ΜΠΑΣΚΕΤ

Να είσαι ο Ναν και ο Φουρνιέ και να βιώνεις αυτό το μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ

Πώς να νιώθουν άραγε οι δύο αστέρες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τα καμώματα των διοικήσεών τους;
Να είσαι ο Ναν και ο Φουρνιέ και να βιώνεις αυτό το μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ

Τελικά έχουμε… τελικούς της Basket League, όμως αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Το βασικό είναι η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ που διασύρθηκε για μία ακόμη φορά (και διεθνώς) και πραγματικά αναρωτιέται κανείς παίκτες του διαμετρήματος του Κέντρικ Ναν και του Εβάν Φουρνιέ πώς να νιώθουν.

Έχοντας τόσα χρόνια θητεία στο NBA, αμφότεροι έχουν μάθει να ασχολούνται μόνο με το άθλημα που αγαπούν και που αγαπάνε και οι φίλαθλοι και καθόλου ή έστω σπανίως με τα γύρω γύρω. Αντιθέτως στον… μαγικό κόσμο της Basket League ασχολούμαστε με όλα τα άλλα παρά με την καλαθόσφαιρα.

Θυμάστε πριν λίγα χρόνια την περίπτωση του ιδιοκτήτη των Ντόναλντ Στέρλινγκ τον οποίο ολόκληρο το NBA (ο κομισάριος οι ομάδες, οι παράγοντες, αλλά και οι φίλαθλοι) τον οποίο υποχρέωσαν να αποχωρήσει από την ομάδα του L.A. λόγω ενός υποτιμητικού σχολίου προς τη σύντροφό του και γενικότερα της μαύρης φυλής.

Εδώ καθόμαστε και βλέπουμε τους ιδιοκτήτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να δυσφημούν το άθλημα και να νομίζουν οτι αυτοί είναι το επίκεντρο του μπάσκετ και όλα γυρίζουν γύρω τους. Ποινές χάδι (αν επιβληθούν κι αυτές), αποθέωση από ανεγκέφαλους οπαδούς και «δημοσιογράφους» που είναι πιο οπαδοί από τους οπαδούς και μια Πολιτεία να φοβάται να βάλει «φρένο» στον κατήφορο μη τυχόν και ενοχλήσουν τα… παιδιά.

Να είσαι ο Ναν και ο Φουρνιέ και να βλέπεις αυτό το μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ

Την Τετάρτη (4/6) είχαμε συνάντηση στο γραφείο του Βρούτση για να πέσουν οι τόνοι και πριν το ραντεβού οι δηλώσεις που έκαναν τόσο ο Γιαννακόπουλος όσο και οι Αγγελόπουλοι, ουσιαστικά έδειξαν οτι δεν υπάρχει καμία τέτοια πραγματική πρόθεση. Αμφότεροι «άδειασαν» κανονικά τον Υπουργό. Ποιος ο λόγος να κάνεις δηλώσεις πριν το ραντεβού και μάλιστα τόσο εμπρηστικές.

Τι ειπώθηκε μετά τις συναντήσεις μικρή σημασία έχει αφού ο στόχος και των τριών ήταν να συνεχιστούν οι τελικοί. Βολεύτηκαν άπαντες με τα προβλήματα, απλά να μπαίνουν «κάτω από το χαλάκι». Προσωρινά βεβαίως, καθώς μετά το τέλος των αγώνων είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα έχουν κι άλλες ομορφιές, ειδικά από τον ηττημένο.

Τέλος πάντων να δούμε τι παιχνίδια θα δούμε. Το σίγουρο είναι οτι θα έχουμε ηλεκτρισμένες ατμόσφαιρες τόσο στο «Νίκος Γκάλης» όσο και στο ΣΕΦ κι ακόμη κι αν δεν υπάρξει ρίψη αντικειμένων ή ανάρτηση υβριστικών πανό, το μίσος εκατέρωθεν θα ξεχειλίζει μετά από όλα αυτά. Άλλωστε το νέο νομοθετικό πλαίσιο με αυστηρές ποινές που προανήγγειλε ο Βρούτσης πάει για του… χρόνου.

Να είσαι λοιπόν ο Κέντρικ Ναν και ο Εβάν Φουρνιέ και να προσπαθείς να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ακριβώς αναβάλλονται αγώνες μπάσκετ στην Ελλάδα…

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Η τέχνη της πάσας στην EuroLeague: Τα ιστορικά ρεκόρ ασίστ ομάδων

Η τέχνη της πάσας στην EuroLeague: Τα ιστορικά ρεκόρ ασίστ ομάδων

Η «τέχνη της τελικής πάσας», με τη Μακάμπι, τη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό να υπογράφουν ιστορικά ρεκόρ ασίστ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Είναι ο Μο Μπάμπα η εξέλιξη του Φαλ;

Είναι ο Μο Μπάμπα η εξέλιξη του Φαλ;

Ο Μο Μπάμπα εντυπωσιάζει με σωματικά προσόντα και αμυντικές ικανότητες. Μπορεί να θεωρηθεί η σύγχρονη εξέλιξη του Μουσταφά Φαλ στο σύγχρονο μπάσκετ;

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Φουλ για μεταγραφή, αυτή είναι

Ολυμπιακός: Φουλ για μεταγραφή, αυτή είναι

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δε θα εξαντλήσει την αλλαγή στο ρόστερ του στην προσθήκη του Μόρις, πάει και για ψηλό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τα αστέρια του NBA που προτιμούν τη Euroleague

Τα αστέρια του NBA που προτιμούν τη Euroleague

Η Euroleague προσελκύει όλο και περισσότερους παίκτες από την Αμερική, που είχαν ρόλο στις ομάδες τους και έπαιζαν σχετικά

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σαν Αντόνιο Σπερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σαν Αντόνιο Σπερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Σαν Αντόνιο Σπερς κοντράρονται στο NBA, με στόχο τη νίκη και το θετικό μομέντουμ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Νιου Γιορκ Νικς – Κλίβελαντ Καβαλίερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Νιου Γιορκ Νικς – Κλίβελαντ Καβαλίερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Οι Νιου Γιορκ Νικς αντιμετωπίζουν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο NBA, σε ματς με ρυθμό, ένταση και μεγάλο ενδιαφέρον.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Οι Σπερς έχουν τον Γουεμπανιάμα στο ρελαντί

Οι Σπερς έχουν τον Γουεμπανιάμα στο ρελαντί

Ο Γουεμπανιάμα παίζει λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό αλλά οι Σπερς τρέχουν σερί νικών και κοιτάζουν ψηλά απέναντι στους Θάντερ τα Χριστούγεννα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της σεζόν και μέσα σε όλα έχει σε σούπερ φόρμα και τον Αταμάν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Κρίσιμο το ματς στην Μπολόνια

Ολυμπιακός μπάσκετ: Κρίσιμο το ματς στην Μπολόνια

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ίσως να μην του φαίνεται τόσο αλλά το παιχνίδι με την Βίρτους στην Μπολόνια είναι κρίσιμο

Μπάσκετ