ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέχρι πότε η Κεραμέως θα κάνει πλάτες στις αντι-εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα ΑΕΙ;

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως, με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, Εν συντομία, το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων προβλέπει: – Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, -θέσπιση κατώτατης βάσης για τα ΑΕΙ, -χρονικό όριο φοίτησης  κ.α. Ουσιαστικά, προχωρά σε μια σειρά από άκρως αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει βρει απέναντι της την...
Μέχρι πότε η Κεραμέως θα κάνει πλάτες στις αντι-εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα ΑΕΙ;

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως, με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης,

Εν συντομία, το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων προβλέπει:

– Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας,

-θέσπιση κατώτατης βάσης για τα ΑΕΙ,

-χρονικό όριο φοίτησης  κ.α.

Ουσιαστικά, προχωρά σε μια σειρά από άκρως αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει βρει απέναντι της την φοιτητική κοινότητα και δεν υλοποιεί πράγματα που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα.

 

Αλλαγές που θα έπρεπε να ήταν δεδομένες στα Πανεπιστήμια

 

Η κ. Κεραμέως όπως φαίνεται, για κάποιον λόγο, δεν έχει τον ίδιο ζήλο για ουσιαστικές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στα ΑΕΙ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, εκεί που περιμένεις, ο αέρας αλλαγών να φυσήξει και μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, το μόνο που παρατηρεί κανείς, είναι στασιμότητα, διατήρηση των συντεχνιών και λογική του “οι καθηγητές κάνουν ότι γουστάρουν με τους φοιτητές” λες και οι σχολές είναι το μαγαζάκι τους.

 

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι:

Δεν νοείται να είμαστε στο 2021 και να μην έχουν εδραιωθεί παντού οι πρόοδοι των μαθημάτων μέσω του eclass – και όχι αυτό να γίνεται μόνο λόγω πανδημίας.

Δεν γίνεται να μην έχουν βρεθεί άλλοι τρόποι αξιολόγησης των μαθημάτων, όπως οι ομαδικές εργασίες, που μπορούν να τονώσουν το πνεύμα ομαδικότητας και τις δεξιότητες των σπουδαστών

Είναι τουλάχιστον τραγικό, στην εποχή μας, που τα μαθησιακά μοντέλα έχουν αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξετάσεις να γίνονται με ερωτήσεις ανάπτυξης που ενθαρρύνουν την παπαγαλία και αμβλύνουν την κριτική σκέψη και όχι με πολλαπλής επιλογής

Επίσης:

– Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, οι εξετάσεις των μαθημάτων να γίνονται με φανερό το όνομα των φοιτητών πάνω στις κόλες.

Θα έπρεπε εδώ και χρόνια οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια να γίνονται όπως οι Πανελλαδικές, με καλυμμένο το όνομα των φοιτητών , ώστε να μην υπάρχει στοχοποίηση και προκατάληψη καθηγητών προς συγκεκριμένα πρόσωπα.

– Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των γραπτών θα πρέπει να γίνεται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία εξέτασης, ώστε να σταματήσει η ψυχοφθόρα αναμονή.

Τέλος πρέπει να μπει ένα όριο και ένα τέλος στην καφρίλα, εμμονικών καθηγητών που “έχουν σύστημα” να μην περνάνε ποτέ τους φοιτητές στο μάθημά τους, παραμόνο εαν φτάσουν στο τέλος των σπουδών τους και τους θερμοπαρακαλέσουν με κάθε τρόπο. Τέτοιοι καθηγητές θα πρέπει να ελέγχονται άμεσα αν καταγγελθούν και να απομακρύνονται χωρίς δεύτερη σκέψη, για παραδειγματισμό.

Δυστυχώς η κ. Κεραμέως δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή διάθεση για ουσιαστικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης και περιορίζεται μόνο σε επικοινωνιακές “μεταρρυθμίσεις” με στόχο την πώρωση ακραίων του κόμματος της.

Ο χρόνος γράφει και κρίνει τους πάντες…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

Από την «κατήχηση» του διαδικτύου στα σκαλοπάτια της ενορίας - Η Associated Press μιλά για «δεύτερο κύμα» Αμερικανών που γεμίζει τους ναούς

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά –  Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Μάθημα «Ηθικής» μπαίνει στα σχολεία αντί για Θρησκευτικά – Εγχειρίδιο για το πώς να γίνεις «καλός άθεος»

Κονσερβαρισμένο «ήθος» - Το υπουργείο Παιδείας θα μαθαίνει τα παιδιά πώς να είναι «ηθικοί» χωρίς έννοια Θεού και χωρίς προοπτική σωτηρίας

Ελευθέριος Ανδρώνης