ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Νταλάρας: Η άποψή του για τον Elvis Presley

Ο πηγαίος ερμηνευτής μιλά για τον Βασιλιά του του Ροκ εν Ρολ
Γιώργος Νταλάρας: Η άποψή του για τον  Elvis Presley

Το βιβλίο του Θανάση Λάλα «Γιώργος Νταλάρας… και το καλοκαίρι κρυώνω! Μισός αιώνας ελληνικό τραγούδι» (εκδόσεις Αρμός) περιλαμβάνει μαρτυρίες του ερμηνευτή για τη διαδρομή, τις συνεργασίες, τις απόψεις του, προσωπικές στιγμές και επιλογές του.

Στην ερώτηση του συγγραφέα για τον Elvis Presley, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε:

Στην αρχή με εντυπωσίασε. Μ’ άρεσε και δεν μ’ άρεσε. Φαίνεται ότι από άποψη μουσικών βιωμάτων ήμουν πιο κοντά στο χώρο της Ανατολής, με ήχους που είναι χτισμένοι για να εκφράσουν μια περιοχή και ένα χαρακτήρα μουσικής.

Μου άρεσε όμως η φωνή του, ήταν ανθρώπινη. Μου άρεσαν μερικά κομμάτια του πολύ. Άλλα κομμάτια του τα έβρισκα πολύ εμπορικά, πολύ καταναλώσιμα.

Στο μεταξύ άκουγα Rolling Stones και βέβαια Beatles και αυτοί έβλεπα ότι αναζητούσαν κάτι άλλο από τη μουσική, και νοηματικά και μουσικά.

Ο Presley αργότερα μόνο, όταν είχα ακούσει πια πολλά τραγούδια του, άρχισα να καταλαβαίνω ποιος είναι. Κατάλαβα ότι πίσω από αυτόν τον εμπορικό καταιγισμό, υπάρχει κάτι που ζει και ξεπερνάει την εμπορική σκοπιμότητα. Έτσι έπαθα με τον Presley αυτό που λένε μονομανία.

Το έργο «Διακοπές στο Ακαπούλκο» το είδα εφτά φορές. Μου άρεσε από εκεί μια μποσανόβα και ο καταπληκτικός τρόπος που την έλεγε, είχε μέσα latin στοιχεία και το ερμήνευε πολύ μαστόρικα…Είχε επίσης και μια κιθάρα που σε κάποια σημεία γινόταν τζαζ-ροκ. Αυτό το κομμάτι είναι τρέλα, μου αρέσει ακόμα πάρα πολύ…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χωρίς κατηγορία: Δανεικός στη Ρίο Άβε ο Γκουστάβο Μάνσα από τον Ολυμπιακό

Δανεικός στη Ρίο Άβε ο Γκουστάβο Μάνσα από τον Ολυμπιακό

Η Ρίο Άβε ολοκλήρωσε τον δανεισμό του Γκουστάβο Μάνσα από τον Ολυμπιακό συνεχίζοντας τις κινήσεις ενίσχυσης.

Χωρίς κατηγορία
Χωρίς κατηγορία: Νέα τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και το μήνυμα προς την Ελλάδα

Νέα τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και το μήνυμα προς την Ελλάδα

Η Τουρκία προχωρά στην ένταξη των συστημάτων KORAL 2 και ILGAR 2 ενισχύοντας τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.

Χωρίς κατηγορία
Χωρίς κατηγορία: Έκτακτη σύσκεψη στη Ρίο Άβε μετά την έντονη αντίδραση των οπαδών

Έκτακτη σύσκεψη στη Ρίο Άβε μετά την έντονη αντίδραση των οπαδών

Η διοίκηση της Ρίο Άβε συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη μετά τη δυσαρέσκεια των οπαδών με φόντο στρατηγική προπονητή και ταυτότητα.

Χωρίς κατηγορία
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (28/1) : Κανείς δεν θα ξεχάσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ – Χριστός Ανέστη!

Πρωτοσέλιδο Sportime (28/1) : Κανείς δεν θα ξεχάσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ – Χριστός Ανέστη!

Αιωνία τους μνήμη... Χριστός Ανέστη!

Πρωτοσέλιδο Sportime
Χωρίς κατηγορία: Αντώνης Πανούτσος : Δεν λειτουργεί το Βάργκα – Γιόβιτς στην ΑΕΚ

Αντώνης Πανούτσος : Δεν λειτουργεί το Βάργκα – Γιόβιτς στην ΑΕΚ

Διαφωνεί ο Αντώνης Πανούτσος με όσους λένε πως ο Βάργκα έχει απελευθερώσει τον Γιόβιτς στην ΑΕΚ…

Χωρίς κατηγορία
Χωρίς κατηγορία: Έβερτον – Λιντς 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Έβερτον – Λιντς 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Έβερτον και Λιντς συναντιούνται σε ματς έντασης στην Premier League, με πίεση, τρεξίματα και φάσεις που μπορούν να κρίνουν βαθμούς.

Χωρίς κατηγορία
Χωρίς κατηγορία: ΟΦΗ – Παναιτωλικός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ - Παναιτωλικός με ένταση έδρας ρυθμό και βαθμολογική πίεση σε παιχνίδι που κρίνεται στη λεπτομέρεια και απαιτεί καθαρό μυαλό.

Χωρίς κατηγορία
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Παίζει με τον Βόλο επειδή τους άρεσε με Λεβερκούζεν

Ολυμπιακός νέα: Παίζει με τον Βόλο επειδή τους άρεσε με Λεβερκούζεν

Ο Ολυμπιακός τον δοκιμάζει και αν αρέσει αλλάζουν ολα για το μέλλον του.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Αιφνιδιασμός με Κόρι Τζόσεφ – NBA εμπειρία στο λιμάνι

Ολυμπιακός: Αιφνιδιασμός με Κόρι Τζόσεφ – NBA εμπειρία στο λιμάνι

Σε μια κίνηση που λίγοι περίμεναν, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κόρι Τζόσεφ, προσθέτοντας εμπειρία και ασφάλεια στην περιφέρεια εν μέσω αγωνιστικών προβλημάτων.

Μπάσκετ