SPECIALS

Αποκλείεται να θυμάσαι ότι αυτός ο παίκτης ξεκίνησε από τον Πανιώνιο…

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ξεκινώντας από τον Πανιώνιο έφτασε να παίξει σε Μουντιάλ, να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής 75 φορές, να κάνει καριέρα στο εξωτερικό και να σταθεί με αξιοπρέπεια στα μεγαλύτερα ελληνικά clubs.
Αποκλείεται να θυμάσαι ότι αυτός ο παίκτης ξεκίνησε από τον Πανιώνιο…

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έφτασε να παίξει σε Μουντιάλ. Το ταξίδι ξεκίνησε από ένα δωμάτιο στη Νέα Σμύρνη, μια κάρτα τηλεφώνου… και τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος ήταν πάντα μια ομάδα που έδινε χώρο στους νέους. Ακόμα και τότε, μου άνοιξε την πόρτα για να δείξω τι μπορώ να κάνω.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την πρώτη μέρα στα αποδυτήρια. Ήμουν πιτσιρικάς και ξαφνικά έβλεπα γύρω μου παίκτες που μέχρι χθες ήξερα μόνο από την τηλεόραση.

Το πρώτο μου σπίτι στη Νέα Σμύρνη ήταν σχεδόν δίπλα στο γήπεδο — όχι από τύχη, αλλά από ανάγκη. Ανήλικος, χωρίς δίπλωμα ή αυτοκίνητο, οι αποστάσεις έπρεπε να είναι μικρές.

Συγκατοικούσα με τον Γιώργο Τίτη, έναν άνθρωπο που ακόμα σήμερα κρατάμε επαφή. Τότε όλα ήταν πιο δύσκολα. Δεν υπήρχαν smartphones, ούτε καν σταθερά τηλέφωνα στα σπίτια μας. Ήταν η εποχή της τηλεκάρτας. Μετά από κάθε προπόνηση, πήγαινα στο πλησιέστερο καρτοτηλέφωνο για να μιλήσω με την οικογένειά μου.

Και ύστερα ήρθε η μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ: 1η Δεκεμβρίου 2002. Πανιώνιος – Καλλιθέα. Στο 79ο λεπτό, ο κόουτς Μπουμπένκο μου φώναξε: «Αλέξη, ήρθε η ώρα σου. Απόλαυσέ το». Μπήκα στο ματς στη θέση του Ερόλ Μπουλούτ.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο Πανιώνιος βγήκε Ευρώπη και εγώ είχα ήδη 16 συμμετοχές στη Super League. Σε μια εποχή που το να καθιερωθείς τόσο νωρίς δεν ήταν απλώς δύσκολο. Ήταν σχεδόν ακατόρθωτο.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης με φανέλα του Πανιωνίου

Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Specials: Τι είχε πει ο Μαραντόνα για το γκολ – χέρι κόντρα στην Αγγλία…

Τι είχε πει ο Μαραντόνα για το γκολ – χέρι κόντρα στην Αγγλία…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ποτέ δεν μάσαγε τα λόγια του. Μίλησε για την υπεράσπιση της πατρίδας του, την Ιταλία και… την ειρωνεία των Άγγλων.

Specials
Specials: Στέφανος Αλειφερόπουλος: Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ψηλά θα έφτανε…

Στέφανος Αλειφερόπουλος: Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ψηλά θα έφτανε…

Ο Στέφανος Αλειφερόπουλος δεν ήταν απλώς ένα ταλέντο. Ήταν το κάτι παραπάνω και δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει...

Specials
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Τζιοβάνι σόκαρε με την απόφασή του όλη την Ισπανία

Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Τζιοβάνι σόκαρε με την απόφασή του όλη την Ισπανία

Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου 1999, η μεταγραφή του Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα στον Ολυμπιακό γίνεται επίσημη και ταρακουνάει όλη την Ισπανία. Το εξώφυλλο της Mundo Deportivo τα λέει όλα.

Ποδόσφαιρο
Specials: Είχε εξηγήσει ο Ζιντάν γιατί με τον Κρόος δεν χρειαζόταν tiki-taka

Είχε εξηγήσει ο Ζιντάν γιατί με τον Κρόος δεν χρειαζόταν tiki-taka

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν χρειάστηκε ποτέ πολλές πάσες για να εξηγήσει γιατί ο Τόνι Κρόος ήταν το απόλυτο «κλειδί» στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Specials
Specials: Ο Δανός που έσωσε την Τσέλσι – Το γκολ του ενός δισεκατομμυρίου! (vid)

Ο Δανός που έσωσε την Τσέλσι – Το γκολ του ενός δισεκατομμυρίου! (vid)

Την 11η Μαΐου 2003, ένα φαλτσαριστό σουτ από τον Γεσπερ Γκρόνκιερ έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία της Τσέλσι. Το γκολ που δεν έγραψε απλώς σκορ, αλλά ολόκληρο μέλλον.

Specials
Specials: Η μέρα που ο Κολίνα είδε τη ζωή και τον θάνατο στο ίδιο γήπεδο

Η μέρα που ο Κολίνα είδε τη ζωή και τον θάνατο στο ίδιο γήπεδο

Οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει, ο πάγκος των Βαυαρών ετοιμαζόταν να μπει στο γήπεδο και οι οπαδοί ζούσαν το απόλυτο όνειρο. Τότε, ο Κολίνα είδε… τη ζωή να αντιστρέφεται.

Specials
World Football: Ντελ Πιέρο : «Η χαρά δεν με έκανε να ξεχάσω τον φίλο μου» – Η συγκινητική στιγμή μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Ντελ Πιέρο : «Η χαρά δεν με έκανε να ξεχάσω τον φίλο μου» – Η συγκινητική στιγμή μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Ανάμεσα στους πανηγυρισμούς του Μουντιάλ, ένας παγκόσμιος πρωταθλητής προτίμησε να παρηγορήσει τον φίλο του που μόλις είχε χάσει τα πάντα. Η ιστορία του Ζιντάν και του Ντε Πιέρο...

World Football
Specials: Η Μίλαν των παικταράδων, που δεν έφταναν ούτε τα φάουλ!

Η Μίλαν των παικταράδων, που δεν έφταναν ούτε τα φάουλ!

Ροναλντίνιο, Πίρλο, Μπέκαμ, Σέεντορφ… Ποιος θα βαρέσει τελικά το φάουλ; Ο Αντσελότι προσπαθούσε να επιβάλει… τάξη σε μια ομάδα γεμάτη θρύλους!

Specials
Specials: Ρουί Κόστα: Ο λόγος που γύρισε, δεν ήταν τα λεφτά

Ρουί Κόστα: Ο λόγος που γύρισε, δεν ήταν τα λεφτά

Ήταν ο παίκτης που θαύμασε όλη η Ιταλία και λάτρεψαν οι φίλοι της Μίλαν. Μα δεν ξέχασε ποτέ την υπόσχεση που είχε δώσει: να γυρίσει στην Μπενφίκα. Όχι για τα χρήματα. Για την καρδιά.

Specials