ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκκενώστε» την Ελλάδα, για να έρθουν οι… επενδύσεις! – Οργή και αγανάκτηση για τον πύρινο όλεθρο

Ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται παραδομένη στο έλεος της φωτιάς και μοναδική της ελπίδα είναι ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών.
Εκκενώστε» την Ελλάδα, για να έρθουν οι… επενδύσεις! – Οργή και αγανάκτηση για τον πύρινο όλεθρο

Ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται παραδομένη στο έλεος της φωτιάς και μοναδική της ελπίδα είναι ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών που δίνουν έναν άνισο αγώνα με τις θηριώδεις πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Η κυβέρνηση – αν και για επικοινωνιακούς λόγους προσπαθεί να το κρύψει όσο μπορεί – έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης και βρίσκεται αντιμέτωπη όσο ποτέ με τις τραγικές ευθύνες της. Ακόμα και τώρα, που η ηγεσία ουσιαστικά δηλώνει ανίκανη να διαχειριστεί αυτή τη πρωτοφανή κρίση, προσπαθούν να καλύψουν με επικοινωνιακά τερτίπια την εκκωφαντική ανεπάρκεια τους.

Η βασική στρατηγική τους για την πανδημία είναι τα πολύμηνα lockdown και… όποιον πάρει ο χάρος. Παρόμοια είναι και η στρατηγική τους για τις καταστροφικές πυρκαγιές: Εκκενώσεις παντού και… κάντε την προσευχή σας. Το μόνο που αλλάζει είναι πως στην πρώτη περίπτωση σε κλειδώνει στο σπίτι και στη δεύτερη σε διώχνει.

Φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να βρει θάλασσα το κάθε πύρινο μέτωπο, για να σβήσει!

Και ακόμα και τώρα, σε τέτοιες ώρες έκτακτης ανάγκης, κυριολεκτικά «κρεμιούνται» από όποιο επιχείρημα πιστεύουν πως τους έχει μείνει όρθιο. Από την… κλιματική αλλαγή που χρησιμοποιεί συνεχώς ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του και τον καύσωνα που «έχει μετατρέψει σε πυριτιδαποθήκη τη χώρα», μέχρι το… ανέβασμα των μποφόρ σε δελτία ειδήσεων, το… μικροκλίμα της φωτιάς και την άναρχη δόμηση.

Και πάνω απ’ όλα προέβαλαν σαν επίτευγμα το ότι δεν είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Να που χάθηκε με τραγικό τρόπο η ζωή 38χρονου εθελοντή πυροσβέστη, που έπεσε ο στύλος της ΔΕΗ επάνω του. Και ακόμα 20 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής. Και δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει να γίνει.

Άλλα πέρα από αυτά, τι ζωές μένουν για τους πυρόπληκτους; Ένας άνθρωπος για να ζήσει, χρειάζεται και στέγη πάνω από το κεφάλι του, χρειάζεται την περιουσία του, την αξιοπρέπεια του. Να ζήσει σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον και όχι σε ένα σεληνιακό τοπίο στάχτης.

Δειλά – δειλά, και με πολύ… προσπάθεια, ακούστηκε από το στόμα του πρωθυπουργού στο διάγγελμα του, η λέξη «αυτοκριτική». Πραγματικά πρέπει να κατέβαλε μεγάλο αγώνα έστω και για να την προφέρει. Συμπάσχουμε. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και κάτι ακόμα. Πως «δεν είναι τώρα η ώρα» για να γίνει αυτή η αυτοκριτική.

Κι όμως, η ώρα για απόδοση ευθυνών ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσει από ΤΩΡΑ.

Όχι όταν θα παρέλθει αυτή η καταστροφή και θα περάσει στην αφάνεια αφού δεν θα «πουλάει» πια στα κανάλια. Όχι αφού θα κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων και θα ακούσουμε παχιά λόγια για «ώρα πράξεων», ενώ οι κάτοικοι θα απομείνουν να βλέπουν τα κουφάρια των σπιτιών τους και να καλούνται να ζήσουν με επιδόματα – χαρτζιλίκια. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο πολλές φορές και ούτε μία από αυτές, δεν είχε happy ending.

Δεν είναι δυνατόν να μην καταγγέλλουμε από τώρα την κυβέρνηση, που συνειδητά άφησε αποδεκατισμένο το σώμα της Πυροσβεστικής, σε μια χώρα που έχει έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ετήσιων πυρκαγιών στην Ευρώπη.

Συνειδητά άφησαν για φέτος ένα εγκληματικό κενό 4.000 πυροσβεστών, την ίδια ώρα που ο Χρυσοχοΐδης καμάρωνε για την πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών για να φυλάνε τα πανεπιστήμια, τις διαδηλώσεις και τα άδεια… παγκάκια στις πλατείες!

Από τα 3.500 οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική, μόλις το 10%-15% είναι καινούργιο, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνά τα… 45 έτη. Γερασμένος στόλος και λειψανδρία για την κατάσβεση πυρκαγιών. Άλλα όλα κι όλα, από… εμβόλια τελευταίας τεχνολογίας σκίζουμε! Όχι απλά σκίζουμε, άλλα… χαρίζουμε και σε άλλες χώρες. Τόσο large!

Η συνέχεια στο upopsi.gr

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

Από την «κατήχηση» του διαδικτύου στα σκαλοπάτια της ενορίας - Η Associated Press μιλά για «δεύτερο κύμα» Αμερικανών που γεμίζει τους ναούς

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά –  Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά – Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Κονσερβαρισμένο «ήθος» - Το υπουργείο Παιδείας θα μαθαίνει τα παιδιά πώς να είναι «ηθικοί» χωρίς έννοια Θεού και χωρίς προοπτική σωτηρίας

Ελευθέριος Ανδρώνης