ΑΕΚ

Με διαφορά…διεθνών

Ένας βασικός (Μπακασέτας) και δύο αλλαγές (Λάζαρος, Μπακάκης) που επιχείρησαν να αλλάξουν τη μέτρια ομολογουμένως εικόνα της εθνικής Ελλάδος στη φιλική ήττα (1-0) από την Ελβετία, στο ΟΑΚΑ. Στην ενδεκάδα της «γαλανόλευκης», παρά τους πολλούς πρώην «ερυθρόλευκους» ή «πράσινους» ποδοσφαιριστές, υπερίσχυσε τελικώς το «κιτρινόμαυρο». Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα από τους Big 4, η οποία...
Με διαφορά…διεθνών

Ένας βασικός (Μπακασέτας) και δύο αλλαγές (Λάζαρος, Μπακάκης) που επιχείρησαν να αλλάξουν τη μέτρια ομολογουμένως εικόνα της εθνικής Ελλάδος στη φιλική ήττα (1-0) από την Ελβετία, στο ΟΑΚΑ. Στην ενδεκάδα της «γαλανόλευκης», παρά τους πολλούς πρώην «ερυθρόλευκους» ή «πράσινους» ποδοσφαιριστές, υπερίσχυσε τελικώς το «κιτρινόμαυρο».

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα από τους Big 4, η οποία είχε την τιμή να εκπροσωπηθεί με τους περισσότερους παίκτες στην εθνική ομάδα. Ο Τάσος Μπακασέτας αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο ως εξτρέμ, παίζοντας και στις δύο πλευρές, έχοντας κάποιες καλές ενέργειες. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποδειχθεί ουσιαστικός, όταν η μπάλα πλησίαζε την περιοχή των φιλοξενούμενων. Η παρουσία της Ένωσης στην ενδεκάδα έγινε εντονότερη, όταν στο δεύτερο ημίχρονο (63΄) πέρασαν στον αγώνα οι Χριστοδουλόπουλος και Μπακάκης (κλήθηκε μετά από τρία χρόνια). Δύο κινήσεις από τον Μίχαελ Σκίμπε, οι οποίες προσέδωσαν μεγαλύτερη κινητικότητα στην ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν έφεραν την ισοφάριση.

Το γεγονός πάντως, ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους παίκτες της ΑΕΚ, έχει την σημασία του. Κι αυτό, γιατί φάνηκε ότι έχει εμπιστοσύνη στον ελληνικό κορμό της Ένωσης, ο οποίος φέτος τα καταφέρνει, ειδικά εντός συνόρων, περίφημα. Ο Μπακάκης αποτελεί ίσως τον κορυφαίο μπακ στην Ελλάδα. Ο Λάζαρος, με τις εμπνεύσεις του μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή. Τέλος, ο Μπακασέτας, με το καλό του σουτ, έχει την ευχέρεια να απειλεί και να «ξεκλειδώνει» τις σφιχτές άμυνες. Και οι τρεις δημιούργησαν προϋποθέσεις με τα γνωστά τους χαρακτηριστικά ώστε η εθνική να μη φύγει ηττημένη από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ενδεχομένως, είναι άστοχο να προσεγγίζει κανείς μία προσπάθεια εθνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με κριτήρια συλλόγου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το γεγονός πως η ΑΕΚ υπερίσχυσε των άλλων τριών μεγάλων ομάδων σε αριθμό διεθνών εντός ενδεκάδας, ίσως να… φανερώνει τον φετινό πρωταθλητή.

Συνήθως, τα τελευταία χρόνια, τον τίτλο κατακτά εκείνος που έχει και τους περισσότερους παίκτες- κλειδιά στην εθνική. Πριν τον Ολυμπιακό, αυτό το προνόμιο το είχε ο Παναθηναϊκός, κι ας μην κατέκτησε τόσες φορές όσες ο «αιώνιος» αντίπαλός του την εγχώρια κορυφή. Στο πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας για το 2018 λοιπόν, σε αυτό τον τομέα κυριαρχεί η ΑΕΚ. Κι αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, η Ένωση φαίνεται να έχει ελαφρύ προβάδισμα για να κόψει πρώτη στο νήμα με διαφορά… διεθνών.

 

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ξυπόλυτος στα αγκάθια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό – Το όπλο και οι δυσκολίες

Άρης: Ξυπόλυτος στα αγκάθια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό – Το όπλο και οι δυσκολίες

Ο Άρης μπαίνει σε μια εβδομάδα αληθινής πρόκλησης με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, χωρίς ιδανικές συνθήκες. Το ενωτικό κλίμα του Χιμένεθ και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών είναι το βασικό όπλο των «κιτρίνων».

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Οι ματσάρες της Super League με ενισχυμένες αποδόσεις!

Οι ματσάρες της Super League με ενισχυμένες αποδόσεις!

Ενισχυμένες αποδόσεις από τη Novibet για τα παιχνίδια της Super League, με το Άρης - ΑΕΚ να είναι το ματς που ξεχωρίζει.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Τον «ξέχασε» ο Νίκολιτς και ήταν εσκεμμένο!

Τον «ξέχασε» ο Νίκολιτς και ήταν εσκεμμένο!

Τον ποδοσφαιριστή που… ξέχασε συνειδητά να αναφέρει ο Νίκολιτς.           

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: «Ψήνεται» πρόταση για παίκτη της ΑΕΚ!

«Ψήνεται» πρόταση για παίκτη της ΑΕΚ!

Για ποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ διαρρεύσουν οι εκπρόσωποι του οτι έρχεται κάτι… καλό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μεταγραφική παραφωνία και μπάλωμα

ΑΕΚ: Μεταγραφική παραφωνία και μπάλωμα

Η ΑΕΚ με Νίκολιτς και Ριμπάλτα δείχει να κινείται εξαιρετικά μεταγραφικά εκτός από μία περίπτωση που προκαλεί απορία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Γιατί δε γινόταν να πουλήσει τον Πενράις

ΑΕΚ: Γιατί δε γινόταν να πουλήσει τον Πενράις

Η ΑΕΚ παρά το ενδιαφέρον της Ρέιντζερς για τον Πενράις δε γινόταν να μπει σε διαδικασία συζητήσεων για πώληση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Γιατί έχει κυκλώσει ο Νίκολιτς το ματς στο Βικελίδης

ΑΕΚ: Γιατί έχει κυκλώσει ο Νίκολιτς το ματς στο Βικελίδης

Σημαντικό για πολλούς λόγους το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στο Βικελίδης, ο Νίκολιτς έχει κυκλώσει αυτό το παιχνίδι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο πιο σημαντικός λόγος που πήρε τον Βάργκα

ΑΕΚ: Ο πιο σημαντικός λόγος που πήρε τον Βάργκα

Η ΑΕΚ πήρε τον Βάργκα όχι μόνο για να βάζει γκολ αλλά και για ακόμα ένα σημαντικό θέμα που είναι και θέμα τακτικής

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τέλος ο Πιερό

ΑΕΚ: Τέλος ο Πιερό

Με την έλευση του Βάργκα και την επιστροφή του Ζίνι, ο Πιερό μάλλον δε θα έχει θέση ούτε στο rotation της ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο