ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγύπτιος στρατηγός: Οι Έλληνες έμαθαν να πολεμούν μόνοι τους – Δεν υπολογίζουν τίποτα

Αιγύπτιος στρατηγός: «Οι Έλληνες έμαθαν να πολεμούν μόνοι τους και οι καθημερινές αναχαιτίσεις με τα Τουρκικά μαχητικά τους έκαναν ατρόμητους.
Αιγύπτιος στρατηγός: Οι Έλληνες έμαθαν να πολεμούν μόνοι τους – Δεν υπολογίζουν τίποτα

Αιγύπτιος στρατηγός: «Οι Έλληνες έμαθαν να πολεμούν μόνοι τους και οι καθημερινές αναχαιτίσεις με τα Τουρκικά μαχητικά τους έχουν κάνει να μην υπολογίζουν τίποτε», έγραψε ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Σχηματισμού που υποστήριξε την επιχείρηση Μέδουσα.

Σύμφωνα με το veteranos.gr, οι Αιγύπτιοι έχουν να λένε τα καλύτερα για τις δυνατότητες της πολεμικής μας Αεροπορίας, όπως τις βίωσαν κατά την Άσκηση «Μέδουσα», στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας.

Τουρκία: Πάλι ξύλο – Αιγυπτιακή φρεγάτα μιμήθηκε το Λήμνος και πήγε να εμβολίσει τουρκική

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο που πρόεδρος της Αιγύπτου, μέσω του του αρχηγού των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Μοχάμεντ Ζάκι, διαβεβαίωσε τους Έλληνες συμμετέχοντες στην Άσκηση πως μπορούν «να θεωρούν την Αίγυπτο ως τη δεύτερη πατρίδα τους».

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας κατά την διάρκεια της συνάντησης Σίσι-Παναγιώτοπουλου πριν λίγες ημέρες, ανέφερε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τους τρόπους ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρόσφατη επίσκεψη του αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αθήνα επιβεβαίωσε το εξαιρετικό κλίμα ενώ η δήλωσή του ότι οι δύο χώρες θα αντιμετωπίσουν από κοινού αυτούς που επιβουλεύονται την ειρήνη «ενισχύοντας η μία την άλλη στον αμυντικό τομέα» μετουσιώνονται σε πράξη αυτές τις ημέρες με την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒΗΜΑΤΟΣ», Ελλάδα και Αίγυπτος συζητούν επί μίας επισημοποίησης της συνεργασίας του μέσω υπογραφής αμυντικής συμφωνίας κατά το γενικότερο πρότυπο αυτής που πρόσφατα υπέγραψε η Αθήνα με το Άμπου Ντάμπι.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά