STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Προμηθέας – Κύμη 94-61: Καταιγίδα στο «Τόφαλος»!

Η ομάδα της Πάτρας ήταν καταιγιστική, με πρωταγωνιστές τους Παρκς και Γερομίχαλο!
Προμηθέας – Κύμη 94-61: Καταιγίδα στο «Τόφαλος»!

Το ματς Προμηθέας – Κύμη είχε ξεκάθαρο φαβορί. Κανείς όμως στην Κύμη, δεν περίμενε να ζήσει τέτοιον… εφιάλτη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Ο Προμηθέας ήταν καταιγιστικός, ξεσπώντας για την ήττα από την Βίρτους Μπολόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έφτασε να προηγείται στα μισά του ημιχρόνου με 35 πόντους διαφορά (46-11 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου), για να κερδίσει μετά σε χαλαρούς ρυθμούς, με το εντυπωσιακό 94-61.

Η Κύμη μπροστά στην «καταιγίδα» της ομάδας της Πάτρας, όχι μόνο αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ από αυτό που την «χτύπησε» στην πρώτη περίοδο. Με 11 λάθη σε δέκα λεπτά και τον Τέρελ Παρκς του Προμηθέα να έχει 6/6 σουτ, η περίοδος έκλεισε στο 33-7 (!) διαφορά που είναι η μεγαλύτερη φέτος σε ένα δεκάλεπτο στην Basket League. Ο εφιάλτης συνεχίστηκε καθώς το σκορ έφτασε στο 46-11, από το έντονο πρέσινγκ της ομάδας του Μάκη Γιατρά, που έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 54-25.

Ο Παρκς, που ήταν προ της εξόδου από την Πάτρα πριν μερικές εβδομάδες, είχε 19 πόντους σε 15 λεπτά, με 8/8 σουτ, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, σπάζοντας το σύστημα αξιολόγησης σε ένα ημίχρονο! Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους, έχοντας 9/12 σουτ, 4/7 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ, μαζί με δύο λάθη σε 22 λεπτά αγώνα!

Αλάνθαστος ο Γερομίχαλος με 10/10!

Εξαιρετικός ήταν και ο Γερομίχαλος για την ομάδα της Πάτρας, με 21 πόντους από τον πάγκο, έχοντας 10/10 σουτ, με 9/9 δίποντα και 1/1 τρίποντο, μαζί με 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, σε ένα ματς που σίγουρα αμφότεροι, θα θυμούνται για καιρό, όπως και ο Τζέικομπ Όντουμ, ο οποίος μοίρασε 14 ασίστ!

Στη συνέχεια οι παίκτες του Προμηθέα απλά συντηρούσαν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά και την διαφορά, με την Κύμη να την ενδιαφέρει να προσπαθεί να μειώσει λίγο και να μετριαστεί η τραγική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Τα κατάφερε στο τέλος της 3ης περιόδου, καθώς την έκλεισε στο -26 (70-46), με το παιχνίδι να τελειώνει τελικά στο +31 και τον Προμηθέα να συνεχίζει το σερί του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 33-7, 54-25, 70-46,  94-61

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Γκίκας 2, Μέϊερ 3, Λίποβι 9, Παρκς 22 (9/12 σουτ, 12ριμπ., 2 ασίστ), Μπράουν 4, Σαλούστρος 4, Όντουμ 4, Τσαϊρέλης, Γερομίχαλος 21 (10/10 σουτ), Σανδραμάνης 9, Έλις 14, Λαναράς 2.

ΚΥΜΗ: Πουλιανίτης 2, Χόρτον 13, Σαγκς 9, Κάμπχορ 12, Ουάσινγκτον 1, Τσιάρας 2, Στυλιανού 5, Μαραγκός 5, Τουντζιαράκης 6, Ρέτζιναλντ 6, Γερομίχαλος Δ., Μητσιμπόνας.

http://www.sportime.gr/live/200995/basket-league-live-9/

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Άρης : Προσπάθησε για Κώστα Αντετοκούνμπο

Άρης : Προσπάθησε για Κώστα Αντετοκούνμπο

Ενδεικτικό του πόσο ψηλά έχει βάλει τον πήχη ο Άρης στο μπάσκετ ήταν η προσπάθεια για Κώστα Αντετοκούνμπο…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Άρης : Κλείδωσε ο βοηθός του Ομπράντοβιτς για τον πάγκο

Άρης : Κλείδωσε ο βοηθός του Ομπράντοβιτς για τον πάγκο

Ο Άρης φαίνεται να έχει καταλήξει στον επόμενο προπονητή του, με τον Μπόγκνταν Κάραϊσιτς – συνεργάτη του Ομπράντοβιτς και πρωταθλητή Σερβίας ως πρώτος κόουτς στον τελικό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η νέα συμφωνία αλλάζει για τα καλά τα δεδομένα στο μπάτζετ της χρονιάς!

Ολυμπιακός: Η νέα συμφωνία αλλάζει για τα καλά τα δεδομένα στο μπάτζετ της χρονιάς!

Τα δεδομένα αλλάζουν και ο Ολυμπιακός γίνεται ακόμα πιο δυνατός.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο άλλος λόγος που έμεινε ο Σακίλ ΜακΚίσικ!

Ολυμπιακός: Ο άλλος λόγος που έμεινε ο Σακίλ ΜακΚίσικ!

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μένει και ο Ολυμπιακός έχει πολλά να πάρει από αυτό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τι θα έκανε ο Τολιόπουλος αν γνώριζε την αλλαγή στον Άρη…

Τι θα έκανε ο Τολιόπουλος αν γνώριζε την αλλαγή στον Άρη…

Ψάχνει ένα franchise player ο Άρης στη νέα εποχή και ο Βασίλης Τολιόπουλος θα ήταν ο ιδανικός για αυτό τον ρόλο…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η ενδεχόμενη επιστροφή του Πετρούσεφ, δεν αλλάζει το status του Πίτερς!

Ολυμπιακός: Η ενδεχόμενη επιστροφή του Πετρούσεφ, δεν αλλάζει το status του Πίτερς!

Δεν κουνάει κανείς τον Άλεκ Πίτερς στον Ολυμπιακό!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Ντόρσεϊ δεν το… κουνάει και θα είναι αλλιώς του χρόνου!

Ολυμπιακός: Ο Ντόρσεϊ δεν το… κουνάει και θα είναι αλλιώς του χρόνου!

Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύτιμο παίκτη στα χέρια του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ξέρουν ότι ο Οτούρου είναι ιδανικός και θα τον… κυνηγήσουν μέχρι τέλους!

Ολυμπιακός: Ξέρουν ότι ο Οτούρου είναι ιδανικός και θα τον… κυνηγήσουν μέχρι τέλους!

Ο Οτούρου είναι αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Εβάν Φουρνιέ έδωσε ήδη το… σύνθημα για τη νέα σεζόν!

Ολυμπιακός: Ο Εβάν Φουρνιέ έδωσε ήδη το… σύνθημα για τη νέα σεζόν!

Ο Ολυμπιακός θα φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και ο Εβάν Φουρνιέ θα τον οδηγήσει εκεί.

Μπάσκετ