ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: Δεν βλέπει Γκάι – Αυτούς έβγαλε στη σέντρα!

Ο Εργκίν Αταμάν έβγαλε για ακόμα μία φορά τους παίκτες του στη… σέντρα και μπορεί να μη του βγει σε καλό.
Αταμάν: Δεν βλέπει Γκάι – Αυτούς έβγαλε στη σέντρα!

Αταμάν: Ένα πολύ δύσκολο ματς έδωσε ο Παναθηναϊκός στη Basket League, όπου κατάφερε και νίκησε δύσκολα εκτός έδρας τον Κολοσσό Ρόδου με 81-78.

Η ομάδα της Αθήνας, είχε αρκετά κενά στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να χάσει τη διαφορά που είχε πάρει, κάτι που φάνηκε να εξοργίζει τον Εργκίν Αταμάν.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, ο Τούρκος κόουτς απασφάλισε και έβγαλε στη… σέντρα, δύο από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του.

Συγκεκριμένα, τα… άκουσαν για τα καλά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Λευτέρης Μαντζούκας, αφού σύμφωνα με τον ίδιο δε βοήθησαν σε κανένα σημείο σε ό,τι τους ζήτησε μέσα στο παιχνίδι.

«Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το ματς. Το πρόβλημα ήταν με τους νεαρούς παίκτες. Στην EuroLeague δεν παίρνουν πολλά λεπτά, οπότε πρέπει να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Καλαϊτζάκης και ο Μαντζούκας πρέπει να παίζουν. Δεν γίνεται να βάζω τον Σλούκα και τον Μήτογλου 30 λεπτά (σσ. σε τέτοια ματς). Αυτό είναι το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό λάθος.

Αύριο θα κάνουν πολλή προπόνηση, γιατί χρειάζονται σε βοηθούν περισσότερο σε τέτοιου είδους αγώνες. Στην EuroLeague, μπαίνουν, βάζουν δύο σουτ, αλλά εκεί έχω αρκετούς παίκτες στο ρόστερ. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειαζόμαστε τη συνεισφορά τους για να παίξουμε καλό μπάσκετ», είπε μετά τη λήξη του αγώνα στην ΕΡΤ.

Αυτή είναι μία τακτική συνήθεια του έχει ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος αρέσκεται στο να φέρνει τους παίκτες του προ των ευθυνών τους, κάτι βέβαια που μπορεί να γυρίσει… μπούμερανγκ.

Το έχει κάνει και στο παρελθόν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν του έχει κοστίσει, αν και τον έχει κάνει πολύ αντιπαθητικό ανάμεσα στους παίκτες της Euroelague.

Παναθηναϊκός: Πουθενά πλέον ο Γκάι – Έρχονται εξελίξεις;

Από κει και πέρα, βλέπουμε ότι εκτός των πλάνων του Εργκίν Αταμάν έχει βγει για τα καλά ο Κάιλ Γκάι που δεν αγωνίζεται ούτε στη Euroleague ούτε στη Basket League.

Ο Αμερικανός έχει μπει στο περιθώριο για να αγωνίζεται ο Κέντρικ Ναν, κάτι που έχουμε δει ξεκάθαρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, έχει μείνει εκτός των ξένων για το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ακόμα και στην Ευρώπη έχασε το χρόνο του.

Με τη Ζαλγκίρις Κάουνας αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό, ενώ σε δύο σερί ματς μέσα στο ΟΑΚΑ, τόσο με τη Βίρτους Μπολόνια αλλά και με τη Βαλένθια, με απόφαση του Αταμάν, έκατσε εκτός και δεν μπήκε ούτε δευτερόλεπτο.

Ο παίκτης μπορεί να έχει συμβόλαιο, ωστόσο δε φαίνεται ότι σύντομα θα πάρει χρόνο συμμετοχής ξανά, κάτι που δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για επαγγελματισμό, πειθαρχία και αντίδραση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ισραηλινός δημοσιογράφος: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς κοντά στη Μάκαμπι, ζωντανός ο Ολυμπιακός

Ισραηλινός δημοσιογράφος: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς κοντά στη Μάκαμπι, ζωντανός ο Ολυμπιακός

Ο Τάιρικ Τζόουνς είναι ένα βήμα πριν από τη Μάκαμπι Τελ Αβίβ, αλλά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Ο Τοντ Γουόρνικ αναλύει τις φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και εξηγεί ότι τα λάθη μοιράστηκαν ανά ημίχρονο με διαφορετικό τρόπο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Αυτό είναι το τραγούδι που ανέβασε ο Ταϊρίκ Τζόουνς σε ποστ και λέει ότι τα βλέπει όλα… κόκκινα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Αυτό είναι το τραγούδι που ανέβασε ο Ταϊρίκ Τζόουνς σε ποστ και λέει ότι τα βλέπει όλα… κόκκινα

Tο τραγούδι λέει στο ρεφρέν ότι έπαθε... μπλακάουτ και τα βλέπει όλα... κόκκινα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ Γυναικών: Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός Qualco 70-76 : Αθηναϊκάρα να την πιεις στο ποτήρι!

Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός Qualco 70-76 : Αθηναϊκάρα να την πιεις στο ποτήρι!

Με μια εμφάνιση ωριμότητας, ποιότητας και απόλυτου ελέγχου, ο Αθηναϊκός Qualco επικράτησε 76-70 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, έσπασε το αήττητο των «πράσινων» και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πρωτιάς στην κανονική διάρκεια.

Μπάσκετ Γυναικών
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλώς από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Έχασε γιατί παρουσιάστηκε πνευματικά απροετοίμαστος, χωρίς καθαρό πλάνο και με σοβαρά λάθη από τον πάγκο. Ο Εργκίν Αταμάν την ευθύνη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Γιατί ο Ρισόν Χολμς έμεινε εκτός στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Η επιλογή Αταμάν, ο Μιλουτίνοφ και η αντίδραση του Αμερικανού σέντερ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός (3/1/2026): Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός (3/1/2026): Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός H.C. στην Α1 Γυναικών, μάχη ρυθμού και άμυνας, με στόχο τη νίκη που μετρά βαθμολογικά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ