ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο «Καστοριανός Ποντένσε» είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους παίκτες της νέας γενιάς του Ολυμπιακού

Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή της πρώτης ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Ο «Καστοριανός Ποντένσε» είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους παίκτες της νέας γενιάς του Ολυμπιακού

Ο Σταύρος Πνευμονίδης, γνωστός και ως ο «Καστοριανός Ποντένσε», αποτελεί έναν από τους πιο υποσχόμενους παίκτες της νέας γενιάς του Ολυμπιακού. Στα 18 του χρόνια, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με την ταχύτητα, την τεχνική του και την ικανότητά του να γίνεται «μαμούνι» για τις αντίπαλες άμυνες. Με την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τη βαριά φανέλα του Ολυμπιακού, ο Πνευμονίδης φαίνεται έτοιμος να αφήσει εποχή.

Γεννημένος το 2006 στην Καστοριά, ο Πνευμονίδης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου γρήγορα ξεχώρισε για την εκρηκτικότητά του και την ικανότητά του να παίζει σε πολλαπλές θέσεις της επίθεσης. Παίζοντας κυρίως ως εξτρέμ, αλλά και ως μεσοεπιθετικός, ο 18χρονος έχει δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί και να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Η ταχύτητα, η ντρίμπλα και η οξυδέρκειά του τον καθιστούν έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2025, ο Πνευμονίδης έγινε ο ήρωας του Ολυμπιακού Κ19, σκοράροντας το μοναδικό γκολ στη νίκη 1-0 εναντίον της Τζιρόνα για το UEFA Youth League. Με κεφαλιά από σέντρα του Πάρη Πλειώνη, έδωσε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να λάμψει στις μεγάλες στιγμές.

Ο Πνευμονίδης ήταν βασικός πυλώνας της πρωταθλήτριας ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού τη σεζόν 2024-25. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στις 10 Μαΐου 2025, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με 2-0 στο Ρέντη, με τον Πνευμονίδη να συμβάλλει καθοριστικά στην κατάκτηση του τίτλου. Η ικανότητά του να δημιουργεί ευκαιρίες και να σκοράρει τον έκανε έναν από τους κορυφαίους της ομάδας.

Η πορεία του Ολυμπιακού Κ19 στο UEFA Youth League ανέδειξε τον Πνευμονίδη ως έναν από τους ηγέτες της ομάδας. Η κεφαλιά του εναντίον της Τζιρόνα δεν ήταν η μόνη του συνεισφορά, καθώς η σταθερότητά του σε όλη τη διοργάνωση βοήθησε την ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο.

Ο Πνευμονίδης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή της πρώτης ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στη λίστα για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ολλανδία. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ο νεαρός εξτρέμ θεωρείται έτοιμος να κάνει το βήμα προς την πρώτη ομάδα. Επιπλέον, η υπογραφή νέου πολυετούς συμβολαίου με τους «ερυθρόλευκους» δείχνει τη δέσμευση του συλλόγου στο ταλέντο του.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Αυτός είναι το νέο πρότζεκτ από την Κ19 του Ολυμπιακού που τον πιστεύουν πολύ

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΘΡΥΛΟΣ»: Το ντοκιμαντέρ που γράφει ευρωπαϊκή ιστορία απόψε στο MEGA

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μεταγραφές Ολυμπιακού: Κόντρα με Παναθηναϊκό για Ντιατά;

Μεταγραφές Ολυμπιακού: Κόντρα με Παναθηναϊκό για Ντιατά;

Ο Κρεπίν Ντιατά μπαίνει στα ραντάρ της ελληνικής αγοράς με σενάρια που μπλέκουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε ακόμη μία μεταγραφική ιστορία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Γύρισε μπούμερανγκ η αναβολή με Αστέρα Τρίπολης

Ολυμπιακός : Γύρισε μπούμερανγκ η αναβολή με Αστέρα Τρίπολης

Η αναβολή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης ενδεχομένως να μην ήταν και η καλύτερη δυνατή απόφαση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μεντιλίμπαρ: Σκληρό μήνυμα και αλλαγές στον Ολυμπιακό

Μεντιλίμπαρ: Σκληρό μήνυμα και αλλαγές στον Ολυμπιακό

Η εικόνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ προκάλεσε έντονη αντίδραση Μεντιλίμπαρ και έβαλε φωτιά σε αποφάσεις για ρόλους και μεταγραφές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Το μπέρδεμα με τα μεταγραφικά

Ολυμπιακός: Το μπέρδεμα με τα μεταγραφικά

Ο Ολυμπιακός είναι σε μια κατάσταση... μίρλας μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και το θέμα είναι τι γίνεται μεταγραφικά

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Φεύγει ο Ταρέμι για Νότιγχαμ Φόρεστ και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός μεταγραφές: Φεύγει ο Ταρέμι για Νότιγχαμ Φόρεστ και υπάρχει λόγος

Και επειδή δεν θέλει πολύ να γίνει καμία... κόμπλα και επειδή ο Μεντιλίμπαρ τα προσέχει τα αποδυτήριά του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Προβληματισμός για Ποντένσε και όλα στον αέρα

Ολυμπιακός μεταγραφές: Προβληματισμός για Ποντένσε και όλα στον αέρα

Έτσι την... πάτησε και ο Όρτα, έτσι θα την... πατήσει και ο Ποντένσε αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στον δεύτερο γύρο.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός μεταγραφές: Διπλό χτύπημα από Αστέρα Τρίπολης με Πιέρρο και Κοντράσι

Ολυμπιακός μεταγραφές: Διπλό χτύπημα από Αστέρα Τρίπολης με Πιέρρο και Κοντράσι

Διπλή, πολλά υποσχόμενη κίνηση με Πιέρρο και Κοντράσι, επένδυση σε δύο επιθετικούς του 2009, με προοπτική και πλάνο εξέλιξης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός και Πράτες, δυσκολεύει με Ντόρτμουντ μπροστά

Ολυμπιακός και Πράτες, δυσκολεύει με Ντόρτμουντ μπροστά

Η υπόθεση του Καουά Πράτες περιπλέκεται για τον Ολυμπιακό καθώς η Ντόρτμουντ έκανε κίνηση και ο παίκτης δείχνει θετικός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αν φύγει ο Ταρέμι για Νότιγχαμ, ανοίγει ο δρόμος για Μπετανκόρ

Αν φύγει ο Ταρέμι για Νότιγχαμ, ανοίγει ο δρόμος για Μπετανκόρ

Ο Μπετανκόρ έγινε πρωταγωνιστής στην Αλμπαθέτε όμως στο λιμάνι υπάρχει πλαίσιο επιστροφής τον Γενάρη.

Ποδόσφαιρο