ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Tην… πάτησαν: Έκαναν χαμό στο διαδίκτυο για τους σεισμούς στη Σαντορίνη ώστε να στρέψουν τουρίστες στην Τουρκία και όλα… άλλαξαν με τους σεισμούς στην Κωνσταντινούπολη

Η αλλαγή κλίματος δεν άφησε ανεπηρέαστο τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας.
Tην… πάτησαν: Έκαναν χαμό στο διαδίκτυο για τους σεισμούς στη Σαντορίνη ώστε να στρέψουν τουρίστες στην Τουρκία και όλα… άλλαξαν με τους σεισμούς στην Κωνσταντινούπολη

Μια απροσδόκητη τροπή παίρνει ο επικοινωνιακός πόλεμος Τουρκίας-Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού. Τους τελευταίους μήνες, τουρκικά accounts και blogs ξεκίνησαν δημοσιεύσεις που παρουσίαζαν τη Σαντορίνη ως επικίνδυνο προορισμό λόγω «σεισμικής δραστηριότητας» και «κινδύνου ηφαιστειακής έκρηξης». Πίσω από αυτές τις δημοσιεύσεις βρισκόταν μια προσπάθεια αποθάρρυνσης των τουριστών να επισκεφθούν το ελληνικό νησί, με παράλληλη προώθηση δημοφιλών τουρκικών περιοχών όπως η Αττάλεια και το Μπόντρουμ.

Όμως η ειρωνεία της ιστορίας δεν άργησε να εκδηλωθεί. Σεισμική δραστηριότητα υψηλής έντασης άρχισε να καταγράφεται στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, με τις Αρχές να αναφέρουν δεκάδες μικροσεισμούς σε διάστημα λίγων ημερών. Παράλληλα, η επιστημονική κοινότητα της Τουρκίας επισημαίνει ότι η πόλη βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο λόγω της ενεργοποίησης τμημάτων του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας.

Η αλλαγή κλίματος δεν άφησε ανεπηρέαστο τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας. Πληροφορίες από τουριστικούς πράκτορες δείχνουν ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι τοπικές αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη τονίζοντας πως «όλα βρίσκονται υπό έλεγχο». Ταυτόχρονα, οι δημοσιεύσεις που στόχευαν κατά της Σαντορίνης… εξαφανίστηκαν.

Η υπόθεση αποκαλύπτει την ευθραυστότητα της δημόσιας εικόνας στον ψηφιακό κόσμο και τη δύναμη της γεωφυσικής πραγματικότητας να διαψεύδει την επικοινωνιακή στρατηγική. Η Σαντορίνη, που εμφανίστηκε άδικα ως “επικίνδυνη”, επανέρχεται σιγά σιγά σε υψηλές θέσεις αναζητήσεων για καλοκαιρινούς προορισμούς ενώ η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για λόγους που κάθε άλλο παρά ευχάριστοι είναι.

Διαβάστε επίσης:

​ΗΠΑ: Φτιάχνουν 200 οπλισμένους δορυφόρους για τη δημιουργία παγκόσμιας αεράμυνας με συνδρομή

Γιατί ο Νταλάρας έγραψε τη μουσική σε αυτό το τραγούδι

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά