Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή (15/3) στις 21:30 στο γραφείο του τους προέδρους των ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, τον πρόεδρο της ΕΟΚ, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ.

Φυσικά αυτό έχει να κάνει με τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στην αναμέτρηση της Κυριακής (17/3) η οποία έχει περάσει από χίλια κύματα. Το τελευταίο επεισόδιο είχε να κάνει με την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΣΕΦ ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το γήπεδο για τον αγώνα με βάση τα όσα υπάρχουν στην σύμβαση με τον Ολυμπιακό.

Είναι προφανές ότι ο κ.Βασιλειάδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να βρεθεί μια λύση έστω και την ύστατη ώρα. Εδώ που έχουμε φτάσει, προφανής λόγος για αναβολή δεν υπάρχει κι αυτό το γνωρίζει ο Υφυπουργός, αλλά θα πρέπει να ηρεμήσουν τα πράγματα και κυρίως να αποφευχθεί το… ρεζιλίκι που θα εκθέσει το ελληνικό μπάσκετ και θα προκαλέσει γερό χτύπημα και στις υπόλοιπες ομάδες.

Τα όσα έχουν συμβεί ουσιαστικά οδήγησαν σε αδιέξοδο. Ο Ολυμπιακός επέμεινε στην αρχική του απόφαση να μην κατέβει στον αγώνα λόγω του ορισμού Ελλήνων διαιτητών, αντί για ξένων που είχε ζητήσει, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε εφαρμογή των νόμων κι έκανε λόγο για εκβιασμούς από την πλευρά των Πειραιωτών.

Ολη την εβδομάδα παίχτηκε ένα… απίστευτο πινγκ- πονγκ με την μία πλευρά να δίνει το μπαλάκι στην άλλη και κανείς να μην αποφασίζει για τίποτα…

Στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει έντονη ανησυχία για όσα συμβαίνουν και μάλιστα αναπτύχθηκε η ιδέα για έκτακτο Δ.Σ. καθώς όλη αυτή η κατάσταση άγγιζε και τις άλλες ομάδες και μάλιστα στο οικονομικό κομμάτι.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ο ομόλογός τους στην 3η πιο εύρωστη ΚΑΕ (ΑΕΚ), ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. Είναι εμφανής η προσπάθεια να βρεθεί λύση, καθώς μειώνεται ο χρόνος μέχρι την Κυριακή.