ΚΟΣΜΟΣ

Χώρες της ΕΕ εξάγουν κρατουμένους για να αποσυμφορήσουν τις φυλακές τους

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία στις φυλακές της οποίας κρατούνται 82 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ οι δυνατότητές της σαν χώρα αρκούν για μόνο 62 χιλιάδες ανθρώπους.
Χώρες της ΕΕ εξάγουν κρατουμένους για να αποσυμφορήσουν τις φυλακές τους

Που φτάσαμε. Χώρες να δέχονται να προβούν σε εισαγωγή κρατουμένων προκειμένου οι ίδιες να κερδίσουν σεβαστά χρηματικά ποσά και από την άλλη οι χώρες που εξάγουν τους κακοποιούς να αποσυμφορήσουν, τις φυλακές τους όπως αναφέρει «Το βήμα της Κυριακής».

Με την λαθρομετανάστευση να συνεχίζεται αθρόα τα τελευταία τουλάχιστον 15-20 χρόνια αρκετές χώρες έχουν… περίσσευμα εγκληματικότητας και οι φυλακές τους τείνουν να «ξεχειλίσουν» ή έχουν ήδη ξεχειλίσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία στις φυλακές της οποίας κρατούνται 82 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ οι δυνατότητές της σαν χώρα αρκούν για μόνο 62 χιλιάδες ανθρώπους. Χαρακτηριστικό οτι το 24,5% των κρατουμένων στην Γαλλία είναι υπήκοοι τρίτων χωρών.

Βεβαίως σε κάθε χώρα της Ευρώπης υπάρχει και η ντόπια εγκληματικότητα που αυξάνεται κι έτσι οι φυλακές δεν γεμίζουν μόνο από παράνομους μετανάστες ή μετανάστες γενικότερα.

Χώρες της ΕΕ εξάγουν κρατουμένους για να αποσυμφορήσουν τις φυλακές τους

Έτσι αρκετά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνάπτουν συμφωνίες με τρίτες χώρες προκειμένου να αποσυμφορήσουν τις φυλακές τους. Παράδειγμα οι συμφωνίες που έκαναν η Δανία με το Κόσοβο και το Βέλγιο με το Μαρόκο.

Ειδικότερα η Δανία θα πληρώσει με 200 εκατομμύρια ευρώ το Κόσοβο για τη μεταφορά 300 κρατούμενων σε κοσοβαρική φυλακή.

Ανάλογη συμφωνία έχει κάνει και η Ολλανδία με την Εσθονία, οι φυλακές της οποίας είναι μισοάδειες. Έτσι 500 κρατούμενοι από τρίτες χώρες που έχουν καταδικαστεί επί ολλανδικού εδάφους θα μεταφερθούν στην… φιλόξενη όπως φαίνεται.

Να αναφέρουμε οτι η συμφωνία της Ρώμης με την Αλβανία για κράτηση μεταναστών στα Τίρανα για κράτηση μεταναστών στην χώρα έδωσε ιδέες και σε άλλα κράτη προκειμένου να κάνουν κάτι ανάλογο και με φυλακισμένους.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος
Κόσμος: Έρχεται το Κουρδιστάν

Έρχεται το Κουρδιστάν

Ο επικεφαλής των SDF μιλά για «ιστορική καμπή» το 2026 με στόχο την κουρδική ενότητα και τη συνταγματική κατοχύρωση της Ροζάβα.

Κόσμος
Κόσμος: Ισραηλινό πλήγμα στη Συρία κατά τουρκικών όπλων, σήμα προς Άγκυρα

Ισραηλινό πλήγμα στη Συρία κατά τουρκικών όπλων, σήμα προς Άγκυρα

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε στη Χάμα παρτίδα πρόσφατα παραδοθέντων οπλικών συστημάτων τουρκικής κατασκευής.

Κόσμος
Κόσμος: Εγκατέλειψαν ηλικιωμένη στο αναπηρικό της καροτσάκι πάνω σε έναν χωματόδρομο

Εγκατέλειψαν ηλικιωμένη στο αναπηρικό της καροτσάκι πάνω σε έναν χωματόδρομο

Ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε μόνη, εγκαταλελειμμένη σε αναπηρικό καροτσάκι σε χωματόδρομο στο Matamoros του Μεξικού, σε κρίσιμη κατάσταση και χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας.

Κόσμος
Κόσμος: Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Η διεθνής αεροπορία αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις μετά την έκτακτη οδηγία της EASA που καθηλώνει χιλιάδες Airbus A320 λόγω προβλήματος στο σύστημα ελέγχου πτήσης οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις

Κόσμος