ΑΡΗΣ

Τερζής: «Δίπλα στον Ένινγκ για το καλύτερο αποτέλεσμα» (audio)

Ο άμεσος συνεργάτης του Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του Άρη, Τόλης Τερζής, μιλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τη νίκη του Άρη στην Ξάνθη.
Τερζής: «Δίπλα στον Ένινγκ για το καλύτερο αποτέλεσμα» (audio)

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έκανε τη Δευτέρα (21/10) ο στενός συνεργάτης του Μίχαελ Ένινγκ, Τόλης Τερζής, με αφορμή τη σημαντική νίκη του Άρη επί της Ξάνθης με 1-0 (20/10).

Ο κ. Τερζής αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γερμανό τεχνικό και εξήγησε πως βρίσκεται συνεχώς δίπλα του προκειμένου να τον βοηθήσει να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα νέα του καθήκοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Άρης: Ο Ένινγκ και οι προπονητές που πανηγύρισαν γκολ στα πρώτα 10 λεπτά

Επισης αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Άρη, αλλά και για τους Έμαν, Ιντέγε και Σάσα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τερζής στον Libero 107,4

Για τη νίκη και το γεγονός ότι δεν τελείωσε νωρίτερα το παιχνίδι ο Άρης: «Κάθε παιχνίδι που είναι στο γκολ και εφόσον δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ να παραμένει στο 0-1 μέχρι το τέλος σίγουρα υπάρχει ένα άγχος, μία πίεση αλλά σημασία έχει ότι πήραμε μια μεγάλη νίκη που θα μας βοηθήσει ενόψει της συνέχειας.

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να δημιουργείς φάσεις και βλέπουμε πολλές ομάδες ότι δυσκολεύονται να το πράξουν. Εμείς κάνουμε το δύσκολο, δημιουργούμε πολλές προϋποθέσεις για γκολ. Ίσως πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ίσως χρειαζόμαστε και λίγο την τύχη. Αυτός είναι ο παράγοντας για να έρθει το εύκολο γκολ. Και εχθές βγάλαμε πολλές τελικές ενέργειες, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα το παιχνίδι, ωστόσο λόγω ατυχίας, λόγω ικανότητας του αντίπαλου τερματοφύλακα, δεν καταφέραμε να το κάνουμε νωρίτερα, γι’αυτό υπήρξε ένα σχετικά μικρό άγχος μέχρι να πάρουμε την νίκη».

Για τον Μπράουν Ιντέγε ο Τερζής: «Ο Ιντέγε είναι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, εχθές πρόσφερε αρκετά στο παιχνίδι, ήταν από τους κορυφαίους. Τρέχει, απασχολεί πολλούς αμυντικούς οι οποίοι έχουν το μυαλό τους συνεχώς σε αυτόν. Είναι σημαντικός για την ομάδα. Αν έχει και την τύχη στα επόμενα παιχνίδια, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο και στο σκοράρισμα».

Για την σημαντική προσφορά πολλών παικτών στη νίκη στα Πηγάδια: «Μίλησε μέσα στη εβδομάδα ο Μίχαελ στους παίκτες και δούλεψε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Για παράδειγμα ο Ρόουζ και ο Βέλεθ ήταν πολύ σταθεροί εχθές, δεν υπήρχαν οι αφέλειες στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με προηγούμενα ματς. Ο Σούντγκρεν έπαιζε με διαφορετικό τρόπο στην Σουηδία, χρειαζόταν λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο παιχνιδιού, του μιλήσαμε με τον Μίχαελ, αρχίζει και αποδίδει όλα αυτά τα καλά στοιχεία που έχει ως ποδοσφαιριστής. Γενικά όμως έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές με τρεξίματα με τεχνική που βοηθούν στο παιχνίδι με την ποιότητά τους».

Για τον Σάσα και αν είναι η λύση για τα μπακ όταν υπάρχουν τραυματισμοί: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που οργανώνουμε πριν από τα παιχνίδια. Τον Σάσα τον παρακολουθούσαμε και όταν βρισκόταν στην προηγούμενη ομάδα του και ξέρουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στόπερ και ως δεξί μπακ, έχει παίξει εκεί όταν χρειάστηκε. Ήταν μια λύση στο μυαλό μας, γι’ αυτό και προτιμήθηκε όταν τραυματίστηκε ο Κόρχουτ».

Για  τον Έμαν και την σιγουριά που έβγαλε στην Ξάνθη: «Ο Έμαν είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ στην προπόνηση. Δεν έχει πολλή εμπειρία αλλά προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο. Τις προηγούμενες μέρες πήγε και στην εθνική, που έκανε καλά παιχνίδια, άσχετα αν δέχτηκε αρκετά γκολ. Η αντίπαλη ομάδα ήταν από τις κορυφαίες σε αυτή την ηλικία. Ο Έμαν ήταν από τους διακριθέντες, όπως και στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας πήγε πολύ καλά. Εχθές βοήθησε πολύ στις στατικές φάσεις με τις εξόδους του, πρέπει να τον στηρίξουμε τώρα που λείπει και ο Κουέστα και το κάνουμε καθημερινά».

Για το αν η χθεσινή εμφάνιση του Άρη έδειξε ότι ήταν άδικη η βαθμολογική διαφορά με την Ξάνθη: «Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά και με την Λάρισα, δημιουργήσαμε περισσότερες από 45 φάσεις. Οι βαθμοί που χάσαμε, μας λείψανε είναι η αλήθεια, αυτή είναι η διαφορά που είχαμε με την Ξάνθη. Από θέμα ποιότητας των δύο ομάδων είναι πασιφανές ότι ο Άρης είναι σε υψηλότερο επίπεδο, από εκεί και πέρα αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στα δύο παιχνίδια που προαναφέρθηκα, ακόμα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ αν κάναμε καλύτερη διαχείριση στο τέλος, νομίζω η βαθμολογία θα ήταν πολύ διαφορετική».

Για τα επόμενα παιχνίδια: «Όλα τα παιχνίδια έχουν την δυσκολία τους, σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας σε κάποια άλλα όπως τα ντέρμπι είναι υψηλότερος. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από αυτό που έρχεται με τον Παναιτωλικό και να κοιτάμε πως να παίρνουμε τους 3 βαθμούς για να ανέβουμε και άλλο στην βαθμολογία».

Για τον Μίχαελ Ένινγκ: «Εμείς προσπαθούμε να τον κάνουμε να εγκλιματιστεί όσο γρηγορότερα γίνεται. Είναι σημαντικό, να μάθει και τους ποδοσφαιριστές, τα χαρακτηριστικά τους το συντομότερο δυνατό. Ήμαστε καθημερινά κοντά του, τον βοηθάμε και θα συνεχίσουμε για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το αν η ομάδα έχει θέμα φυσικής κατάστασης: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Εμείς παρακολουθούμε από την αρχή όλους τους παίκτες. Τους ελέγχουμε καθημερινά, είμαστε καλά σε αυτό το κομμάτι. Εχθές ίσως βγήκαν κάποιοι τραυματισμοί λόγω πίεσης και σημαντικότητας του αγώνα. Είναι φυσιολογικό σε κάποιες στιγμές να έρθει».

Για το νέο του πόστο και τα θετικά σχόλια από τον κόσμο: «Ικανοποίηση για εμένα είναι όταν κερδίζει η ομάδα. Είχαμε καλά αποτελέσματα και άσχημα όσο ήμουν εγώ προπονητής. Ακόμα και σε αυτά που χάσαμε βαθμούς, ήμασταν αρκετά καλοί, κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε απλά άλλοτε είχαμε κάποιες στιγμές αδράνειας, άλλες ατυχίας. Το σημαντικό τώρα είναι να κερδίζει η ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Έρχεται και το κύπελλο στη συνέχεια που είναι μεγάλος στόχος. Όταν έρθει η ώρα θα επικεντρωθούμε και εκεί. Ο Άρης πρέπει να κυνηγάει πάντα όλες τις διοργανώσεις», κατέληξε ο Τερζής.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης: Τώρα ή ποτέ για Μορόν!

Άρης: Τώρα ή ποτέ για Μορόν!

Μετά τον Μόντσου, κρούση και για τον Λορέν Μορόν! Μονόδρομος να τον πουλήσει ο Άρης. Aν προκύψει πρόταση που να τον ικανοποιεί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άμεσες οι εξελίξεις για την υπέρβαση με Κουαμέ! Ο Άρης μιλάει για μεταγραφή!

Άμεσες οι εξελίξεις για την υπέρβαση με Κουαμέ! Ο Άρης μιλάει για μεταγραφή!

Πλησιάζει η υπέρβαση με Κουαμέ στον Άρη. Θετικός τόσο ο Ιβοριανός επιθετικός, όσο και η Φιορεντίνα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Πάει για το «μπαμ» με Κουαμέ!

Άρης: Πάει για το «μπαμ» με Κουαμέ!

Ο Άρης είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Φιορεντίνα για την απόκτηση του Κρίστιαν Κουαμέ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Τα κέρδη του Χιμένεθ από το ματς με τον Παναιτωλικό

Άρης: Τα κέρδη του Χιμένεθ από το ματς με τον Παναιτωλικό

Ο Άρης μπορεί να πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό χωρίς να εντυπωσιάσει, όμως ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε κάποια σημαντικά αγωνιστικά κέρδη από τις επιλογές του πάγκου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

Χωρίς τον Γιάννη Κωνσταντέλια θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, με τον νεαρό άσο να δίνει πλέον αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης μεταγραφές: Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Μπεντζαμίν Γκαρέ

Άρης μεταγραφές: Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Μπεντζαμίν Γκαρέ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπεντζαμίν Γκαρέ, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άρη και να τεθεί στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Αθανασίου : Η Ομόνοια, ο Άρης και… ο Λεβαδειακός

Ολυμπιακός – Αθανασίου : Η Ομόνοια, ο Άρης και… ο Λεβαδειακός

Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Νίκου Αθανασίου. Τι παίζει με Άρη, Ομόνοια και Λεβαδειακό…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: MEGA : Έβγαλε στα μανταλάκια τον Καρυπίδη λόγω Μόντσου (vid)

MEGA : Έβγαλε στα μανταλάκια τον Καρυπίδη λόγω Μόντσου (vid)

Δεν έχασε ευκαιρία το μεγάλο κανάλι να βγάλει στη σέντρα τον Θόδωρο Καρυπίδη μιας και ο Άρης προχωρά στην πώληση του Μόντσου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο Αθανασίου επέστρεψε από τη Ρίο Άβε και τα σενάρια για τον Άρη

Ολυμπιακός: Ο Αθανασίου επέστρεψε από τη Ρίο Άβε και τα σενάρια για τον Άρη

Ο Νίκος Αθανασίου επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά τη λύση του δανεισμού του στη Ρίο Άβε, με το μέλλον του να παραμένει ανοιχτό και τον Άρη να βρίσκεται στο προσκήνιο για την απόκτησή του.

Ποδόσφαιρο