ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Τι άλλο πρέπει να κάνει ο Νάτχο…

Ο Ισραηλινός μέσος ξεχειλίζει από ποιότητα πάνω στο χορτάρι, αλλά ακόμα δεν έχει αρχίσει ως βασικός σε ένα παιχνίδι της Super League.
Τι άλλο πρέπει να κάνει ο Νάτχο…

Στις χαρές, όλα είναι καλά και ωραία. Στις «στραβές», όμως, δοκιμάζονται όλοι και όλα. Οκτώ χαμένοι βαθμοί, ήδη, στο Πρωτάθλημα, σε επτά αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός πίστευε πως θα έκανε περίπατο στην Κρήτη, αντιμετωπίζοντας τον ΟΦΗ σαν νεοφώτιστο, που δεν είναι. Σαν να πηγαίνει για πρώτη φορά στο «Γεντί Κουλέ».

Είναι η πρώτη, πραγματικά, κακή ημέρα στη δουλειά για τον Πέδρο Μαρτίνς (τη δικαιούται, άνθρωπος είναι), ο οποίος πήρε χαμηλό βαθμό στην πνευματική και αγωνιστική προετοιμασία ενός ματς, στον καταρτισμό της σύνθεσης, της διαχείρισής της ομάδας του… Οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι προβλεπόμενες, βελτίωσαν την εικόνα, αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Ολόκληρος ο «ερυθρόλευκος» οργανισμός έχει μπει στη διαδικασία να ασχολείται διαρκώς με τη διαιτησία, κάτι που έχει περάσει και στους παίκτες, και άλλο που δεν θέλουν να βρίσκουν άλλοθι σε κάθε ματς. Αυτή είναι η «εξυγίανση» και δεν αλλάζει. Το θέμα είναι τι κάνει κοτζάμ Ολυμπιακός για να αποφύγει τέτοιες διατεταγμένες υπηρεσίες από διαιτητές που βρίσκονται σε «αποστολή» εις βάρος του και να διαφοροποιήσει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Τι άλλο πρέπει να κάνει ο Νάτχο για να παίξει βασικός σε αγώνα της Super League… Δεν υπάρχει άλλος κεντρικός μέσος εντός συνόρων με αυτήν την ποιότητα και τα αγωνιστικά/ηγετικά χαρακτηριστικά. Γύρισε τη Δευτέρα από το Ισραήλ, ο Καμαρά επέστρεψε την Πέμπτη στο Ρέντη από κουραστικά ταξίδια, και προτιμήθηκε ο μέσος από τη Γουινέα, ο οποίος από την πρώτη «βαριεστημένη» πάσα στο ματς «έδειξε» την κούρασή του και ότι είναι σκασμένος.

Το πρόβλημα στην επίθεση και το σκοράρισμα είναι έντονο. Ο Γκερέρο δεν ήταν ποτέ σκόρερ για να γίνει ξαφνικά στα 28, κάτι που είχαμε σημειώσει από τη στιγμή που αποκτήθηκε. Ένας γκολτζής, στη χαμένη ευκαιρία του 71ου λεπτού, θα έμπαινε με την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μαρτίνς πίστευε πως ο Χασάν θα κάνει τη δουλειά, αλλά ο Αιγύπτιος έχει χάσει γκολ που έπρεπε να έχει βάλει, βγάζοντας κιόλας δύο θλάσεις, αν και η γενικότερη εικόνα του είναι θετική, καθώς απασχολεί την αντίπαλη άμυνα και κάνει καλές κινήσεις ως σέντερ φορ. Να περιμένουμε τη λύση στο πρόβλημα από τον φιλότιμο Μάνο, είναι ουτοπικό. Αν ο Ολυμπιακός είχε έναν «Μήτρογλου» στη γραμμή κρούσης, δεν θα φαινόταν καν η αδυναμία των εξτρέμ του να βρουν δίχτυα. Εξαιρείται ο Λάζαρος, ο οποίος, όμως, βρίσκεται εδώ και ενάμιση μήνα μακριά από τον καλό του εαυτό.

Κανένας τίτλος δεν έχει κριθεί από την 7η αγωνιστική. Εκτός και αν έχουν συμβιβαστεί και οι «ερυθρόλευκοι» με την ιδέα και την «πεποίθηση» της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που βαστάει από την περυσινή σεζόν, πως το Πρωτάθλημα θα καταλήξει ό,τι και να γίνει στην Τούμπα. Τότε, κακώς συζητάμε και στενοχωριόμαστε.

ΥΓ: Η εικόνα να βλέπεις τον Κουτσιανικούλη και τον Πλατέλλα να… αλωνίζουν από άκρη σε άκρη στο πρώτο ημίχρονο, δεν είναι αποδεκτή. Μακάρι, πάντως, ο ΟΦΗ και οι παίκτες του να είχαν το ίδιο πάθος και να επιδείκνυαν ανάλογη αυταπάρνηση και στους αγώνες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Super League θα παιζόταν με τους ίδιους όρους για όλους.

Παίρνει μέτρα ο Μαρτίνς, όλοι Ρέντη μέχρι την Τετάρτη (24/10)!

Δεν είναι αγωνιστικά τα αίτια της άσχημης ήττας του Ολυμπιακού

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Τα «ρημάδια», τα μαθηματικά…

Τα «ρημάδια», τα μαθηματικά…

Με μαθηματική ακρίβεια, ο Ολυμπιακός θα δεχόταν, κάποια στιγμή, 2 γκολ. Η «κρυάδα» ήρθε σε ένα ματς που δεν έπρεπε και στο οποίο ήταν ανώτερος.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Άστους να παίζουν και να τη «βρίσκουν» μόνοι τους…

Άστους να παίζουν και να τη «βρίσκουν» μόνοι τους…

Η φωτογραφία είναι συλλεκτική. Τέτοιες «καθαρές» άμυνες, δεν είναι πια αποδεκτές από τον Ολυμπιακό και τον λαό του.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Τι τους έχεις κάνει, Ολυμπιακέ…

Τι τους έχεις κάνει, Ολυμπιακέ…

Ο Ολυμπιακός έχασε το ματς που δεν έπρεπε και πιθανότατα ένα Πρωτάθλημα. Πείραξε και η ήττα και ο τρόπος, αλλά η αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας από τον Τύπο καταδεικνύει στο έπακρο πόσο πόνο έχει προκαλέσει αυτός ο τεράστιος σύλλογος στους αντιπάλους του.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Ο Ολυμπιακός βγήκε «ατσαλάκωτος» και κάποιος αισθάνεται άβολα

Ο Ολυμπιακός βγήκε «ατσαλάκωτος» και κάποιος αισθάνεται άβολα

Ορισμένοι περίμεναν πως το Πρωτάθλημα θα τελειώσει μέσα στον Ιανουάριο, στην επαρχία, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Όταν το «πει» ο Ολυμπιακός

Όταν το «πει» ο Ολυμπιακός

Μόνο τότε θα έχει τελειώσει το Πρωτάθλημα. Όταν το αποφασίσει και το «πει» ο Ολυμπιακός. Κυνήγι μέχρι το τέλος και όπου βγει.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει από το καλοκαίρι

Ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει από το καλοκαίρι

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης δεν θα μακροημερεύσει αγωνιστικά στον Ολυμπιακό, αλλά τα σημάδια είχαν φανεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Το project Σολδάνο θέλει στήριξη

Το project Σολδάνο θέλει στήριξη

Ο Φράνκο Σολδάνο θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, αλλά έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην επίλυση του προβλήματος γκολ.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Έργο προπονητή

Έργο προπονητή

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Ολυμπιακός έγινε ξανά ομάδα, με ποδοσφαιρικές αρχές και πλάνο. Και ο λόγος, βρίσκεται στην άκρη του πάγκου.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Παναγιώτης Γκαραγκάνης: Πέτρα-πέτρα για κάτι μεγάλο!

Πέτρα-πέτρα για κάτι μεγάλο!

Εύκολος αντίπαλος σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο δεν υπάρχει και ο Ολυμπιακός, βαδίζοντας βήμα-βήμα, μπορεί να πετύχει κάτι σπουδαίο.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης