ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ: Το scouting report του Κάμερον ΜακΓκριφ

Ακόμα μια κίνηση για την «Ένωση» με έναν 24χρονο Αμερικανό που εκ πρώτης φαίνεται ως αξιοπρόσεκτη περίπτωση με καλή προοπτική
ΑΕΚ: Το scouting report του Κάμερον ΜακΓκριφ

Η ΑΕΚ ενισχύεται στη θέση του φόργουορντ με τον Κάμερον ΜακΓκριφ ένα πολυεργαλείο που μπορεί να τη βοηθήσει πολύπλευρα.

Ο ΜακΓκριφ είναι 24 ετών κι έχει ύψος 2,01μ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τέξας και αποφοίτησε από το Οκλαχόμα Στέιτ με μέσο όρο καριέρας στο NCAA τους 9,2 πόντους και τα 5,6 ριμπάουντ.

Η πρώτη του επαγγελματική στάση ήταν στο Βέλγιο με 13,6 πόντους- 4,9 ασίστ και 37% στα τρίποντα με την Οκαπί Άαλσταρ την περίοδο 2020-2021. Στη συνέχεια βρέθηκε για λίγο στο Summer League με τους Σάρλοτ Χόρνετς, στην G League και τελικά σε τρεις αγώνες με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (4,7 πόντοι και 5 ριμπάουντ).

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ΜακΓκριφ;

Είναι ένας παίκτης που τρέχει καλά το γήπεδο και κυρίως αντιλαμβάνεται το χώρο. Είναι εξαιρετική επιλογή για σουτέρ θέσης κι αν γίνει περισσότερο συνεπής (έχει κάποια σκαμπανεβάσματα) θα αλλάξει κι επίπεδο.

Η μηχανική του είναι καλή κι αποτελεί σοβαρή απειλή για τον αντίπαλο στα σουτ τριών πόντων. Η πλειονότητα των προσπαθειών του είναι στο catch and shoot ενώ είναι ευκίνητος και λειτουργεί καλά βγαίνοντας από τα σκριν.

Δεν είναι πολύ αξιόπιστος με τη μπάλα στα χέρια, λειτουργεί κυρίως μακριά από αυτή ενώ δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου εκτελεί μετά από ντρίπλα. Πάντα ήταν καλά τα ποσοστά του στις βολές.

Στον ΜακΓκριφ αρέσει πολύ επίσης να επιτίθεται με drive. Είναι αρκετά αθλητικός ώστε να περνά τους αμυντικούς και διαβάζει καλά την αντίπαλη άμυνα στα closeout.

Έχει αίσθηση στο να «κόβει» προς τη ρακέτα, διαβάζει τα κενά στο γήπεδο και βρίσκει την ευκαιρία. Τελειώνει φάσεις γύρω από το καλάθι ενώ με το μέγεθος και τη δύναμη που διαθέτει μπορεί να επιτεθεί και από το low post.

Η τεχνική δεν είναι το δυνατό του σημείο και ο ΜακΓκριφ βασίζεται κυρίως στην αθλητικότητα και στο μέγεθός του. Αν καταφέρει να δουλέψει καλύτερα στο χειρισμό της μπάλας και να μπορεί να απειλεί μετά από ντρίπλα, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη επιθετική απειλή αφού διαθέτει το υπόβαθρο.

Τρέχει πολύ καλά στο transition και δε διστάζει να εκτελέσει ακόμα και σε κατάσταση αιφνιδιασμού.

Όμως και στην άμυνα ο Κάμερον ΜακΓκριφ μπορεί να προσφέρει σημαντική υπηρεσία στην ομάδα του. Λόγω της αθλητικότητάς του είναι ικανός να μαρκάρει γκαρντ. Είναι επίσης αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του pick and roll ενώ δε φοβάται την επαφή. Στο post up η άμυνά του έχει κάποια προβλήματα απέναντι σε ψηλότερους παίκτες.

Είναι επίσης ικανός στα ριμπάουντ, έχει καλό timing στο άλμα του. Επίσης κάνει κλεψίματα κάτι στο οποίο τον βοηθά το ότι είναι μακρύς κι έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για επαγγελματισμό, πειθαρχία και αντίδραση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ισραηλινός δημοσιογράφος: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς κοντά στη Μάκαμπι, ζωντανός ο Ολυμπιακός

Ισραηλινός δημοσιογράφος: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς κοντά στη Μάκαμπι, ζωντανός ο Ολυμπιακός

Ο Τάιρικ Τζόουνς είναι ένα βήμα πριν από τη Μάκαμπι Τελ Αβίβ, αλλά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Ο Τοντ Γουόρνικ αναλύει τις φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και εξηγεί ότι τα λάθη μοιράστηκαν ανά ημίχρονο με διαφορετικό τρόπο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Αυτό είναι το τραγούδι που ανέβασε ο Ταϊρίκ Τζόουνς σε ποστ και λέει ότι τα βλέπει όλα… κόκκινα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Αυτό είναι το τραγούδι που ανέβασε ο Ταϊρίκ Τζόουνς σε ποστ και λέει ότι τα βλέπει όλα… κόκκινα

Tο τραγούδι λέει στο ρεφρέν ότι έπαθε... μπλακάουτ και τα βλέπει όλα... κόκκινα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ Γυναικών: Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός Qualco 70-76 : Αθηναϊκάρα να την πιεις στο ποτήρι!

Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός Qualco 70-76 : Αθηναϊκάρα να την πιεις στο ποτήρι!

Με μια εμφάνιση ωριμότητας, ποιότητας και απόλυτου ελέγχου, ο Αθηναϊκός Qualco επικράτησε 76-70 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, έσπασε το αήττητο των «πράσινων» και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πρωτιάς στην κανονική διάρκεια.

Μπάσκετ Γυναικών
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλώς από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Έχασε γιατί παρουσιάστηκε πνευματικά απροετοίμαστος, χωρίς καθαρό πλάνο και με σοβαρά λάθη από τον πάγκο. Ο Εργκίν Αταμάν την ευθύνη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Γιατί ο Ρισόν Χολμς έμεινε εκτός στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Η επιλογή Αταμάν, ο Μιλουτίνοφ και η αντίδραση του Αμερικανού σέντερ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός (3/1/2026): Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός (3/1/2026): Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός H.C. στην Α1 Γυναικών, μάχη ρυθμού και άμυνας, με στόχο τη νίκη που μετρά βαθμολογικά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ