να μην του φαίνεται τόσο αλλά το παιχνίδι με την Βίρτους στην Μπολόνια είναι κρίσιμο

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 85-92: Ξέχασε την άμυνα στην Αθήνα στο Α’ ημίχρονο αλλά η επίθεση έβγαζε φωτιές στο Β’ ημίχρονο

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 85-92: Ξέχασε την άμυνα στην Αθήνα στο Α’ ημίχρονο αλλά η επίθεση έβγαζε φωτιές στο Β’ ημίχρονο

Ξέχασε την άμυνά του στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός και μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις δεν... κερδίζεις έτσι, αλλά η επιθετική καταιγίδα στο 2ο ημίχρονο έδωσε τη λύση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε η Βιέννη για λόγους ασφαλείας – Το ματς επιστρέφει στο Βελιγράδι λόγω κινδύνου επεισοδίων

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε η Βιέννη για λόγους ασφαλείας – Το ματς επιστρέφει στο Βελιγράδι λόγω κινδύνου επεισοδίων

Η Παρτιζάν ακύρωσε τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Βιέννη για λόγους ασφαλείας και τον μεταφέρει στο Aleksandar Nikolic Hall στο Βελιγράδι.

Μπάσκετ
Sportime BET: Χριστούγεννα με μπασκετικό πάρτι στην Interwetten!

Χριστούγεννα με μπασκετικό πάρτι στην Interwetten!

Χριστούγεννα με αναμετρήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Euroleague και την Interwetten στις επάλξεις...

Sportime BET
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Τάιλερ Ντόρσεϊ – Πώς δεν έγινε το μεγαλύτερο λάθος από τον Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τάιλερ Ντόρσεϊ – Πώς δεν έγινε το μεγαλύτερο λάθος από τον Μπαρτζώκα

Η πραγματικότητα είναι απλή. Δύο τραυματισμοί δεν άφησαν τον Γ. Μπαρτζώκα να κάνει το μεγαλύτερο λάθος του στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Μόουζες Ράιτ: Συναγερμός, φεύγει από τη Ζαλγκίρις; Επιστρέφει Ελλάδα;

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές πως ο Μόουζες Ράιτ δεν αποκλείεται να φύγει από τη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Σέιμπεν Λι: Η Τουρκία στο προσκήνιο και δίνουν και παίκτη στον Ολυμπιακό

Ο Σέιμπεν Λι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό με Εφές και Μπεσίκτας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του σύμφωνα με τον Ματέο Αντρεάνι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις είναι ο παίκτης που χρειαζόταν ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν πρώτο ματς μάλλον φάνηκε για τα καλά πως ο Μόντε Μόρις ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν

Μπάσκετ