ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Όχι και ανακούφιση…

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παλεύει μόνο για την κορυφή και να κατακτά τίτλους, όχι να συμβιβάζεται με την τρίτη θέση.
Όχι και ανακούφιση…

Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να παλεύει για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα και να ανακουφίζεται με την εξασφάλιση του καλού εισιτήριου στο Europa League. Είναι ένα άβολο σκηνικό και ευτυχώς που απομένει ένας αγώνας για να τελειώσει μία σεζόν, που ακόμα και κάτω υπό αυτές τις συνθήκες της «εξυγίανσης», μπορούσε να εξελιχθεί σε θρίαμβο.

Η ομάδα ήταν αποτελεσματική απέναντι στον Παναιτωλικό και πέτυχε τέσσερα πανέμορφα γκολ, σε δημιουργία και εκτέλεση, ουσιαστικά στις τέσσερις πρώτες ευκαιρίες που δημιούργησε. Ωστόσο, ήταν φάσεις δουλεμένες στην προπόνηση και με την μπάλα κάτω. Με το παιχνίδι να «ανοίγει» ωραία από τον άξονα προς τα πλάγια και τους κεντρικούς χαφ να πατούν περιοχή και να σκοράρουν. Τα τρία από τα τέσσερα τέρματα σημειώθηκαν με τις επιθέσεις να χτίζονται από την άμυνα και το τέταρτο σε κατάσταση επιθετικού τρανζίσιον. Προφανώς και τώρα είναι αργά, αλλά ο Χρήστος Κόντης στο μικρό διάστημα που βρίσκεται ως πρώτος προπονητής έχει δουλέψει τις συνεργασίες από τη μέση και μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχει με διαφορά την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα, αλλά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πλήρωσε την ανύπαρκτη μεσοαμυντική λειτουργία του. Ένα στοιχείο του παιχνιδιού, στο οποίο πρέπει να δίνεται έμφαση στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Τότε, «δουλεύονται» οι ομάδες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε από κοντά για δεύτερη φορά έναν αγώνα του Ολυμπιακού. Και αυτόν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να πέτυχαν εννέα γκολ (και να δέχθηκαν ένα), αλλά η 15η της βαθμολογίας και υποβιβασθείσα, Κέρκυρα, δημιούργησε 11 τελικές προσπάθειες και ο 8ος της κατάταξης, Παναιτωλικός, έκανε 12 (6 εξ αυτών έγιναν ευκαιρίες για γκολ, με ένα δοκάρι και πέντε αποκρούσεις του Χουτεσιώτη, ο οποίος κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν). Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να γίνει ξανά συμπαγής ως ομάδα και ευτυχώς υπάρχει στον πάγκο ένας προπονητής μιας σχολής, που εγγυάται τακτική και αποτέλεσμα.

Σε αυτό το φινάλε της σεζόν, ο σύλλογος μπορεί να κρατήσει ότι έχει ένα «διαμάντι» στο έμψυχο δυναμικό του, προϊόν της Ακαδημίας του, που αν προσεχθεί και πάρει ευκαιρίες, μπορεί να δώσει πολλά. Ο Βρουσάι πρέπει να δυναμώσει γιατί όλο το υπόλοιπο αγωνιστικό «πακέτο» παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Είχαμε ξεχάσει από τους εξτρέμ του Ολυμπιακού πώς είναι να ντριμπλάρουν τον αντίπαλο και να παίζουν σε κατάσταση ένας εναντίον ενός μαζί του. Ο Χουτεσιώτης δείχνει τρομερή βελτίωση και πως δουλεύει πάρα πολύ για να εξελιχθεί, αλλά δύσκολα θα βρει παιχνίδια τη νέα σεζόν αν παραμείνει στην ομάδα, καθώς η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και συγκυριακή.

Αυτό που «πονάει», είναι ότι ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του και παρά τα όσα τραγελαφικά έγιναν στη φετινή Super League μπορούσε να κόψει πρώτος το νήμα. Ακόμα και με ένα ολόκληρο «σύστημα» εναντίον του. Με τα «αν» δεν βγαίνει άκρη. Για την ακρίβεια, περισσότερο ταλαιπωρείσαι και προσπαθείς να συμπληρώσεις τα κομμάτια για να δημιουργήσεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Γράφοντας, όμως, τι πήγε στραβά όλους αυτούς τους μήνες, έχω καθαρή τη συνείδησή μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Τα «ρημάδια», τα μαθηματικά…

Τα «ρημάδια», τα μαθηματικά…

Με μαθηματική ακρίβεια, ο Ολυμπιακός θα δεχόταν, κάποια στιγμή, 2 γκολ. Η «κρυάδα» ήρθε σε ένα ματς που δεν έπρεπε και στο οποίο ήταν ανώτερος.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Άστους να παίζουν και να τη «βρίσκουν» μόνοι τους…

Άστους να παίζουν και να τη «βρίσκουν» μόνοι τους…

Η φωτογραφία είναι συλλεκτική. Τέτοιες «καθαρές» άμυνες, δεν είναι πια αποδεκτές από τον Ολυμπιακό και τον λαό του.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Τι τους έχεις κάνει, Ολυμπιακέ…

Τι τους έχεις κάνει, Ολυμπιακέ…

Ο Ολυμπιακός έχασε το ματς που δεν έπρεπε και πιθανότατα ένα Πρωτάθλημα. Πείραξε και η ήττα και ο τρόπος, αλλά η αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας από τον Τύπο καταδεικνύει στο έπακρο πόσο πόνο έχει προκαλέσει αυτός ο τεράστιος σύλλογος στους αντιπάλους του.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Ο Ολυμπιακός βγήκε «ατσαλάκωτος» και κάποιος αισθάνεται άβολα

Ο Ολυμπιακός βγήκε «ατσαλάκωτος» και κάποιος αισθάνεται άβολα

Ορισμένοι περίμεναν πως το Πρωτάθλημα θα τελειώσει μέσα στον Ιανουάριο, στην επαρχία, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Όταν το «πει» ο Ολυμπιακός

Όταν το «πει» ο Ολυμπιακός

Μόνο τότε θα έχει τελειώσει το Πρωτάθλημα. Όταν το αποφασίσει και το «πει» ο Ολυμπιακός. Κυνήγι μέχρι το τέλος και όπου βγει.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει από το καλοκαίρι

Ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει από το καλοκαίρι

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης δεν θα μακροημερεύσει αγωνιστικά στον Ολυμπιακό, αλλά τα σημάδια είχαν φανεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Το project Σολδάνο θέλει στήριξη

Το project Σολδάνο θέλει στήριξη

Ο Φράνκο Σολδάνο θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, αλλά έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην επίλυση του προβλήματος γκολ.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Έργο προπονητή

Έργο προπονητή

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Ολυμπιακός έγινε ξανά ομάδα, με ποδοσφαιρικές αρχές και πλάνο. Και ο λόγος, βρίσκεται στην άκρη του πάγκου.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Πέτρα-πέτρα για κάτι μεγάλο!

Πέτρα-πέτρα για κάτι μεγάλο!

Εύκολος αντίπαλος σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο δεν υπάρχει και ο Ολυμπιακός, βαδίζοντας βήμα-βήμα, μπορεί να πετύχει κάτι σπουδαίο.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης