ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτός είναι ο Ρισόντ Πακ που πήρε ο Άρης (Vid)

Πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία έκανε θραύση με τους 55 πόντους σ’ έναν αγώνα του πρωταθλήματος. Πέρα απ’ αυτό έχει και μια όμορφη παιδική ιστορία
Αυτός είναι ο Ρισόντ Πακ που πήρε ο Άρης (Vid)

Ο Ρισόντ Πακ είναι ο παίκτης που θα ενισχύσει τον Άρη καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της σεζόν.

Πάμε πρώτα στα χρηστικά στοιχεία: Ο Πακ είναι 30 ετών, έχει ύψος 1,92 μέτρα και πέρασε τα χρόνια του στο NCAA σε πέντε διαφορετικά κολέγια: Στους «Πάνθηρες» του Florida International University κι ακολούθως στο North Carolina N&T και τελικά στο Maryland. Η επαγγελματική του καριέρα ήταν σε άσημες ομάδες.

Πρώτα στην ΕΘΑ στην Κύπρο, στη συνέχεια στην Ζορνότζα στην 4η κατηγορία της Ισπανίας και μετά στην 3η με την Μένορκα, ακολούθως στην Φινλανδία με την Κόριχαϊτ, στην Αυστρία με την Χάλμαν Βιέννης, στο Ισραήλ με την Χάποελ Αφούλα ενώ στις αρχές της τρέχουσας σεζόν υπέγραψε στην Χάποελ Μιγκντάλ ΧαΕμέκ όπου έπαιξε μόλις έναν αγώνα (πέτυχε 8 πόντους).

Με την Αφούλα είχε μέσο όρο 22,3 πόντους- 2,7 ασίστ και 1,3 κλεψίματα αλλά ιστορία έγραψε στην Αυστρία. Στις 26/12/2020 απέναντι στην Αρκάντια Τράισκιρχεν είχε 55 πόντους με 12/19 δίποντα και 7/13 τρίποντα κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του αυστριακού πρωταθλήματος. Βεβαίως είναι και δικό του ατομικό ρεκόρ οι 55 πόντοι όπως και τα 7 εύστοχα τρίποντα.

Το θέμα είναι ότι τρεις μέρες μετά ο Πακ πέτυχε 38 πόντους κόντρα στην Κάπφενμπεργκ κι έτσι συμπλήρωσε 93 πόντους μέσα σε τρεις μέρες έχοντας συνολικά 12/25 τρίποντα και25/29 βολές αλλά και 13 ασίστ! Τρομερά πράγματα, που δείχνουν ένα χαρισματικό σκόρερ έστω και σε πρωταθλήματα μικρότερης εμβέλειας.

https://youtu.be/kHM9BGK0qDs?t=2

Πέραν τούτων έχει ενδιαφέρον και η παιδική ηλικία του Ρισόντ Πακ τον οποίο ανακοίνωσε επίσημα ο Άρης.

Η μητέρα του, Κέιτζα, έχει υιοθετήσει τουλάχιστον 30 παιδιά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μαζί με τα πέντε βιολογικά αδέρφια του Ρισόντ, πάντα ζούσαν 10 ή 11 παιδιά στο σπίτι τους όταν ήταν έφηβος.

«Ήταν ένα οργανωμένο χάος. Ήμασταν πάντα πολύ απασχολημένοι, αλλά ο Ρισόντ πάντα ήξερε τι να κάνει, πότε να το κάνει, τι περίμενε, ποιες είναι οι ανταμοιβές και ποιες είναι οι τιμωρίες. Και εξαιτίας αυτού, έγινε αρκετά ήρεμος» είχε πει για το γιό της.

Γιώργος Νικολαΐδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για επαγγελματισμό, πειθαρχία και αντίδραση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ισραηλινός δημοσιογράφος: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς κοντά στη Μάκαμπι, ζωντανός ο Ολυμπιακός

Ισραηλινός δημοσιογράφος: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς κοντά στη Μάκαμπι, ζωντανός ο Ολυμπιακός

Ο Τάιρικ Τζόουνς είναι ένα βήμα πριν από τη Μάκαμπι Τελ Αβίβ, αλλά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Ο Τοντ Γουόρνικ αναλύει τις φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και εξηγεί ότι τα λάθη μοιράστηκαν ανά ημίχρονο με διαφορετικό τρόπο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Αυτό είναι το τραγούδι που ανέβασε ο Ταϊρίκ Τζόουνς σε ποστ και λέει ότι τα βλέπει όλα… κόκκινα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Αυτό είναι το τραγούδι που ανέβασε ο Ταϊρίκ Τζόουνς σε ποστ και λέει ότι τα βλέπει όλα… κόκκινα

Tο τραγούδι λέει στο ρεφρέν ότι έπαθε... μπλακάουτ και τα βλέπει όλα... κόκκινα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ Γυναικών: Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός Qualco 70-76 : Αθηναϊκάρα να την πιεις στο ποτήρι!

Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός Qualco 70-76 : Αθηναϊκάρα να την πιεις στο ποτήρι!

Με μια εμφάνιση ωριμότητας, ποιότητας και απόλυτου ελέγχου, ο Αθηναϊκός Qualco επικράτησε 76-70 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, έσπασε το αήττητο των «πράσινων» και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πρωτιάς στην κανονική διάρκεια.

Μπάσκετ Γυναικών
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλώς από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Έχασε γιατί παρουσιάστηκε πνευματικά απροετοίμαστος, χωρίς καθαρό πλάνο και με σοβαρά λάθη από τον πάγκο. Ο Εργκίν Αταμάν την ευθύνη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Γιατί ο Ρισόν Χολμς έμεινε εκτός στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Η επιλογή Αταμάν, ο Μιλουτίνοφ και η αντίδραση του Αμερικανού σέντερ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός (3/1/2026): Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός (3/1/2026): Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός H.C. στην Α1 Γυναικών, μάχη ρυθμού και άμυνας, με στόχο τη νίκη που μετρά βαθμολογικά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ