ΑΠΟΨΕΙΣ

Κορονοϊός – μέτρα: Είμαστε μόνοι μας!

Μάταιο να περιμένει κάποιος μέτρα που υποτίθεται θα περιορίσουν την πανδημία. Μόνοι μας είμαστε και μόνοι μας θα είμαστε.
Κορονοϊός – μέτρα: Είμαστε μόνοι μας!

Τι έλεγαν πριν κάνουμε το εμβόλιο; Επιχείρηση ελευθερία. Τι έλεγαν αφού κάναμε τα εμβόλιο; Καλή ανοσία. Τι έχει επιτευχθεί; Τίποτε από τα δύο. Εξαπατήθηκαν οι εμβολιασμένοι. Είμαστε στο «ελεύθεροι πολιορκημένοι», είμαστε ευάλωτοι στις μεταλλάξεις (όλοι μας) του Covid-19 και νοσούμε κανονικότατα. Πάνω από όλα όμως είμαστε μόνοι μας. Τα νέα μέτρα αποτελούν ένα αέναο ράβε-ξήλωνε.

Πλέον είναι στα όρια του κωμικού να περιμένει κανείς από την πολιτεία να μεριμνήσει για τον περιορισμό του ιού. Χρειάζεται προσοχή από τον καθένα μας ξεχωριστά. Τα όσα ακούμε από τους αρμόδιους είναι τραγελαφικά, δίχως πλάνο και πειθώ. Ειδικά από το Υπουργείο Υγείας. Ο Θάνος Πλεύρης φαίνεται να έχει μπει μπροστά σαν εξιλαστήριο θύμα και δεν το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Δυστυχώς φτάσαμε στο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Στο ξεκίνημα αυτής της ιστορίας οι συμβουλές των ειδικών έπρεπε να τηρούνται ευλαβικά. Ήταν τέτοιο το σοκ από όλους μας που δεν υπήρχε και άλλη επιλογή. Η Κυβέρνηση μάλιστα έτυχε και της αποθέωσης για τα έγκαιρα μέτρα και το γεγονός πως ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική.

Το ρεκόρ κρουσμάτων είναι αναμενόμενο και θα έχουμε κι άλλο. Σήμερα, αύριο, μπορεί και τις δύο μέρες. Το θλιβερό είναι πως και οι νεκροί συμπολίτες μας θα αυξάνονται και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Χάθηκε η μπάλα, αποδείχθηκε πως τα lockdown είναι ανώφελα ή πιο σωστά έγιναν σε λάθος timing, ο κορονοϊός προελαύνει και δεν μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια από κανέναν. Πλέον έχουμε τα lockdown σε δόσεις.

Κορονοϊός – μέτρα: Διαλυμένο Σύστημα Υγείας

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται, έχει ουσιαστικά καταρρεύσει και οι όποιες προσπάθειες να σωθούν οι ασθενείς γίνονται από τους ήρωες εργαζόμενους υγειονομικούς. Κακά τα ψέματα όμως δεν λειτουργούσε ποτέ καλά το ΕΣΥ για να νιώθεις ασφαλής. Πάντα χρειαζόταν το κάτι παραπάνω για να μπορέσεις να ξεπεράσεις μια ασθένεια.

Πλέον τα δημόσια νοσοκομεία είναι… απλησίαστα. Είτε τα χρειαστείς για κορονοϊό, είτε για κάτι άλλο, στο «ου μπλέξεις» καταλήγεις. Η διαχείριση που έχει γίνει από τους υπευθύνους, τα «είπα ξείπα» των ειδικών, έχουν προκαλέσει σύγχυση. Πιο πρόσφατα παράδειγμα το διπλές μάσκες, όχι διπλές μασκές. Η ιστορία με τα εμβόλια ήταν το αποκορύφωμα της λανθασμένης επικοινωνιακής πολιτικής. Πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την τωρινή κατάσταση «πανδημία των ανεμβολίαστων» και λίγες μέρες μετά παραδέχονται άπαντες ανοικτά πως η 3η δόση ελάχιστα προφυλάσσει από τη μετάλλαξη όμικρον.

Αντιλαμβάνεστε πως το πράγμα έχει γλιστρήσει εντελώς από τα χέρια της πολιτείας. Ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να κάνει ότι μπορεί περισσότερο για να προστατέψει τον εαυτό του. Ασφαλώς όχι εις βάρος του άλλου. Απλώς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε…

Μέρος του άρθρου δημοσιεύτηκε στην e-sportime, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ

Λάβετε κάθε μέρα την e-sportime δωρεάν στο προσωπικά σας e-mail με μια απλή εγγραφή. 

Διαβάστε τα νέα μέτρα 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…