ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;

Το υπουργείο Παιδείας έχει βαλθεί να μας πείσει πως πρόκειται για κάτι άλλο. Πρόστιμα και αποκλεισμός όσων δεν φορούν μάσκα είναι στο μενού του... Παιδείας.
Είστε σίγουρα Υπουργοί Παιδείας;

Υπάρχει ένας διαβολικός λόγος, τον οποίο δεν γνωρίζω, που τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με τον… στανιό στις 7 Σεπτεμβρίου. Αυτό λέει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η Νίκη Κεραμέως.

Μετά ήταν η σειρά του Στέλιου Πέτσα. Μας ενημέρωσε πως εμάς τους γονείς μας περιμένει κάποιου είδους ποινή, αν τα παιδιά μας δεν συμμορφωθούν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο σχολείο.

Τώρα είναι η σειρά της Σοφίας Ζαχαράκη να μας ενημερώσει (με στόμφο) ότι όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα.

Λογικά μέχρι το τέλος της ημέρας κάποιος από τους… υπεύθυνους, μπορεί να μας ενημερώσει ότι επαναφέρουν τον… χάρακα για όσους δεν συμμορφωθούν. Γιατί όχι; Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι κακή ιδέα.

Οι περισσότεροι γονείς είναι διστακτικοί για το άνοιγμα των σχολείων. Και καλά κάνουν. Αυτό μας λένε στην τηλεόραση οι κυβερνώντες. Ναι, η ζωή συνεχίζεται, αλλά όχι όπως το έχει φανταστεί στον δικό της κόσμο η Νίκη Κεραμέως.

Δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο με τους πολιτικούς μας, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Εδώ και χρόνια.

Αλήθεια, αυτός που πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε παιδιά 5-6-7-8 ετών, πόσο σίγουρος είναι για την απόφασή του;

Ο Στέλιος Πέτσας μας μίλησε για…. τιμωρία. Μεγαλύτερη τιμωρία από την στέρηση της (όποιας) Παιδείας δεν υπάρχει αγαπητέ κυβερνητικέ εκπρόσωπε. Και με αυτά που θέλετε να κάνετε, μάλλον στη στέρηση θα μας οδηγήσετε. Όχι επειδή θέλετε να περάσετε κάτι σωστό (τη χρήση μάσκας), αλλά με τον τρόπο που θέλετε να την περάσετε.

Λατρεύω να ακολουθώ τους κανόνες. Μου αρέσει να ξέρω πως… παίζω το παιχνίδι. Και η απόφαση της μάσκας παντού είναι σωστή. Πόσω μάλιστα από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού. 

Αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο, επειδή κάποιοι επιθυμούν να αφήσουν το όνομά τους χαραγμένο στην ελληνική ιστορία.

Υπάρχει και ο λάθος τρόπος που μπορεί να γραφτεί ένα όνομα. Η Νίκη Κεραμέως μπορεί να δει κάμποσους απ’ τους προκατόχους της σε αυτή τη λίστα.

Το πλάνο στα σχολεία με την εκ περιτροπής μάθηση, τον Ιούνιο, λειτούργησε καλύτερα απ’ την εξ’ αποστάσεως μάθηση. Και ας πανηγυρίζει για την επιτυχία της τελευταίας η υπουργός.

Οι γονείς μόνο ξέρουν πόσοι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν το μοντέλο της διαδικτυακής μάθησης.

Πάνε πάλι στο… μαστίγιο και στο καρότο. Αλήθεια, ο Στέλιος Πέτσας φοράει τη δική του μάσκα επί έξι σαρανταπεντάλεπτα; Και αν ναι, θεωρεί ότι το ίδιο μπορεί να κάνει ένα 6χρονο πρωτάκι;

Αλήθεια, η Νίκη Κεραμέως είναι τόσο σίγουρη ότι ένας γονέας μπορεί να επιβάλλει κάτι τέτοιο στο παιδί του; Είναι διαφορετικό να φορέσει μάσκα ένα παιδί για λίγο σε ένα σούπερ μάρκετ και άλλο σερί στο σχολείο (και ας τη βγάζει στα διαλείμματα). Και πόσο σίγουρη είναι πως κάθε τάξη θα έχει 17 παιδιά; Με ποιες υποδομές; Εκτός αν υπολογίζει και τα παιδιά που δεν θα φορέσουν μάσκα (και θα είναι εκτός) οπότε είμαστε ΟΚ.

Αλήθεια, η Σοφία Ζαχαράκη μπορεί να λέει τόσο εύκολα πως ένα παιδί δεν έχει δικαίωμα στη μάθηση; Τα παιδιά που έχουν μαθησιακά ζητήματα, τι θα κάνουνε; Πρέπει να αποκλειστούν;

Σε ποιους νομίζετε πως απευθύνεστε; Σε 8χρονα παιδιά… μηχανές;

Είστε σίγουρα του… Παιδείας ή μας κάνετε πλάκα;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τον Αντετοκούνμπο σέντερ;

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τον Αντετοκούνμπο σέντερ;

Το έργο το έχουμε δει ξανά. Πέρσι στους ημιτελικούς της Ανατολής, όταν οι Τορόντο Ράπτορς βρήκανε τον τρόπο να σταματήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ένα τείχος από κορμιά έκανε τη δουλειά.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Οι Μπακς έφεραν το τέλος της… αθωότητας στο NBA

Οι Μπακς έφεραν το τέλος της… αθωότητας στο NBA

Πείτε την όπως θέλετε: επική, τεράστια, κολοσσιαία, συγκλονιστική, μοναδική ιστορική! Ό,τι άλλο θέλετε. Η κίνηση των Μπακς είναιαπ' αυτές που λατρεύουμε να αποκαλούμε... καρυδάτες.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Τα ακούσατε τα νέα; Νεκρό ένα βρέφος στην Εύβοια…

Τα ακούσατε τα νέα; Νεκρό ένα βρέφος στην Εύβοια…

Δεν (μου) κάνει πια καμία εντύπωση. Και αυτό δεν είναι λογικό. Μοιάζει με κάτι που περιμένουμε καρτερικά. Πότε θα έρθουν τα άσχημα μαντάτα. Χάνονται ψυχές στην Εύβοια και δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι μία ακόμη Κυριακή.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Στο τέλος της καταιγίδας, υπάρχει ένας χρυσός ουρανός

Στο τέλος της καταιγίδας, υπάρχει ένας χρυσός ουρανός

Υπομονή. Του χρόνου θα έρθει η σειρά μας. Δεν πειράζει... Του χρόνου. Του χρόνου. Τα χρόνια κύλησαν. Και η Λίβερπουλ βρέθηκε σε μία αέναη λούπα.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Τι έχουν τα… έρμα και δεν το βουλώνουν;

Τι έχουν τα… έρμα και δεν το βουλώνουν;

Θέλει θράσος. Μπόλικα... καρύδια. Και φωνή. Να είσαι βολεμένος όχι μία, αλλά για δύο-τρεις ζωές και να μη σταματάς να μιλάς.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Βαδίζουμε σε ολοκληρωτική καραντίνα λόγω… βλακείας, αν δεν το έχετε πιάσει

Βαδίζουμε σε ολοκληρωτική καραντίνα λόγω… βλακείας, αν δεν το έχετε πιάσει

Τα πράγματα είναι απλά: Ο κόσμος χάνεται και μία κυρία... λιάζεται. Στην κυριολεξία. Όχι σήμερα που έχει κρύο. Χθες που ήταν καλοκαίρι. Ο κορονοϊός δεν κάνει πλάκα. Εμείς κάνουμε. Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, λόγω... βλακείας, τα μέτρα θα είναι πιο σκληρά. Θα σας αρέσει;

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Εσύ ανίδεε, μείνε στο σπίτι σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Εσύ ανίδεε, μείνε στο σπίτι σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κορονοϊός: Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ανθρωπότητας, εμείς... πετάμε αετό. Και ακόμη και χθες είπαμε να πάμε για την τελευταία (;) ποτάρα μας, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τους πάντες.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Κόμπι γύρνα να εκτελέσεις τις βολές…

Κόμπι γύρνα να εκτελέσεις τις βολές…

Κόμπι γύρνα πίσω. Εχεις να εκτελέσεις βολές. Όπως τότε. Που είχες διαλύσει τον αχίλλειό σου.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου: Θαύματα φέτος δεν κάνει ούτε ο Μπαρτζώκας…

Θαύματα φέτος δεν κάνει ούτε ο Μπαρτζώκας…

Οποιος πιστεύει οτι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει άρδην φέτος με την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ας σηκώσει το χέρι του. Ο Μπαρτζώκας ήρθε για να χτίσει το δικό του αύριο. Και αυτό θέλει υπομονή. Από όλους.

Μιχάλης Γκιουλένογλου