ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπαίζει τη νοημοσύνη του κόσμου η Μενδώνη για το σόου στο Άργος – Το ερειπωμένο κτίριο επισκευάστηκε για να… γκρεμιστεί!

Τραγέλαφος: Η Μενδώνη είχε επιπλήξει μια υπάλληλο στο Άργος για την κατάσταση ενός κτιρίου που φτιάχτηκε μεν, αλλά θα... γκρεμιστεί γιατί έχει αρχαία από κάτω!
Εμπαίζει τη νοημοσύνη του κόσμου η Μενδώνη για το σόου στο Άργος – Το ερειπωμένο κτίριο επισκευάστηκε για να… γκρεμιστεί!

Η Λίνα Μενδώνη συνεχίζει ακάθεκτη να υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου, όποτε καλείται να δώσει μια απάντηση για περιστατικά που την εκθέτουν. Η υπουργός Πολιτισμού τους τελευταίους μήνες απασχολεί συχνά την κοινή γνώμη με περιστατικά ντροπής που άπτονται της δικαιοδοσίας της.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα βλάσφημα εκτρώματα της Πινακοθήκης, τα ερείπια στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας, το… παπούτσι που διαφημιζόταν πάνω από το Ζάππειο και την Ακρόπολη, το χαλασμένο ασανσέρ της Ακρόπολης και τις… pole dancers που έκαναν προσωπικό τους «στούντιο» τα Παλαιά Ανάκτορα στην Κέρκυρα.

Και φυσικά το ιστορικό… σόου στο Άργος, όπου η Μενδώνη επέπληξε μπροστά σε κάμερες μια υφιστάμενη της, επειδή την ενοχλούσε η… σφουγγαρίστρα έξω από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει πλήρως η οροφή του.

Έχουν μαζευτεί τόσες πολλές αποτυχίες για την υπουργό Πολιτισμού που μάλλον της δημιουργήθηκε η ανάγκη να τονώσει το «τσαλακωμένο» επικοινωνιακό προφίλ της κι έτσι παραχώρησε συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά  στην εκπομπή Buongiorno. Αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση, καθώς είναι προφανές χρόνια τώρα ότι η Μενδώνη δεν συμπαθεί καθόλου τις συνεντεύξεις και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Άρα η ανάγκη για πολιτικό «lifting» φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός, αναφέρθηκε και στο γραφικό περιστατικό στο Άργος, όπου η Μενδώνη εξάντλησε σε μια έφορο αρχαιοτήτων όλη την αυστηρότητά της, κουνώντας το δάχτυλο και φωνάζοντας ότι «έχουν πάρει εκατομμύρια».

«Η συγκεκριμένη έφορος ήταν συμφοιτήτριά μου στο πανεπιστήμιο. Στημένο σόου δεν ήταν σε καμία περίπτωση», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και συμπλήρωσε: «Πρώτον, δεν συνηθίζω να τα κάνω αυτά, δεύτερον, δεν είμαι της λογικής του σόου. Αυτό μπορεί να το δει κανείς από τη δημόσια ζωή μου. Ήταν ένα εντελώς ανθρώπινο περιστατικό, το οποίο δεν με ενόχλησε τόσο η σφουγγαρίστρα έξω από τη δομή – με ενόχλησε και η σφουγγαρίστρα – με ενόχλησε το γεγονός ότι ένα κτίριο ερείπιο, το οποίο είχε μέσα σκουπίδια, ποντίκια κατσαρίδες, ήταν μέσα στην καρδιά της πόλης».

Αν η Μενδώνη δεν ήταν της λογικής του σόου, τότε δεν θα έκανε σόου επίδειξης δύναμης προς τους Έλληνες χριστιανούς πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν μαζικά για τα βλάσφημα εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη. Όμως αυτό ακριβώς έκανε. Έδωσε το πράσινο φως να εκτεθούν ξανά τα έργα που προκαλούσαν το θρησκευτικό συναίσθημα, με την Πινακοθήκη μάλιστα να τα επιβάλλει στο κοινό με αυστηρότατα μέτρα φύλαξης.

Το ίδιο έκανε σε προσωπικό επίπεδο και στο Άργος η Λίνα Μενδώνη. Επίδειξη δύναμης σε μία υπάλληλο προκειμένου να δείξει εικόνα… υπεύθυνης υπουργού που εξοργίζεται για τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος.

Αλλά η μεγαλύτερη κοροϊδία στην νοημοσύνη των πολιτών φάνηκε από αυτό που είπε αμέσως παρακάτω η Λίνα Μενδώνη. Όλη αυτή η «θεατρική» φασαρία στο Άργος έγινε για ένα κτίριο που επισκευάστηκε τελικά μόνο και μόνο για να… γκρεμιστεί:

«Το κτίριο βάφτηκε, καθαρίστηκε και το πιθανότερο είναι να κατεδαφιστεί γιατί δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, αντίθετα είναι στην αρχαία αγορά του Άργους και από κάτω είναι διαπιστωμένα σημαντικά αρχαιολογικά κατάλοιπα», είπε συγκεκριμένα η υπουργός.

Στη στιχομυθία του σόου στο Άργος, η εμβρόντητη έφορος απαντά στην υπουργό ότι η επισκευή του κτιρίου κόστιζε 40.000 ευρώ. Τελικά δόθηκαν όντως τόσα χρήματα; Και γιατί δόθηκαν τα οποιαδήποτε χρήματα για ένα κτίριο που θα γκρεμιστεί; Σπαταλούν δημόσιο χρήμα για το τίποτα;

Και γιατί εξαρχής η Μενδώνη έστησε αυτό το γραφικό σόου για ένα άχρηστο κτίριο που μάλιστα είχε χτιστεί πάνω σε αρχαία; Το γνώριζε ή δεν το γνώριζε όταν φώναζε για τις… σφουγγαρίστρες;

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τα ακίνητα θα παραχωρούνται με συμβολικό ενοίκιο για τον διορισμό εκπαιδευτικών και γιατρών.

Κοινωνία
Sportime BET: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος σε λέσχη στην Κυψέλη όπου διεξαγόταν παράνομα τυχερά παίγνια απο΄άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Συνέλαβαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Sportime BET
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

«Ξεσαλώνει» ο Έντι Ράμα με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού «όργωσε» ανενόχλητος για 2 χρόνια την Ελλάδα για εθνικιστικές φιέστες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων «ξεχειλίζει» στη στατιστική γλώσσα της Eurostat - Ουραγός παντού η Ελλάδα επί διακυβερνήσεως Μητσοτάκη

Κοινωνία
Κοινωνία: Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Ο Παλαμήδης ήταν Έλληνας ήρωας του Τρωικού Πολέμου. Το όνομα του είναι σύνθετο, βγαίνει από τις λέξεις παλάμη + μήδομαι → «αυτός που με τα έργα των χεριών του (παλάμη) εκδηλώνει την ευφυΐα/τέχνη (μήδομαι)

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

«Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής - Την προσωπική επίθεση δεν την ξεκίνησα εγώ» είπε ο Κ. Ανεστίδης - Ανεπιθύμητος πλέον από το Μαξίμου ο αγροτοσυνδικαλιστής

Κοινωνία
Κοινωνία: Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτους – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτους – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Παραπάνω από το μισό χρόνο, δουλεύουμε για το κράτος - Ιδιαίτερα οι έμμεσοι φόροι προκαλούν μια μόνιμη «αφαίμαξη» για τα νοικοκυριά

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Εξοντωτικά πρόστιμα και νομικές συνέπειες ζήτησε για τους αγρότες ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει «μεγάλη υπομονή»

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις Καρυστιανού τρομάζουν το Μαξίμου - Οι πολίτες αγνοούν την προπαγάνδα εναντίον της Μαρίας Καρυστιανού

Κοινωνία