ΑΠΟΨΕΙΣ

Κικίλιας – Χαρδαλιάς: Μέτρα ανακούφισης παρωδία – Ανοίγουν πιλοτικά το ήδη πεθαμένο λιανεμπόριο – Μετακινήσεις σε άλλο Δήμο μόνο τα σαββατοκύριακα!

Μέτρα παρωδία για το λιανεμπόριο που πνέει τα λοίσθια. Αστειότητες και με τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Αυτές επιτρέπονται μόνο το Σαββατοκύριακο. 
Κικίλιας – Χαρδαλιάς: Μέτρα ανακούφισης παρωδία – Ανοίγουν πιλοτικά το ήδη πεθαμένο λιανεμπόριο – Μετακινήσεις σε άλλο Δήμο μόνο τα σαββατοκύριακα!

Κικίλιας – Χαρδαλιάς: Μέτρα παρωδία για το λιανεμπόριο που πνέει τα λοίσθια. Αστειότητες και με τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Αυτές επιτρέπονται μόνο το Σαββατοκύριακο.

Κικίλιας – Χαρδαλιάς: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη αυτό το θέατρο παραλόγου με έναν Πρωθυπουργό που φαίνεται πως προτιμά να καταστρέψει εντελώς την χώρα, παρά να παραδεχτεί δημόσια πως έκανε εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας.

Ενώ τα νέα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν στα ύψη ακριβώς ΕΞΑΙΤΙΑΣ του παρατεταμένου και αναποτελεσματικού lockdown 5 μηνών, η κυβέρνηση και η επιτροπή διστάζουν να αποφασίσουν για άρση του lockdown, λόγω των… αυξημένων κρουσμάτων.

Με την βοήθεια πολλών πρόθυμων δημοσιογράφων, συνεχίζουν να παίζουν στην πλάτη του χειμαζόμενου λαού το δίλημμα του αυγού με την κότα: το lockdown δεν αποδίδει επειδή οι πολίτες δεν το εφαρμόζουν σωστά, αντί για το αληθές που είναι ότι οι πολίτες δεν εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα, επειδή το αυστηρό lockdown που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά άχρηστο και ζημιογόνο.

Σήμερα, παρακολουθήσαμε ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ του εμπαιγμού:

Aνακοίνωσαν την… πιλοτική επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με 3.616 κρούσματα και 739 διασωληνωμένους ασθενείς, ενώ στις 7 Νοεμβρίου του 20 που έριξαν την πρώτη ταφόπλακα στο εμπόριο, τα κρούσματα ήταν 2556 και οι διασωληνωμένοι 207. Ήταν τότε που ο κ. Κικίλιας μας έλεγε πως για να ανοίξουν ξανά τη χώρα, θα έπρεπε να πέσουν τα κρούσματα κάτω από… 500.

Αποφάσισαν να επιτρέψουν τις διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα σαββατοκύριακα, σαν μέτρο… αποσυμπίεσης. Θεωρούν αποσυμπίεση το να παύσουν την φαρσοκωμωδία του περιορισμού στα 2 χιλιόμετρα απ’ το σπίτι. Αντιλαμβάνονται ως μέτρο ανακούφισης τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, απ’ τη στιγμή που ο ιός έχει πλέον ταξιδέψει σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.

Τα νέα μέτρα «ανακούφισης» δεν επιτυγχάνουν απολύτως τίποτα στο να αποτρέψουν την ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Θεωρούν ως μέτρο… ανάσας, το ότι επιτρέπουν στους πολίτες να μπουν σε ένα αμάξι (ανά οικογένεια), για να μετακινηθούν στον τόπο που θα ασκηθούν.

Επιμένουν να ακολουθούν την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Ονομάζουν πιλοτικό «πείραμα» την παροχή μερικών ψίχουλων «ελευθερίας» και μετά προσποιούνται συγκατάβαση για τη «δικαιολογημένη κόπωση».

Σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στον παγκόσμιο προβληματισμό για τα εμβόλια της Astrazeneca και δεν ιδρώνει καν το αυτί τους για τις Ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησαν να το παρέχουν με ηλικιακούς περιορισμούς. Δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε καν με τις αποφάσεις της χώρας που αγαπούν να αντιγράφουν. Της Γερμανίας.

Για τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον, το Υπουργείο  Υγείας έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση μη σύνδεσης με το εμβόλιο, την ίδια μέρα, πριν καν πραγματοποιηθεί η νεκροτομή! Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 65χρονης, δήλωσε σήμερα πως κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, δεν παρουσιάστηκε καν κάποιος αρμόδιος του Υπουργείου Υγείας!

Εξήγγειλαν στον Ελληνικό λαό τα δωρεάν self tests, χωρίς να έχουν καμία ουσιαστική συνεννόηση με τον κλάδο των φαρμακοποιών, χωρίς να έχουν οργανώσει καμία σοβαρή επιδημιολογική παρατήρηση των δεδομένων που θα προκύψουν από τα αυτά τα tests, δημιουργώντας ένα κομφούζιο προχειρότητας και ανοργανωσιάς.

Το υποβαθμισμένο ΕΣΥ καταρρέει υπό το βάρος του τρίτου κύματος, ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, εκατοντάδες βαριά νοσούντες από Covid-19 περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλευτούν και ο κ. Κικίλιας ονειρεύεται πως «βαδίζουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται την Ελλάδα νούμερο… 2, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ως πρώτο της μέλημα να ανοίξει ο τουρισμός και οι δύστυχοι «ιθαγενείς» της χώρας, αναμένουν βδομάδα με τη βδομάδα, αν ο κ. Χαρδαλιάς τους επιτρέψει να ψωνίσουν ή να πάνε στον διπλανό δήμο ή να ανοίξουν το μαγαζί τους για να μην πεθάνουν από την πείνα.

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί πάνω από τα ερείπια, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη κατάταξη των χωρών από το Bloomberg για τη διαχείριση της πανδημίας, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες να ζει κανείς (40ή ανάμεσα σε 53 χώρες που αξιολογούνται), και μάλιστα ειδικά για τα μέτρα εγκλεισμού θεωρείται η χειρότερη (53η) και από τις 53 χώρες, ειδικά επειδή έχει το πιο σκληρό lockdown από όλες.

Ενώ με τα βλακώδη μέτρα τους έχουν καταστρέψει δυο ολόκληρες σχολικές χρονιές, για τις οποίες οι μαθητές δεν πρόκειται να αποζημιωθούν ποτέ, ανακοινώνουν ξαφνικά (για να κερδίσουν εντυπώσεις) πως σκέφτονται να ανοίξουν τα σχολεία μόλις καταφθάσουν τα self tests, λες και έχει κανένα νόημα να λειτουργήσουν για δυο εβδομάδες και να ξανακλείσουν για Πάσχα.

Το επιζήμιο lockdown παραμένει ακέραιο. Τα μέτρα «ανάσας» που ακούστηκαν σήμερα, είναι απλά ανοησίες ολκής. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας οδηγεί στα βράχια καταστρέφοντας σωματική και ψυχική υγεία, οικονομία και παιδεία.

Δείτε το βίντεο

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά –  Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά – Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Κονσερβαρισμένο «ήθος» - Το υπουργείο Παιδείας θα μαθαίνει τα παιδιά πώς να είναι «ηθικοί» χωρίς έννοια Θεού και χωρίς προοπτική σωτηρίας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η παραχάραξη των Χριστουγέννων συνεχίζεται – Απρόσωπη «συμπεριληπτική» φάτνη έστησαν στις Βρυξέλλες

Η παραχάραξη των Χριστουγέννων συνεχίζεται – Απρόσωπη «συμπεριληπτική» φάτνη έστησαν στις Βρυξέλλες

Κενά τα πρόσωπα, νεκρά τα νοήματα - Παρόμοια εκτρώματα στήνουν και δήμοι της Ελλάδας, ευτελίζοντας τα Χριστούγεννα με τα λεφτά των δημοτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Δεν είπα ποτέ γιατί Θεέ μου» – Το μεγαλείο πίστης του Γιάννη που βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια και έλαβε τον «σταυρό» της αναπηρίας

«Δεν είπα ποτέ γιατί Θεέ μου» – Το μεγαλείο πίστης του Γιάννη που βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια και έλαβε τον «σταυρό» της αναπηρίας

Ο Γιάννης Δαμιανός έσπασε τον αυχένα του και έμεινε τετραπληγικός τα Θεοφάνεια του 2021 - Στα σχόλια περί «άδικου Θεού» απαντά αφοπλιστικά με τη βιωματική του αλήθεια

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ουκρανία: «Πόλεμος πατήρ κερδών» – Οι ευρωπαίοι ηγέτες καταρρέουν και μας παρασύρουν στον χαμό

Ουκρανία: «Πόλεμος πατήρ κερδών» – Οι ευρωπαίοι ηγέτες καταρρέουν και μας παρασύρουν στον χαμό

Στην Ουκρανία «παίζεται» το μέλλον της ευρωπαϊκής ατζέντας και το συμφέρον των πολυεθνικών που κρατούν τα νήματα των ηγετών της ΕΕ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μαζική επιτήρηση με ΑΙ και κάμερες στο Μετρό – Ο Κυρανάκης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στις συγκοινωνίες

Μαζική επιτήρηση με ΑΙ και κάμερες στο Μετρό – Ο Κυρανάκης φέρνει τον «Μεγάλο Αδερφό» στις συγκοινωνίες

Με πρόφαση την εισιτηριοδιαφυγή, η κυβέρνηση κάνει το πρώτο βήμα για να θέσει το δικαίωμα της μετακίνησης υπό ψηφιακή ομηρία

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Νέα μέτρα για αλκοόλ και καπνικά προϊόντα: Ψηφιακή θηλιά φακελώματος με πρόσχημα το «σώσιμο» των ανηλίκων!

Νέα μέτρα για αλκοόλ και καπνικά προϊόντα: Ψηφιακή θηλιά φακελώματος με πρόσχημα το «σώσιμο» των ανηλίκων!

Πίσω από το «σώζουμε τα παιδιά» κρύβεται το QR της υποταγής. Αλκοόλ και τσιγάρο γίνονται δόλωμα για ψηφιακή υποδούλωση

Ελευθέριος Ανδρώνης