ΑΕΚ

Καρέρα: «Μπορεί και το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» (vid)

Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε ακόμη και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ την φετινή χρονιά -Ο 55χρονος νέος Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ
Καρέρα: «Μπορεί και το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» (vid)

Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε ακόμη και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ την φετινή χρονιά.

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα στην παρουσίασή του ξεκαθάρισε το παν γι’ αυτόν είναι οι νίκες και για αυτόν τον λόγο ήρθε στην ΑΕΚ, θέλοντας να διαμορφώσει μια μαχητική και κυρίαρχη ομάδα με προσωπικότητα που θα προσαρμόζεται στις καταστάσεις.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον νέο μας προπονητή. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Και σε αυτόν και στο τιμ του. Ένα πράγμα πολύ σημαντικό όταν μιλήσαμε με τον Μάσιμο Καρέρα του είπα είσαι έτοιμος να έρθεις; Μου είπε ότι είμαι έτοιμος να έρθω και να κερδίσω. Είναι πολύ σημαντική αυτή η νοοτροπία για την ΑΕΚ. Τόσο ο προπονητής, όσο και ο τεχνικός διευθυντής και οι ποδοσφαιριστές. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Έπειτα ο Καρέρα έκανε την αρχική του τοποθέτηση: «Καλησπέρα. Δέχθηκα αυτή την πρόκληση μετά τη συζήτηση που είχα με τον Ίλια. Κατάλαβα ότι η ομάδα θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει. Εγώ πάντα έπαιζα για να κερδίζω και αυτή είναι η δική μου νοοτροπία. Ήμασταν σε πλήρη αρμονία με τον Ίλια όταν μιλήσαμε και είχαμε κοινή φιλοσοφία στον τρόπο που θα περάσουμε αυτό στους παίκτες».

Ολα όσα είπε ο Καρέρα

Στη συνέχεια ο Ιταλός τεχνικός δέχθηκε ερωτήσεις:

Για το πώς μπορεί να συνδυάσει τα αποτελέσματα με τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας, τόσο εντός γηπέδου όσο και στα αποδυτήρια: «Πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είμαστε τρίτοι. Υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε μέσα από τη σκληρή δουλειά. Πρέπει να περάσουμε μια θετική νοοτροπία στους παίκτες. Η ομάδα πρέπει να αισθάνεται ότι είναι μια οικογένεια. Οι παίκτες να αισθάνονται ότι παίζουν και για τους συμπαίκτες τους και όλοι τους να έχουν θέληση για τη νίκη. Έτσι μπορούμε να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα και το είπα πως ήρθα εδώ για να κερδίζω. Πρέπει να δίνουμε το 100% μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν είναι να χάσω θέλω να χάσω από κάποιον που είναι πιο δυνατός όχι επειδή η ομάδα μου έκανε λάθη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιβιτς: «Μου είπε ο Καρέρα ήρθε για να κερδίζει»

Για το τι ήταν αυτό που τον έπεισε να έρθει και τι πρέπει να αλλάξει άμεσα στην ομάδα: «Το κίνητρό μου είναι οι σκέψεις μου που είναι σε αρμονία με αυτή του Ίλια. Και αυτός θέλει πάντα να κερδίζει και αυτό με έκανε να έρθω στην ΑΕΚ. Πρέπει να δουλέψουμε σε οργανωτικά θέματα, να δεχόμαστε λιγότερα γκολ αλλά το κυριότερο είναι να έχουμε πάθος και ενθουσιασμό. Οι παίκτες να καταλάβουν ότι παίζουν για το έμβλημα. Θέλω παίκτες πολεμιστές να παίζουν με το αίμα τους και την ψυχή τους, βγάζοντας ως το τέλος μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον αντίπαλο. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες και πρέπει να δουλέψουμε στα σημεία που ανέφερε».

Για το πότε έγινε η πρώτη επαφή με την ΑΕΚ: «Η επαφή η κύρια έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Ίλια μιλάει ιταλικά και αυτό είναι πολύ καλό».

Για το πρώτο στοιχείο που θέλει να βελτιώσει στην ΑΕΚ: «Πάντα υπάρχουν πράγματα που θέλουν βελτίωση. Και με τον Πανιώνιο έγιναν λάθη φυσικά. Αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε όσα χρειάζονται. Δεν πρέπει να δίνουμε πλεονέκτημα στον αντίπαλο. Πρέπει να υπάρχει αυτοπεποίθηση ότι θα κρατάμε το μηδέν πίσω. Πρέπει να έχουμε μια ομάδα κυρίαρχη και θα κάνει αυτή το παιχνίδι μας. Θέλουμε μια επιθετική ομάδα με προσωπικότητα και χωρίς φόβο. Κάθε παιχνίδι για εμάς θα είναι τελικός».

Για το τι είναι ποιο δύσκολο, οι αλλαγές στο αγωνιστικό ή στη νοοτροπία και για το που υπάρχουν αδυναμίες στο ρόστερ και πότε θα έχει καθαρή εικόνα για το τι χρειάζεται: «Το πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις τη νοοτροπία. Αυτό συμβαίνει γιατί το βασικό είναι να έχει κάθε παίκτης τη σωστή νοοτροπία. Θέλω πάντα να κερδίζω. Εγώ μπορώ να το πω στους παίκτες, αλλά τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Θέλει θυσία από την πλευρά των παικτών, σκληρές προπονήσεις και πάθος μέσα στο γήπεδο. Στο γήπεδο φαίνεται η φιλοσοφία και αυτό πρέπει να ισχύει για όλη την ομάδα. Οι παίκτες αποφασίζουν πως θα παίξουν. Για μένα σε αυτήν την περίοδο αυτοί οι παίκτες που έχω είναι οι καλύτεροι. Η ΑΕΚ είναι δική τους ομάδα. Το τιμ και εγώ θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τους παίκτες για να κάνουν λιγότερα λάθη».

Για το αγαπημένο του 4-2-3-1 και αν έχει στο μυαλό του και το 3-5-2 ή και κάτι διαφορετικό: «Το κρατάω μυστικό. Ούτε ο Ίλια δεν το ξέρει. Εμένα μου αρέσει η ομάδα μου να μπορεί να παίξει με διαφορετικούς τρόπους. Θέλω από τους παίκτες μου να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και ρόλους. Θέλω μια ομάδα χαμαιλέοντα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θέλω οι παίκτες μου να αλλάζουν σύστημα ακόμα και χωρίς αλλαγή παίκτη από τον πάγκο. Στόχος μου είναι να πάρω το μέγιστο από κάθε παίκτη. Να πάρω το 300% από την ομάδα. Ο προπονητής πρέπει να κάνει τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση και να αναδείξει τον παίκτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρέρα: Δεν… ιδρώνει το αυτί του για τον Λιβάια

O Kαρέρα για το ιταλικό πρωτάθλημα

Για τη γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει όμως αρκετό ταλέντο με ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Ξέρω επίσης ότι είναι ένα πρωτάθλημα σε άνοδο».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς της Σπαρτάκ και το μήνυμά του στους οπαδούς της ΑΕΚ: «Όταν ήμουν προπονητής της Σπαρτάκ είχα συναντηθεί με τους οπαδούς και τους είχα πει: Δεν δίνω καμία υπόσχεση. Τους είπα ότι η ομάδα θα παίζει πάντα μαχητικά δίνοντας το 100%. Ότι οι παίκτες θα ιδρώνουν τη φανέλα και θα παίζουν για το έμβλημα. Και ότι ακόμα αν χάσουμε να χάσουμε από έναν πιο ισχυρό και όχι γιατί δεν είχαμε την κατάλληλη επίδοση. Έπειτα οι οπαδοί μου είπαν ότι θέλουν νίκες στα ντέρμπι. Αυτό συμβαίνει παντού. Τότε τους απάντησα αν θέλουν τα ντέρμπι ή το πρωτάθλημα. Εμένα με ενδιαφέρει το δεύτερο, το τέλος του δρόμου. Το καλύτερο βέβαια είναι να κερδίσουμε και τα ντέρμπι και το πρωτάθλημα».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έχει λόγους να πιστεύει ότι βρήκε τον «δικό της Ελ Κααμπί» με τον Βάργκα

ΑΕΚ: Έχει λόγους να πιστεύει ότι βρήκε τον «δικό της Ελ Κααμπί» με τον Βάργκα

Στην ΑΕΚ θεωρούν πως με την απόκτηση του Βάργκα βρήκαν έναν παίκτη περιοχής, one touch, που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς, όπως ακριβώς κάνει ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Must Read: Ολυμπιακός VS ΑΕΚ: Γιατί ο Ολυμπιακός έχει 1.65 και η ΑΕΚ 4.00 απόδοση ενώ προηγείται για να σηκώσουν την Super League

Ολυμπιακός VS ΑΕΚ: Γιατί ο Ολυμπιακός έχει 1.65 και η ΑΕΚ 4.00 απόδοση ενώ προηγείται για να σηκώσουν την Super League

Αναλυτικός Οδηγός μοντέλου υποκειμενικής δύναμης των ομάδων ΑΕΚ και Ολυμπιακού, δείτε τι συμβαίνει πίσω από τις αποδόσεις και παίξτε έξυπνα!

Must Read
Sportime BET: Τσιγκρίνσκι στο Belligol: «Ο Πεπ με ήθελε για διάδοχο του Πουγιόλ στην Μπαρτσελόνα – Ώρα για νέα κουλτούρα στον Άρη»

Τσιγκρίνσκι στο Belligol: «Ο Πεπ με ήθελε για διάδοχο του Πουγιόλ στην Μπαρτσελόνα – Ώρα για νέα κουλτούρα στον Άρη»

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο νέο επεισόδιο του Belligol και στο κανάλι της Novibet στο Youtube.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Οι ρήτρες που φρενάρουν τον συμβιβασμό με Μήτογλου!

Οι ρήτρες που φρενάρουν τον συμβιβασμό με Μήτογλου!

O Mήτογλου που έχει συμφωνήσει με την Σαμπντόρια και οι δικλείδες που θέλει να του βάλει η ΑΕΚ για τις ομάδες της Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Όταν ο Ριμπάλτα θέλει κάποιον είναι large!

ΑΕΚ: Όταν ο Ριμπάλτα θέλει κάποιον είναι large!

Έχει τον τρόπο να πείθει τον Ηλιόπουλο, όταν θέλει κάτι ο Χαβιέ Ριμπάλτα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Γιατί ο Βάργκα μπορεί να απογειώσει τον Λούκα Γιόβιτς

ΑΕΚ: Γιατί ο Βάργκα μπορεί να απογειώσει τον Λούκα Γιόβιτς

Ο Λούκα Γιόβιτς κάνει ήδη μια εξαιρετική σεζόν με την ΑΕΚ, όμως ο ερχομός του Μπαρνάμπας Βάργκα δείχνει ικανός να τον ανεβάσει ακόμη ένα επίπεδο.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Sportime Πρωτοσέλιδο (2/1) : Να σου πει η ΑΕΚ Λίβερπουλ πως γίνεται…

Sportime Πρωτοσέλιδο (2/1) : Να σου πει η ΑΕΚ Λίβερπουλ πως γίνεται…

Η Λίβερπουλ ξόδεψε αλόγιστα και μένει πίσω, ενώ η ΑΕΚ με πλάνο και συγκεκριμένες επιλογές βλέπει το rebuilding να αποδίδει άμεσα.

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Βάργκα : Για μερικά εκατοστά θα μπορούσε να «γράψει» αλλιώς το story του Ολυμπιακού στο Conference League (video)

Βάργκα : Για μερικά εκατοστά θα μπορούσε να «γράψει» αλλιώς το story του Ολυμπιακού στο Conference League (video)

Το γκολ του Βάργκα που ακυρώθηκε για λίγα λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Μεντιλίμπαρ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο μεγάλος φόβος στην ΑΕΚ για τον Ζίνι!

Ο μεγάλος φόβος στην ΑΕΚ για τον Ζίνι!

Στην ΑΕΚ φοβούνται μη τυχόν εξελιχθεί σε Λιβάι Γκαρσία ο Ζίνι.

Ποδόσφαιρο