ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

Έβγαλαν επιλεκτική… γλώσσα

Καλά έκανε ο Προμηθέας και μίλησε εναντίον του Ολυμπιακού. Το ίδιο και το Λαύριο. Και ο Ήφαιστος. Και η ΑΕΚ. Είναι δικαίωμά τους. Την ίδια ευαισθησία θα έπρεπε να τη δείχνουν και σε άλλα ζητήματα της Basket League.
Έβγαλαν επιλεκτική… γλώσσα

Κάτι δεν πάει καλά. Η Δευτέρα 20 Μαΐου θα είναι μία ιστορική ημέρα. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αφήσει την Basket League και να υποβιβαστεί στην Α2. Το πήρε απόφαση και… πάτησε τη σκανδάλη.

Και η Basket League καλείται να πορευθεί όχι μόνο χωρίς μία ιστορική ομάδα, αλλά έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί – σε Ελλάδα και Ευρώπη – από τη δεκαετία του ’90. Έχει συμβεί ξανά. Και η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, αλλά η Λίγκα επέζησε.

Κανείς, εξάλλου, δεν πρέπει να κάνει… τεμενάδες σε ένα αίτημα, δίκαιο ή άδικο. Είναι ξεκάθαρο. Και ο Ολυμπιακός κούρασε σε αυτόν τον τομέα. Το αίτημά του, με τόση επιμονή, θα έπρεπε να γίνει στο φινάλε του πρωταθλήματος. Για χάρη των… συνεταίρων.

Αλλά…

Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχίζει την… καζούρα. Σαν μαθητή Δημοτικού. Προφανώς, θεωρεί ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας του θα είναι το ίδιο χωρίς το ντέρμπι «αιωνίων». Εκτός και αν του αρέσει που θα (θεωρεί πως) η ομάδα του θα παίρνει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο.

Αλήθεια, τη… γλώσσα που έβγαλαν όλες οι ομάδες κατά του Ολυμπιακού, γιατί δεν την έβγαλαν και πιο πριν; Σε άλλα περιστατικά…

Δεν απασχόλησε κανέναν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στα πλέι οφ με μόλις 6 παίκτες; Αυτό δεν είναι αλλοίωση;  Μίλησε κανείς γι΄ αυτό; Ή όλα καλά;

Δεν απασχόλησε κανέναν το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είπε και… ξείπε, αναφορικά με την απόφασή του να μην αγωνιστεί την τελευταία αγωνιστική; Αυτό δεν αλλοίωσε τη βαθμολογία; Θα πει κάποιος, εδώ δεν ασχολήθηκε ούτε καν το ίδιο το Λαύριο που υποβιβάστηκε χάρη σε αυτή την απόφαση. Και τι έκανε; Ζήτησε αναδιάρθρωση, αντί να διαμαρτυρηθεί.

Για την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αφήσει εκείνο το περίφημο κόκκινο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού ασχολήθηκε κανείς; Με εκείνο το επικό ξέσπασμά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Καλά έκανε ο Προμηθέας και μίλησε εναντίον του Ολυμπιακού. Το ίδιο και το Λαύριο. Και ο Ήφαιστος. Και η ΑΕΚ. Είναι δικαίωμά τους.

Την ίδια ευαισθησία θα έπρεπε να τη δείχνουν και σε άλλα ζητήματα. Είναι συνέταιροι σε αυτή τη Λίγκα και όχι… κομπάρσοι, όπως έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Έχουν δίκιο πως πρέπει να παίξουμε μπάσκετ. Αλλά για ποιο μπάσκετ μιλάμε;

Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τον Αντετοκούνμπο σέντερ;

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τον Αντετοκούνμπο σέντερ;

Το έργο το έχουμε δει ξανά. Πέρσι στους ημιτελικούς της Ανατολής, όταν οι Τορόντο Ράπτορς βρήκανε τον τρόπο να σταματήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ένα τείχος από κορμιά έκανε τη δουλειά.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Οι Μπακς έφεραν το τέλος της… αθωότητας στο NBA

Οι Μπακς έφεραν το τέλος της… αθωότητας στο NBA

Πείτε την όπως θέλετε: επική, τεράστια, κολοσσιαία, συγκλονιστική, μοναδική ιστορική! Ό,τι άλλο θέλετε. Η κίνηση των Μπακς είναιαπ' αυτές που λατρεύουμε να αποκαλούμε... καρυδάτες.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;

Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;

Το υπουργείο Παιδείας έχει βαλθεί να μας πείσει πως πρόκειται για κάτι άλλο. Πρόστιμα και αποκλεισμός όσων δεν φορούν μάσκα είναι στο μενού του... Παιδείας.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Τα ακούσατε τα νέα; Νεκρό ένα βρέφος στην Εύβοια…

Τα ακούσατε τα νέα; Νεκρό ένα βρέφος στην Εύβοια…

Δεν (μου) κάνει πια καμία εντύπωση. Και αυτό δεν είναι λογικό. Μοιάζει με κάτι που περιμένουμε καρτερικά. Πότε θα έρθουν τα άσχημα μαντάτα. Χάνονται ψυχές στην Εύβοια και δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι μία ακόμη Κυριακή.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Στο τέλος της καταιγίδας, υπάρχει ένας χρυσός ουρανός

Στο τέλος της καταιγίδας, υπάρχει ένας χρυσός ουρανός

Υπομονή. Του χρόνου θα έρθει η σειρά μας. Δεν πειράζει... Του χρόνου. Του χρόνου. Τα χρόνια κύλησαν. Και η Λίβερπουλ βρέθηκε σε μία αέναη λούπα.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Τι έχουν τα… έρμα και δεν το βουλώνουν;

Τι έχουν τα… έρμα και δεν το βουλώνουν;

Θέλει θράσος. Μπόλικα... καρύδια. Και φωνή. Να είσαι βολεμένος όχι μία, αλλά για δύο-τρεις ζωές και να μη σταματάς να μιλάς.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Βαδίζουμε σε ολοκληρωτική καραντίνα λόγω… βλακείας, αν δεν το έχετε πιάσει

Βαδίζουμε σε ολοκληρωτική καραντίνα λόγω… βλακείας, αν δεν το έχετε πιάσει

Τα πράγματα είναι απλά: Ο κόσμος χάνεται και μία κυρία... λιάζεται. Στην κυριολεξία. Όχι σήμερα που έχει κρύο. Χθες που ήταν καλοκαίρι. Ο κορονοϊός δεν κάνει πλάκα. Εμείς κάνουμε. Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, λόγω... βλακείας, τα μέτρα θα είναι πιο σκληρά. Θα σας αρέσει;

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Εσύ ανίδεε, μείνε στο σπίτι σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Εσύ ανίδεε, μείνε στο σπίτι σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κορονοϊός: Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ανθρωπότητας, εμείς... πετάμε αετό. Και ακόμη και χθες είπαμε να πάμε για την τελευταία (;) ποτάρα μας, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τους πάντες.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Κόμπι γύρνα να εκτελέσεις τις βολές…

Κόμπι γύρνα να εκτελέσεις τις βολές…

Κόμπι γύρνα πίσω. Εχεις να εκτελέσεις βολές. Όπως τότε. Που είχες διαλύσει τον αχίλλειό σου.

Μιχάλης Γκιουλένογλου