ΑΡΗΣ

Δελής (Βουλευτής ΚΚΕ): «Απαράδεκτη η αφαίρεση βαθμών από την ΠΑΕ Άρης»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, την ποινή των -6 βαθμών που επέβαλε η ΕΠΟ στην ΠΑΕ Άρης.
Δελής (Βουλευτής ΚΚΕ): «Απαράδεκτη η αφαίρεση βαθμών από την ΠΑΕ Άρης»

Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και εξήγησε πως υπάρχουν πολλές σκιές στην υπόθεση της ΠΑΕ Άρης και πως οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται ή να χάνονται μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7

Τι αίσθηση σας δίνει ο σύγχρονος αθλητισμός μέσα από την ποινή που επιβλήθηκε στον Άρη;

«Θεωρούμε πως η αφαίρεση των 6 βαθμών από τον Άρη είναι ένα απαράδεκτο γεγονός. Εμείς όχι μόνο τώρα, πάντα λέμε ότι οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται ή να χάνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και από τις προσπάθειες των παικτών. Δεν μπορεί οι βαθμοί να καθορίζονται έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, αυτό είναι μία πάγια θέση του κόμματος μας και εν πάση περιπτώσει υπάρχουν πολλές «σκιές» στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Δεν ξέρω, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Λέμε πολλά, κυκλοφορούν πολλά, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση και ζητάμε την απόσυρση της, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να έχουν την ίδια αφετηρία και με βάση τις δυνατότητες τους και την τύχη – γιατί και αυτή παίζει ρόλο στον χώρο του αθλητισμού – να κριθεί. Οι βαθμοί να καθορίζονται μόνο μέσα από το γήπεδο και πουθενά αλλού.

Διαφωνείτε με το γενικότερο πλαίσιο της αφαίρεσης βαθμών ως απαραίτητης ποινής;

Είναι μία συνολικότερη διαφωνία μας, πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν κυρώσεις και ποινές που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και να μην την «πληρώνει» μία ομάδα για κάποιον λόγο. Ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα πλήττεται από αυτό.

Από εκεί και πέρα, ο αθλητισμός εξελίσσεται, δεν βρισκόμαστε στις παλιές εποχές. Εγώ θυμάμαι και πρόλαβα κάποια πράγματα, πηγαίναμε στους φιλικούς αγώνες και ιδιαίτερα στα τοπικά ντέρμπυ. Τώρα αυτά τα πράγματα θεωρούνται αυτονόητα και πρέπει να προβληματιστούμε για αυτό. Βλέπουμε σκηνές ακόμη και εγκληματικού χαρακτήρα, έχουμε μέχρι και φόνους οπαδών, που είναι πολύ άσχημες καταστάσεις. Νομίζουμε ότι είναι φαινόμενα της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου για ευνόητους λόγους, επειδή προσελκύει πάρα πολύ κόσμο.

Προξενεί κατάπληξη, πως υπάρχουν ανώνυμες εταιρείες, και να μην υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά στο Υπουργείο Αθλητισμού. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, να ελέγχονται με βάση όλες τις νομοθεσίες που ακολουθούν οι ανώνυμες εταιρείες. Αυτή η διάκριση δημιουργεί ένα μεγάλο επίπεδο για είσοδο μικροεπενδυτών – ονόματα δεν λέμε καθώς είναι γνωστά – να αξιοποιήσουν τις ομάδες για δικό τους όφελος.

Όπως γίνεται, το βλέπουμε να γίνεται και κάποια στιγμή να τις αφήνουν στα κρύα του λουτρού. Αυτός ο συγκεκριμένος έχει κάνει αυτή την επιλογή, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ – ο Άρης είναι ανάμεσα σε αυτές είτε κάποιος το θέλει είτε όχι, βρίσκεται στις δημοφιλείς ομάδες, με μεγάλη ιστορία, πάρα πολύ κόσμο και μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο – αξιοποιούν τις ομάδες, πολλές φορές και χωρίς να το γνωρίζουν οι οπαδοί για τα δικά τους εμπορικά και επενδυτικά συμφέροντα.

Ελλοχεύει ένας κίνδυνος, ο φίλαθλος της κάθε ομάδας, κινδυνεύει να γίνει ένας στρατός υποστηρικτών κάθε ομάδας γιατί οι ιδιοκτήτες είναι προσωρινοί. Αυτός που μπαίνει πάντα σταθερά είναι ο ίδιος ο κόσμος, που είναι η πραγματική ψυχή και διοίκηση της ομάδας, οι οπαδοί της και την αγαπάει, την πονάει, χαίρεται και λυπάται με τα πάνω της και τα κάτω της. Οι επενδυτές έρχονται και παρέρχονται. Δεν μιλάμε συγκεκριμένα για τον Θοδωρή Καρυπίδη, μιλάμε σε ένα γενικότερο επίπεδο. Υπάρχουν βαθμίδες», κατέληξε ο κ. Δελής.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Xιμενεθ – Μορόν δεν λένε ούτε καλημέρα!

Xιμενεθ – Μορόν δεν λένε ούτε καλημέρα!

Ούτε…τυπικές πλέον οι σχέσεις ανάμεσα σε Μανόλο Χιμένεθ και Λορέν Μορόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ευκαιρία που ψάχνει η μεταγραφή του Άρη

Η ευκαιρία που ψάχνει η μεταγραφή του Άρη

Ευκαιρία το ματς με την Κηφισιά για χειμερινή μεταγραφή του Άρη...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτή η απουσία του Άρη είναι πιο σημαντική από του Μορόν

Αυτή η απουσία του Άρη είναι πιο σημαντική από του Μορόν

Ο Άρης θα στερηθεί τον Λορέν Μορόν για 2ο σερί ματς, όμως η πραγματικά κομβική απουσία απέναντι στην Κηφισιά είναι άλλη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έχει μεγάλα ζόρια ο Χιμένεθ!

Έχει μεγάλα ζόρια ο Χιμένεθ!

Και τη θέση του παίζει με Κηφισιά ο Μανόλο Χιμένεθ και απουσίες θα έχει στο παιχνίδι της Κυριακής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Έξι απουσίες και γρίφος ενδεκάδας με Κηφισιά για τον Χιμένεθ

Άρης: Έξι απουσίες και γρίφος ενδεκάδας με Κηφισιά για τον Χιμένεθ

Πολλά προβλήματα ο Άρης εν όψει Κηφισιάς, με τον Μανόλο Χιμένεθ να καλείται να ανασχηματίσει την ενδεκάδα του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Τελειώνει ο Μορόν ή απλώς κάνει… παύση;

Άρης: Τελειώνει ο Μορόν ή απλώς κάνει… παύση;

Ο Λορέν Μορόν μένει για δεύτερο σερί ματς εκτός λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο και για πρώτη φορά δημιουργείται πραγματικό ερωτηματικό γύρω από τον ρόλο του στον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Άρης: Αγνώριστος και εκτός Κυπέλλου – Σοκ αποκλεισμού από το Μαρούσι

Άρης: Αγνώριστος και εκτός Κυπέλλου – Σοκ αποκλεισμού από το Μαρούσι

Βαρύς και απρόσμενος αποκλεισμός για τον Άρη στο Final 8 του Κυπέλλου από το εξαιρετικό Μαρούσι...

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Άρης: Μακράν η μεγαλύτερη απογοήτευση!

Άρης: Μακράν η μεγαλύτερη απογοήτευση!

Σε σχέση με το ντόρο και με όσα περίμεναν στον Άρη, ο Κάρλες Πέρεθ είναι μακράν η μεγαλύτερη απογοήτευση των φετινών μεταγραφών.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χιμένεθ: Η υπομονή στέρεψε, φεύγει!

Χιμένεθ: Η υπομονή στέρεψε, φεύγει!

Ο Μανόλο Χιμένεθ εξάντλησε όλα τα περιθώρια και τα όρια της υπομονής. Φεύγει από τον Άρη αν δεν κερδίσει ούτε την Κηφισιά.

Ποδόσφαιρο