EXTRATIME

Ένας ωραίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού έχει σήμερα γενέθλια

Για 15 χρόνια ήταν το μπουζούκι της Μοσχολιού - Πλούσια συμβολή στην ελληνική δισκογραφία καθώς και στη διδασκαλία
Ένας ωραίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού έχει σήμερα γενέθλια

Ωραίος άνθρωπος και ωραίος μουσικός ο Μανώλης Μιχαλάκης.

Όσο χρόνια βρίσκομαι στο χώρο του τραγουδιού, με ποικίλες δραστηριότητες, δεν άκουσα ποτέ κακή κουβέντα για τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις του.

Ίσα ίσα, όλοι μίλαγαν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και το ρόλο του,

Ο Μανώλης Μιχαλάκης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στην Καβάλα. Σε ηλικία εννέα ετών, πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο μπουζούκι από το Γιώργο Πετρακόπουλο.

Έχοντας ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία, ο Μανώλης Μιχαλάκης σε ηλικία 16 χρονών συνεργάστηκε με τον πηγαίο μπουζουξή και λαϊκό συνθέτη Νίκο Καρανικόλα, ο οποίος τον μύησε στη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική.

Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα καθώς και στη σύγχρονη μουσική στο Conservatorium του Σίδνεϋ Αυστραλίας.

Ερχόμενος στην Ελλάδα επηρεάστηκε σημαντικά από τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου με τον οποίο εμβάθυνε τις γνώσεις του στον αυτοσχεδιασμό της σύνθετης μουσικής. Με καθηγητή τον Γιώργο Καμπανά απέκτησε πτυχία στην Αρμονία και στην Αντίστιξη.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο Μανώλης Μιχαλάκης συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες συνθέτες όπως Γ. Κατσαρό με τον οποίο είχε μακρόχρονη συνεργασία, Γ. Μαρκόπουλο, Γ. Χατζηνάσιο, Μ. Πλέσσα, Γ. Σπανό, Ν. Λαβράνο, Θ. Πολυκανδριώτη, και επίσης με τους ρεμπέτες Μ. Γενίτσαρη και Ν. Καρανικόλα. Συνεργάστηκε ακόμη με πολλούς Έλληνες τραγουδιστές όπως τον Τ. Βοσκόπουλο, τον Μ. Μητσιά, την Π. Παπαδοπούλου, τον Μ. Δημητριάδη, την Κ. Κούκα και άλλους.

Σταθμός στην καλλιτεχνική του διαδρομή αποτέλεσε η δεκαπενταετής συνεργασία του με την αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού. Τους είχα απολαύσει μαζί, είχα δει την αγάπη της ερμηνεύτριας για εκείνον.

Από το 2006, ως βασικός σολίστ της λαϊκής ορχήστρας Άννας Μπιθικώτση υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Νίκου Στρατηγού, ο Μανώλης Μιχαλάκης συμμετείχε στις μουσικές παραστάσεις – αφιερώματα για το μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή Γρηγόρη Μπιθικώτση, αλλά και για κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ποιητές.

Ως καθηγητής κυρίως του μπουζουκιού και της κιθάρας, έχει διδάξει από το 1990 στα ωδεία Δήμου Καλλιθέας, «Φίλιππος Νάκας», «Νίκος Σκαλκώτας», «Πρωτοπορία», «Γ. Φακανάς», Δήμου Πεύκης, Δήμου Οινοφύτων και στη Φιλαρμονική Χαλκίδας. Από το 2001 και για τρία χρόνια διετέλεσε καθηγητής στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γ. Κατσαρού στο Ηρώδειο, όπως επίσης και στη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Χαλκιδαίων σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Πρόκου.

Ως μουσικός εκτελεστής έχει πλούσια συμβολή στην ελληνική δισκογραφία, αλλά έχει καταθέσει δείγματα και ως συνθέτης.

Η ασχολία του Μανώλη Μιχαλάκη με τη μουσική διδασκαλία, τον οδήγησε στη συγγραφή ευρηματικών βιβλίων για την εκμάθηση μουσικής και οργάνων όπως μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά και όχι μόνο.

Ένα μεγάλο μέρος του συγγραφικού έργου του κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Φίλιππος Νάκας».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Νέο και ξεχωριστό τραγούδι με τη Μαρία Φαραντούρη

Νέο και ξεχωριστό τραγούδι με τη Μαρία Φαραντούρη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

ExtraTime
ExtraTime: Ο Βασίλης Σκουλάς τραγουδά Ποντιακά κάλαντα στα… Ανώγεια

Ο Βασίλης Σκουλάς τραγουδά Ποντιακά κάλαντα στα… Ανώγεια

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ενώνει την Κρήτη με τον Πόντο με τον δικό του ξεχωριστό πανελλαδικό τρόπο.

ExtraTime
Κοινωνία: Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Αντί να κρεμάσουμε γούρια στην πόρτα να «κρεμάσουμε» την απροθυμία μας για πράξεις αγάπης - Η ελεημοσύνη είναι το μόνο «γούρι» που δεν σπάει ποτέ

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χρυσό, λίβανο και σμύρνα Του προσφέραμε κι εκείνος μας ανταπέδωσε τη Βασιλεία των Ουρανών - Η Βηθλεέμ άνοιξε τη νέα Εδέμ

Ελευθέριος Ανδρώνης
ExtraTime: Η Μύκονος… αλλιώς: Ανακαλύψτε ένα «διαφορετικό» νησί

Η Μύκονος… αλλιώς: Ανακαλύψτε ένα «διαφορετικό» νησί

Να ξέρετε πως δεν ταιριάζει μόνο το καλοκαίρι στη Μύκονο. Και οι άλλες εποχές, ακόμη κι ο χειμώνας, της πάνε!

ExtraTime
ExtraTime: Μια μαγική «Μαλαγουζιά» που αξίζει να δοκιμάσετε

Μια μαγική «Μαλαγουζιά» που αξίζει να δοκιμάσετε

Μια απρόσμενη βιβλιοπαρουσίαση στην Πύδνα Πιερίας με έφερε σε επαφή με ένα μοναδικό κρασί και τους ξεχωριστούς δημιουργούς του.

ExtraTime
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
VIRAL: Τι είναι οι λάμψεις που βλέπεις όταν είσαι στον ηλεκτρικό; Είναι εκρήξεις ή κάτι άλλο;

Τι είναι οι λάμψεις που βλέπεις όταν είσαι στον ηλεκτρικό; Είναι εκρήξεις ή κάτι άλλο;

Ένα βίντεο μέσα από συρμό του ηλεκτρικού προκάλεσε ανησυχία λόγω έντονων λαμψών. Δεν πρόκειται για εκρήξεις αλλά για ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

VIRAL
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία